Rüyada Al-i Nebi ve Ashab-ı Kiram Görmek

Bir kimsenin rüyasında  Hz. Ebu Bekir (R.A.)’i yüzü güler bir halde görmesi İbn-i Sîrîn’in sözüne göre; sevince, nimete kavuşmaya, huzura ermeye, darlıktan kurtulmaya, hasta için şifa bulmaya, ilim ve bilgiye işarettir.

Hz. Ebu Bekir (R.A.)’i yukarıda anlatıldığı üzere belli bir yerde görebilmek; o yerin insanları için hayır ve bereketle yorumlanır.

Hz. Ebu Bekir (R.A.)’i dargın ve kızgın görmek; keder ve üzüntüye, hastalığa, belaya ve günaha girme ile yorumlanır.

Hz. Ebu Bekir (R.A.) ile konuştuğunu yahut rüya sahibi kendisine bir şey verdiğini görmesi; hayır ve iyiliklere muvaffak olmaya ve sözünde durmaya işaret eder.

İbn-i Sîrîn’in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Hz. Ömer (R.A.)’i görmesi; güzel yüze, ömrün uzun olmasına, fazilete, doğru söylemeye, hayra, iyiliğe ve batıl şeylerden yüz çevirmeye delalet eder. 

Hz. Ömer (R.A.)’in kendisine mubah olan bir şeyi verdiğini görmesi; nimet ve refaha, memuriyete atanmaya, makam sahibi olmaya, sıhhat ve selâmete delalet eder.

Hz. Ömer (R.A.)’in kendisiyle konuştuğunu görmesi; o kimsenin adaletli olacağına yorumlanır.  Hz. Ömer (R.A.)’i konuşma esnasında kendisine hiddetle bakıp bağırarak söz söylediğini gören kişinin, keder ve üzüntüye maruz kalacağına; memur ise görevinden alınacağına; fakir ise daha da fakir olacağına ve zengin ise zenginliği elinden giderek fakirleşeceğine işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Hz. Osman (R.A.)’ı görmesi; o kimsenin takva sahibi, edepli, hayır ve hasenata meyilli olduğuna bu rüya işaret eder. Hz. Osman (R.A.)’ı rüyada yatar bir vaziyette görmek; rüya sahibinin bir zalim tarafından öldürüleceğine yorumlanır.

Hz. Osman (R.A.)’ı rüyada kendisine iltifat eylediğini gören kimse­nin bu rüyası; o kimsenin bu dünyada mesut, ahirette şehitlerle beraber olacağına; hiddetli ve dargın olduğunu görmek ise, bir zalimin zul­müne maruz kalacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Hz. Ali (R.A.)’yi görmesi; yüksek mevkiye, cesarete, kalbin kuvvetli oluşuna yorumlanır. Hz. Ali (R.A.)’yi güler yüzlü görmek, ilim sahibi olmaya, cesarete, kuvvete ve kurtuluşa delildir.

Başka bir yoruma göre: Hz. Ali (R.A.)’yi rüyada gören kimsenin; esir olmasından ve yüzüstü bir yerden diğer bir yere nakledilmesinden korkulur.

Bir kimse rüyasında Hz. Ali (R.A.)’yi yaşlı ve silahlı bir vaziyette görürse; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına veya menfaat göreceğine, büyük bir rütbeye erişeceğine yorumlanır.

Bir kimse rüyasında Hz. Ali (R.A.)’nin saç ve sakalının beyaz olduğunu görürse; eğer rüya gören kimse fakih ise o şahsın fıkıh bilgisi zayıflar.

Bir kimse Hz. Ali (R.A.)’yi bir yerde görürse o yerde fitne çıkar. Bir kimsenin rüyasında dört halifeyi görmesi, o kimsenin şehit olarak öleceğine yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında Hz. Peygamber (A.S.)’in kızı Hz. Fatıma (R.A.)’yı görmesi; o kimsenin hanımının, ana ve babasının kaybolmasına ve tereddütlü bir durumda kalmasına delalet eder.

Ayrıca bkz: Rüyada Hz. Hasan Görmek, Rüyada Ali Bin Ebu Talip Görmek 

Al-i Nebi ve Ashab-ı Kiram

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir