Rüyada Yusuf (A.S.) Görmek

Ayrıca bkz: Peygamber, Köle Görmek

Rüyada Yusuf (A.S.)’u görmek; mülk ve saltanata, aile fertlerinden ayrı kalmaya, kıtlık görmeye, kendine hile yapılmasına ve bütün bunlardan sonra hayırlı ve saadetli döneme girmeye işarettir. Onu görmek, kadınlardan aşırı ilgi görmeye ve bir kadınla imtihana tabi tutularak, bundan yüz akıyla çıkmaya delalet eder.

Rüyada Yusuf (A.S.)’u görmek ne demek; mülke, bazen kıtlığa, aile, akraba ve babasını kaybetmeye ve rüyayı gören hakkında hile yapılmasına işarettir. 

Rüyada Yusuf (A.S.)’u görmek ne anlama gelir, hapishaneye ve ondan kurtulmaya veya kıtlığa işarettir. Rüyada Yusuf (A.S.)’u gören kimse düşmanına karşı zafer kazanır ve onun kusurunu affederek hayır ile muamele eder.

Bazen Yusuf (A.S.)’u görmek; deniz ve nehirleri kazmaya ve onları tasarruf etmeye veya ölüleri bir şehirden diğer bir şehre nakletmeye işarettir. Bazen de Yusuf (A.S.)’u gören kimse için harikulade bir şey meydana gelir.

Rüyada Yusuf (A.S.)’un gömleğini görmek, üzüntü ve kederin gitmesine ve hastalıktan şifa bulmaya işarettir. Yusuf (A.S.)’un gömleğinde kan varsa, ayrılığa, hapse girmeye; eğer gömleği yırtılmışsa, itham edilmeye işarettir. 

Bir kadın rüyasında Yusuf (A.S.)’u görürse, o kadının nimeti gider ve gözü kör olur. Kadri yüce ve şanlı bir şahsın sevgilisiyle gönlü dolar ve ona meftun olur. Eğer Yusuf (A.S.)’u gören kadında bu vasıflar mevcutsa, tövbe ve istiğfar eder ve onun tövbesi Allah tarafından kabul edilir.

Yusuf (A.S.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir