Rüyada Çakmak Görmek

Ayrıca bkz: Çakmak Taşı, Çakmak Çakmak

Rüyada çakmak görmek bekar için evlenmeye; evli için eşinin hamile kalmasına işarettir. Rüyada kadının çakmak çakması oğul evladına delalet eder. Çakmaktan çıkan ve ortama zarar veren ateş küçük tartışmalara delalet eder.

Rüyada yanan bir çakmak görmek, istenilen şeylerin gerçekleşeceğine işarettir. Eğer çakmak uğraşıldığı halde yanmıyorsa, hayal kırıklığı olacak demektir.

Rüyada yanan bir çakmak görülmüşse, arzu edilen şeylerin gerçekleşeceğine işarettir. Eğer çakmak çabalara rağmen yanmıyorsa, hayal kırıklığı olacak demektir.

Rüyada çakmak görmek tabiri hayırlı, kazançlı, yararlı gibi görülen ama aslında zararlı konulardır. Ama çakmağın parlak bir alev yaydığını gören kimse korkmasın.

Rüyada çakmak görmek anlamı, istekle yorumlanır. Çakmağı yanarken görmek, bütün dileklerinin yerine geleceğine; çakmağı çaktığı halde bir türlü yakamadığını görmek, düş kırıklığına uğrayacağına; rüyada yeni bir çakmağı olduğunu görmek, mutlu bir haber alacağına; bir rivayete göre de kıymetli bir hediye olacağına delalet eder.

Salimi’ye göre: Rüyada çakmak görmek hiddete yorumlanır.

Bir çakmakla birisinin sigarasını yaktığınızı görmek, o adama veya bir başkasına çok kızdığınıza; birisinin çakmakla sizin sigaranızı yaktığını görmek, bir işyerinde istemediğiniz bir durumla karşılaşacağınıza; arkadaşınız tarafindan size bir çakmak hediye edildiğini görmek, hakkınızda çok kötü şeyler düşünüldüğüne işarettir.

Rüyada ateş çakmak, sıhhat ve hakikat meydana çıkıncaya değin bir işi teftiş etmeye işarettir. Bir kadın rüyada çakmak taşı çaktığını, ateş tutuşturduğunu ve üflemesiyle ateşin parladığını görürse, o kadın erkek bir çocuk doğurur.

Bir kimse taşı taşa vurarak ondan ateş ve kıvılcım çıktığını görürse, kalbi katı iki kimse birbirleriyle şiddetli olarak kavga ederler, insanlar da onlara bakar.

Bazı tabircilere göre de rüyada çakmak taşı çakmak, bekar için evlenmeye; ateşin çıkması hanımının hamileliğine ve onlardan meydana gelecek çocuğa işaret eder.

Bazen de rüyada çakmak taşı çakmak görmek, karı koca, iki düşman ve iki ortak arasında meydana gelecek kötü durum demektir. Çakmaktan çıkan ateş bir elbise veya vücudu yakarsa, o evde mal, ırz veya vücutta vaki olacak bir zarara işarettir.

Ayrıca bkz: Rüyada Çakmak Taşı Görmek, Rüyada Çakmak Çakmak Görmek

Çakmak Görmek

“Rüyada Çakmak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda bir şirkette bir şeyimi düşürdüm ve eğilip baktığımda orda bir çakmak vardı ve ben çakmağı aldım ve kimseye söylemedim. Bunun anlamını öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir