Rüyada Allah ile Konuşmak Görmek

Ayrıca bkz: Allah’ı Anmak, Namaz Kılmak, Melek Görmek

Rüyada Allah ile konuşmak, herkese nasip olamayacak, çok makbul ve çok mübarek bir rüyadır ve rüyanın içeriğine göre anlamı da değişir. Genel anlamda rüya sahibinin hayatında Allah’ın her türlü yardımını alacağını, darda kalmayacağını, bereketli ve bol kazançlı bir işi olacağını, mutlu ve huzurlu bir yaşam süreceğini işaret eder.

Rüyada Allah ile mutfakta konuştuğunu görmek, rüyayı gören kişinin iş hayatını değiştireceğini eğer bir iş yeri sahibi ise de farklı bir işyeri daha açıp kazancını daha da arttıracağını ve kazandığı para da helal olduğu için bereketlenip bollaşacağını delalet eder.

Rüyada Allah ile hastanede ya da hastanın başında konuşmak, rüya sahibi eğer kendi hasta ise tez zamanda şifasını bulacağını eğer yakın çevresinde hasta birisi varsa o insanın yakın zamanda şifasını bulacağını ve sağlığına kavuşacağını rivayet eder. 

Rüyasında kendi odasında, yatağında oturup Allah ile konuşmak, rüya sahibinin kalbinin temizliğine, maneviyatının kuvvetli olduğuna ve bu nedenle de huzuru ve mutluluğu yakaladığına işaret eder. 

Rüyada gökyüzünde ya da bulutlara çıkarak Allah ile konuştuğunu görmek, rüya sahibinin hem bu dünyada hem de diğer dünyada rahata ve huzura ereceğini müjdeleyen bir rüyadır. Kişinin ne istese elde ettiğini, içinde ukde kalmadığını ve pişmanlıklar yaşamadığını delalet eder. 

Rüyada Allah ile konuşurken ağlamak, rüya sahibinin vicdan azabı yaptığı bir şey yaşadığını, bu vicdan azabını yok etmek için çok dua ettiğini, namaz kıldığını ama bu vicdan azabının bir türlü gitmediğini ve bu nedenle de acı çektiğini işaret eder.

Rüyada Allah’ı Görmek

Rüyada Allah’ı görmek, rüyayı gören kişinin bereketli, kısmetli olduğunu, Allah’ın şefaatinin bu kişi üzerinde olduğunu, sayısız nimetlerin önüne sunulduğunu işaret eder. 

Rüyada camide namaz kılarken Allah’ı görmek rüya sahibinin ibadet, namaz ve maneviyat anlamında birçok kişiye örnek olduğunu, maneviyatı zayıflayan insanlara kılavuzluk ederek tekrar bu kişilerin maneviyatlarını güçlendirdiği ya da doğru yoldan çıkan kişilerle sohbetler ederek bu kişileri tekrar iyi ve ahlaklı bir yola soktuğunu delalet eder.

Rüyada Allah’ı gördüğünde kahkaha atmak rüyayı gören kişinin etrafındaki bir insanın sürekli duasını aldığını, bu dua sayesinde işlerinin yolunda gidip bereketli kazançlar elde ettiğini ve yine bu dualar sayesinde kazadan beladan korunduğunu rivayet eder. 

Rüyada Allah’ı gördüğünde hıçkırarak ya da sesli bir şekilde ağlamak, rüya sahibinin etrafında onu doğru yoldan çıkarmak isteyen insan görünümlü bir şeytanın varlığına işaret eder. Bu rüya, rüya sahibi için bir uyarıcı rüyadır ve bu kötü amelli insanın, rüya sahibini yoldan çıkarmak ve elinde avucunda bulunan hem maddi hem de manevi her şeyi kaybetmesini sağlamak için elinden geleni yaptığını ve rüya sahibinin bunun farkında olmayıp o kişiye her zaman iyi niyetle yaklaştığını fakat dikkat etmez ve farkına varmazsa büyük kayıplar yaşayabileceğini işaret eder. 

Rüyada Allah’ın suretini gökyüzünde görmek rüya sahibinin yaşayacağı huzurun ve mutluluğun her iki dünyada da baki olacağını delalet eder. Kişinin iyi niyetle kalbinden geçirdiği her şeyi yaşayacağını işaret eder.

Rüyada Allah’ı Zikretmek

Rüyada Allah’ı zikretmek görülebilecek hayırlı rüyalardan biridir. Rüya sahibinin yaşadığı her anda Allah’ı hatırladığını, daha doğrusu Allah’ı hiç unutup aklından çıkarmadığını işaret eder. Rüyayı gören kişinin ağız tadının yerinde olduğunu, çok büyük sıkıntılar yaşamadığını, sağlığının yerinde olduğunu ve bu huzurunun da devam edeceğini müjdeler. 

Bazı rüya alimleri rüyada Allah’ı zikreden kişiyi “şükrü eda eden kimsedir” şeklinde yorumlarlar. Yani dini bütün bir insan olarak yorumlarlar.

Rüyada Allah’ı zikreden kişi öğrenci ise, rüya sahibinin eğitim hayatında çok yükseleceğine ve iyi bir konuma gelerek çevresindeki öğrencilere destek olan, onları olumlu yönde etkileyen bir öğretici olacağına rivayet eder.

Rüyada Allah’ı zikreden kişi bekar ise, kendisine hayırlı ve maneviyatı kuvvetli bir eş adayı geleceğine ve akrabaları aracılığı ile kendisine yönelen bu eş adayı ile kısa bir süre sonra mutlu ve huzurlu bir evlilik yapacağına delalet eder.

Rüyada bir çocuğun ya da bir bebeğin Allah’ı zikrettiğini görmek, rüya sahibinin hiç beklemediği bir anda ve umudunu kaybetmişken eline yıllardır beklediği ve hayali olan bir fırsatın geçeceğine ve bu fırsat sayesinde içinde hep eksikliğini hissettiği bir durumu karşılayacağına ve huzur bulacağına rivayet eder. Yani rüya sahibinin hayalini gerçekleştireceğine işaret eder.

Rüyada Allah’a Secde Etmek

Rüyada Allah’a secde etmek, rüyayı gören kişinin elde edeceği başarı ve kudretin habercisidir. Rüya sahibinin zorluklarla mücadele ettiğini ve bu mücadelenin ekmeğini artık yiyeceğini ve mutlu olacağını işaret eder. 

Rüyada bir camide Allah’a secde etmek, rüyayı gören kişinin bir karar vermek zorunda kalacağını ve bu zorlu kararı güçlü maneviyatı sayesinde doğru bir şekilde vereceğini ve bu karar sonrasında da hayatını rahat bir şekilde çok mücadele gerektirmeden huzurlu olarak devam ettireceğini delalet eder. 

Evinin çatısında ya da damında Allah’a secde etmek, rüya sahibinin Allah’a yakınlaşmak ve maneviyatını güçlendirmek için çok çaba sarf ettiğini, bu yolda ailesi, arkadaşları ve yakın çevresinden vazgeçtiğini ama aslında bu yola onlarsız giremeyeceğini ve onların da desteğini alması gerektiğini işaret eden uyarıcı bir rüyadır. 

Rüyada zenci bir kadının ya da erkeğin Allah’a secde ettiğini görmek, rüya sahibinin ansızın, hiç beklemediği bir anda toplu bir para kazanacağına fakat bu para ile hem doğru yoldan sapabileceğine hem de tam tersi bu parayı helal yollarda harcayarak bereketlendirebileceğine işaret eder. Yani rüyayı gören kişinin sınanacağının habercisi olan bir rüyadır.

Rüyada Allah’a El Açıp Dua Etmek

Rüyada Allah’a el açıp dua etmek, rüya sahibinin belli bir zaman sonra toplumda önemli bir kişi olacağını işaret eder. Rüyasında el açıp Allah’a dua eden kişinin Allah’ın desteği ile her işi yolunda gider, karşısına çok iyi fırsatlar çıkar ve yolu da bahtı da açık olur. 

Rüyada namaz sonrasında Allah’a el açıp dua etmek kişinin ağız tadının, keyfinin ve sağlığının dünya yaşamında hiç bozulmayacağını ve mutlu bir dünyevi hayat yaşayacağını işaret eder. 

Rüyada dua ettiği için azarlandığını ya da dövüldüğünü görmek, rüyayı gören kişinin tüm dualarının kabul olacağını, hayalini kurduğu şeyleri yaşayacağını, çevresindeki dini bütün olmayan ve Allah’a inanmayan arkadaşlarından kurtulacağını delalet eder.

Rüyada Allah’a İsyan Etmek

Rüyada Allah’a isyan etmek, rüya sahibinin yaşadığı bir olaydan ya da beraber yaşadığı bir kişiden razı olmadığını işaret eder. Rüyada Allah’a kahkaha atarak ya da dalga geçerek isyan etmek, rüyayı gören kişinin Allah’ın gazabına uğrayacağını ve yaptığı hatalardan dolayı kayıplar yaşayacağını fakat bu kayıplardan sonra pişman olup tekrar iyi bir insan olacağını delalet eder

Rüyada Allah’a isyan ederek ağlamak, rüya sahibinin iyi ve doğru olmayan davranışlar sergilemeye mecbur bırakıldığını bu nedenle de vicdan azabı çektiğini, bu vicdan azabını giderebilmek için de sürekli insanlara yardım ettiğini işaret eder.

Allah ile Konuşmak

“Rüyada Allah ile Konuşmak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Merhaba, ilk gün bir rüya görmedim 2.gün gördüğümü hatırlıyorum ancak ne olduğunu çözemedim. 3.gün ise gördüm ama renk hatırlamıyorum sadece net gördüğüm şu. Niyet ettiğim kişi imam nikâhlı eşim, rüyamda biri ile güya onu aldatacağım. Yapamam ben Allah katında evliyim diyorum. Yukarıdan bir ses (tövbe tövbe güya Allah benimle konuşuyor) bana o senin eşin değil siz evli değilsiniz diyor. Başkada bir şey hatırlamıyorum. Bu ne demek oluyor, lütfen yardım eder misiniz?

  2. Ben bu gün bir rüya gördüm. Rabbim gökyüzünden yazı yazarak istediklerimi anlatıyordu. Ve kendisi de başka bir şeyler anlatıyordu. Kader gibi bir şey. Mesela bana 1tren gibi içi adam dolu bir tren gösterdi. Orda bir kadın ayrılıyor ve benim kaçın ona yardım etmem gerekiyor. Çünkü etmesem kadını tren vuracak. Güzel Allahımın elini gördüm. Bir şeyler yazdı kökyüzünə ve ben anlamadım. Sonra az önce olucak 1tren gəldi içi adam dolu bir kadın düşdü ben koşarak kadına yitişince bir adam kadını kenara çekti. Ama kadının düştüğü tren kazaya uğradı. Ve Allahım orda yazı yazdı gökyüzünde ve dedi ki her şey kader…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir