Rüyada Allah Demek Görmek

Ayrıca bkz: La İlahe İllallah, Allahu Ekber, Allah Yazısı

Rüyada Allah demek, görülebilecek hayırlı rüyalardandır çünkü Allah’ın adı her zaman hayırlara vesile olan bir rüyadır. Rüyayı gören kişinin hayatında düşmanlarının var olduğuna fakat rüya sahibinin bu düşmanların üstesinden gelerek, onların yaptıkları haksızlıklara, oyunlara ve itiraflara göğüs gererek başı dik alnı ak olacağını rivayet eder.

Rüyasında Allah Diye Yalvarmak

Rüyasında Allah diye diye yalvardığını gören rüya sahibinin uzun zamandan beri istediği bir durumun ya da isteğin gerçekleşeceğini, gerçekleşmesi için gerekli süreyi doldurduğunu işaret eder. Kişinin sıkıntıları varsa bu sıkıntılarını atlatır ve hem maddi hem manevi huzura erer.

Rüyada İlahiler Söylemek

Rüyada Allah adı geçen ilahiler veya türküler söylemek rüya sahibinin hem bu hayatta hem de ahir hayatta huzurlu olacağının habercisidir. 

Rüyada Allah’ı başkasına anlatırken Allah demek, rüyayı gören kişinin başkasının hayatında etki bırakacağını işaret eder. Rüya sahibinin çevresinde hayır yolundan sapmak üzere olan birisini konuşarak ve nasihatler vererek çevireceğini, o kişinin saptığı kötü yoldaki sapkınlıkları ve ona verecek zararları anlatarak onu döndüreceğini ve o kişinin maneviyatını güçlendireceğini delalet eder.

Rüyada Allah’ı Zikrettiğini Görmek

Rüyasında Allah’ı zikrettiğini görmek, rüya sahibine hayırlı kapılar açılacağını rivayet eder. Rüyayı gören kişinin içinde bulunduğu yüklü bir borçtan kurtulacağını, yeni ve hem bol hem de bereketli kazançlar elde edeceği iş ve makam sahibi olacağını delalet eder. 

Rüyasında Allah’ı zikrederken ağladığını görmek, rüya sahibinin işlediği bir günahın farkında olduğunu, bu günahının affedilmesi için dua ettiğini ve dualarını kesmemesi gerektiğini, dualarının kabul olmaya başladığını işaret eder. 

Rüyada Allah’ı sürekli zikretmek, rüya sahibinin Allah’tan ve günah işlemekten korktuğunu, özellikle de günah işlememek için çekinip çok dikkat ettiğini işaret eder. Kişinin maneviyatı yönünden temkinli olduğunu gösterir. 

Eğer rüyada Allah’ı zikreden kişinin sağlık sıkıntısı varsa, o kişinin tez zamanda şifasına kavuşacağını delalet eder ve bol bereketli bir hayat süreceğini haber eder. Eğer maddi sıkıntı çeken bir kişi rüyasında Allah’ı zikrettiğini görürse, o kişi bu borç yükünü başkasının vesilesi ile öder ve bu yükten kurtulur. 

Bazı rüya bilginlerine göre rüyada Allah’ı zikrettiğini görmek, kişinin inancının ve itikatının sağlamlığını da göstermektedir.

Rüyada La Havle Çekmek

İnsana güç veren en güzel duadır “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyy’ül azim” duası. Aynı zamanda insanı kötülüklerden korur. Rüyada bu duayı okumak ya da La Havle çekmek rüya sahibinin güce kavuşacağının habercisidir. 

Rüyasında La Havle çekmek, rüyayı gören kişinin çözmekte zorlandığı, desteğe ihtiyaç duyduğu ve sorunlarını çözebilmek için yardım istediği ve bunun için kapıları çaldığı bir dönemde bu kapıyı kişinin değil Allah’ın açacağının ve bu sorununu Allah’ın desteği ile çözeceğinin habercisidir. 

Rüyada bir ölünün arkasından La Havle çekmek, rüya sahibinin hiç beklemediği, geçip gitmiş bir olay yüzünden sıkıntıya düşeceğini hatta bu sıkıntının nedeninin bile o geçmişteki olay olduğunu anlamayacağını, bu sıkıntıyı bir süre çekip kayba uğradıktan sonra ise yine geçmişten husumeti olan bir kişi aracılığı ile tekrar işlerini yoluna sokacağını işaret eder. 

Bazı rüya alimlerine göre rüyada La Havle çekmek, rüya sahibinin inatçı ve isteklerinde ısrarcı olan bir kişi olduğunu da delalet etmektedir şeklinde yorumlanır. 

Rüyasında La Havle çeken kişi isteklerinin, hayallerinin peşinden koşmakta ve bunun için çok emek sarf etmektedir şeklinde yorumlanır.

Rüyada Allah’a İbadet Ettiğini Görmek

Rüyada Allah’a ibadet ettiğini görmek, çeşitli şekillerde yorumlanmaktadır. Rüyada namaz kılarak Allah’a ibadet ettiğini görmek, rüya sahibinin çevresindeki yakın insanlardan alacağı destek ile maneviyatı çok güçlü hayırlı bir evlilik yapacağını ve bu yeni hayatında mutlu olacağını rivayet eder. Eğer rüya sahibi evli ise ve rüyasında namaz kılarak Allah’a ibadet ediyorsa, rüya sahibinin hayırlı ve anne babasına, atalarına saygı duyan ve sahip çıkan evlatlar sahibi olacağını delalet eder. 

Rüyada oruç tutarak Allah’a ibadet etmek, rüyayı gören kişinin hakkını yediği bir insan olduğunu fakat bunu farkına varmadan yaptığını ve fark ettiği anda da o kişiden helallik alıp özür dilediğini ve helalleştiklerini işaret eder. 

Rüyada Allah’a ibadet etmek her zaman hayra, berekete, esenliğe ve mutluluğa yorulur.

Allah Demek

“Rüyada Allah Demek Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Ben rüyamda hırsızlık yapan insanlar gördüm. Yanımda arkadaşlarımda vardı. Sonra tam bunları polise şikâyet etmeye giderken arkadaşlarım kaybolmuştu. Arkamı döndüğümde hepsi yerde yatıyordu. Ben de hemen polise gideyim derken hırsızlardan biri çok hızlı bir şekilde boğazımı sıkmaya başladı. Neredeyse beni boğmak üzereydi sonra ben Allah tan sabır ve güç istedim ve beni boğamadı. Herkes etrafımda toplandı adam boğazımı sıkmaya devam ediyordu ama bana bir şey olmuyordu ve burada uyandım rüyamı yorumlayabilir misiniz?

  2. Ben rüyamda kuzenlerimle beraber tarlada bir su bardağı kalınlığında sarı bir hortum taşıyorduk. Kuzenlerimden biri yorulduğunu söyleyerek hortumu taşımayı bırakıyor. Sonra ben ” Ya Hak” diyorum ve bir anda kollarım güçleniyor ve diğer kuzenimin tuttuğu hortumu alıp kollarıma doluyorum. Sonra da yürümeye başlıyorum.
    17 Mart gecesi 2021

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir