Rüyada Çiğnemek Görmek

(Ayrıca Bakınız; Sakız.)

Rüyada ağızda bir şeyler çiğnemek tartışmalı mala, ağız kavgasına; tatlı bir şey çiğnemek, sözün güzelini tekrar etmeye; acı şey çiğnemek, kötü kelam tekrarına işarettir.

Rüyada ayaklarıyla bir şey çiğnemek, çiğnediği şeyin temsil ettiği mal ve değeri -iyilik yahut kötülükten ne ise- ayaklar altına almaya delalettir. Kötü şeyi çiğnemek hayra; iyi şeyi çiğnemek şerre yorulur.

Rüyada bir vasıtanın altında kalarak yahut ayaklar altına alınarak çiğnenmek; işlerin düzelmesine, tevazu ile birlikte gelecek hayırlara delalet eder. 

Rüyasında bir şeyi dişleriyle çiğnediğini görmek, kelam ile tabir olunur. Sakız çiğnediğini gören, neticesi olmayan uzun söz söyler. 

Bazı tabirciler demişlerdir ki, bir şeyi çiğneyip ezdiğini görmek, eğer o şey kendisine ait ise, bir sözünde dolayı zarara uğramaya; eğer o şey başkasına ait ise sahibine zarar vermeye delalet eder. 

Rüyada bir hayvanın eşyasından bir şeyi çiğneyerek tahrip ettiğini görmek hayırlı işlere yorulmaz. 

Bir başka rivayete göre de rüyada sakızdan başka her şeyi çiğnemek, hasta olmaya işarettir. Rüyada sakız çiğnediğini gören kimse, hakkında dedikodu, münakaşa ve şikayet konusu yapılan bir mal elde eder. 

Rüyada yenmeksizin ağızda çiğnenen her şey, çiğnendiği miktarca sözü tekrarlamaya işarettir. Rüyada şeker kamışını çiğnemek de böyle yorumlanır.

Çiğnemek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir