Rüyada Akbaba Kuşu Görmek

Rüyada akbaba görmek, olacak tartışmalara ve yanlış anlaşılmalara, kazanılacak paralara delalet eder. Akbaba kuşunu gece uyurken rüyada görmek, ahmak ve anlayışsız bir insana; gündüz uyurken görmek ise hastalıklara işaret eder.

Bir kimse rüyada akbaba kuşunu tuttuğunu görürse, çok kanlı bir kavga veya savaşta bulunur ya da şiddetli bir hastalığa yakalanır. Hasta bir kimsenin rüyada kendi evinde bir Akbaba kuşunu görmesi, ölümüne işarettir.

Rüyada akbaba öldürmek, kazanılacak galibiyetlere ve hırsla yapılacak başarılı işlere yorumlanır. Akbaba saldırması, yanlış anlaşılmalara veya yakın bir kimsenin sözüne gereksiz yere alınacağınıza işarettir. Akbaba sürüsünü insanlar arasında veya bir evde görülüyor ise, maddi konuda sıkıntı yaşayan bir kimseye yardımcı olacağınıza işarettir.

Rüyada akbabanın gagaladığını veya sizi ısırdığını görmek, katılacağınız bir organizasyona ve bu ortamda karşılaşacağınız önemli kişilere işarettir. Rüyada akbabanın bir başka kimseyi gagaladığını görmek, yeni tanışacağınız kişilere delalettir.

Rüyada akbaba eti yemek, partnerinizle yaşayacağınız ufak tartışmalara veya kırgınlıklara işarettir. Akbaba eti yiyen birini görmek, yaşanan tartışmaların son bulacağına delalettir.

Rüyada akbabanın üstüne binip uçtuğunu görmek, sahip olacağınız bir mülk veya ev içinde kullanılacak pahalı ve değerli bir eşyaya delalettir.

Rüyada akbabanın üstünde bir kimse görmek, elinize geçecek hayırlı paralara delalettir. Bir kimsenin size akbaba vermesi, yaşadığınız mutsuz ve huzursuz zamanların geride kalacağına ve mutlu, huzurlu ve rahat günler geçireceğinize işarettir. Akbaba veren kişiyi tanıyorsanız, yaşamınızda ki engellerin ortadan kalkacağına işarettir.

Sizin bir kimseye akbaba vermeniz, yaşayacağınız kayıpların sizi biraz sarsacağına fakat bu süreci kısa süre içinde kolaylıkla atlatacağınıza yorumlanır. Akbaba verdiğiniz kişiyi tanıyorsanız, kazanacağınız kişilere ve size karşı kırgınlık duyan kişilerle aranızın düzeleceğine yorumlanır.

Rüyada akbabanın sesini duymak, beklenmedik ve size yakın olmayan bir kimseden gelecek olan haber ile mutlu olacağınıza ve bu haber sayesinde yapacağınız işlere delalettir.

Rüyada akbaba ile konuşmak, isteklerinizin veya yapacağız işlerinizin hız kazanacağına ve yaşanacak olaylar sonucunda hayatınızdaki kötü kişi, olay ve durumların ortadan kalkacağına yorumlanır.

Rüyada akbabayı elinde tuttuğunu görmek, kısa zamanda kazanacağınız ve hayırlı yerlerde kullanacağınız paralara işarettir. Bir kimse rüyada birçok akbaba kuşunun bir şehre girdiğini görürse, o şehir halkına sefih ve alçak bir takım asker girer. Rüyada tabak, çanak, çömlek ve testi gibi şeyleri imal edenler ve şehir haricindeki sanatkârların akbaba kuşunu görmeleri hayır ve menfaate, doktorlar için şerre delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Akbaba kuşları, duvarlar arasında ve haram kazanç ile meşgul olan hırsızlara ayrılık ve vahşete, mamur yerin harabına ve kötü söze delalet eder. 

Rüyada akbaba kuşu tutmak hastalığa sanat ehli kişinin akbaba görmesi menfaatte; akbaba sürüsü işsizliğe, serkeşliğe, korku ve sıkıntıya delalet eder.

Rüyasında akbabayı yakaladığını görmek, zor geçecek hastalığa işarettir. Bir yerde akbaba tüyü, kanadı veya eti bulan durumu kötü olan birisi tarafından sevap kazanır.  Akbabaya binen kişi gurbete gider fakir olur. Akbaba ile boğuştuğunu ya da sizi gagaladığını görmek maddi zarara işarettir.

Çağdaş Ulema: Akbaba görmek, kötü bir hastalığa yakalanacağınıza işarettir. Uçan bir akbaba görmek, bir tanıdığınızın hakkının zayi olacağına delalettir. Akbaba avlamak, düşmanınıza galip geleceğinize işarettir.

Seyyid Süleyman: Akbaba; miskin, itaatkâr ve zararsız yabancı bir adamla tabir olunur. Akbabanın etini ve tüyünü yanında görenin eline, fakir ve garip bir kimseden mal veya başka şey geçer. Bir rivayete göre böyle bir şahsın vasıtasıyla sevap kazanır. Akbabaya bindiğini gören, gurbete gider ve fakir düşer. Dişi akbaba satın alan, fakir bir kadınla evlenir. Yanında bir akbaba yavrusu görenin, evladı fakir düşer.

Nablusî demiştir ki: Gece rüyada akbaba kuşunu görmek, ahmak ve nezaketsiz bir adama delâlet eder. Bu rüya gündüz görüldüğünde hastalıklara işarettir. Rüyada akbaba kuşunu tuttuğunu görmek, harpte bulunmaya veya hastalığa işarettir. Akbabaları otlattığını görmek, fakir kimselerin başına âmir olmakla tabir olunur. Bir dişi akbaba aldığını görmek ise, fakir bir kadınla evlenmeye delâlet eder.

Kirmani demiştir ki: Rüyada kendisine bir akbaba kuşu verildiğini görmek, din selâmetine ve hayra delâlet eder. Rüyada akbabaları otlattığını görmek, bazı kimseler üzerine âmir olmakla tabir olunur.

Ayrıca bkz: Kuş Gagası , Turaç Kuşu, Çekik Kuşu

Akbaba Kuşu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir