Rüyada Çan Görmek

Rüyada kilise çanı görmek geçersiz inanç ve iddiaya, yeminle kazanan tüccara; evinde çan görmek, soyunu devam ettirecek kadına; çan sesi bazen müezzine, haberciye ya da bir durumu ilan eden kimseye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Çıngırak.)

Rüyada çan sesi duymak durumunuzda iyiye doğru bir gelişmeyi gösterir. Eğer çan yakınınızda ise, işlerinizdeki bu gelişme yakınlarınızın tavsiye ettikleri şekilde hareket ettiğinizde gerçekleşecektir.

Rüyada çan sesi duymak ne demek durumunuzda iyileşme olacağını gösterir. Eğer çan yakınınızda ise işlerinizdeki bu gelişme için yakınlarınızın verdiği tavsiyelere uyduğunuz takdirde gerçekleşecektir. Ama çanların çaldığını görmek, bir ölüm haberi demektir.

Rüyada çanların çaldığını duymak, bir ölü haberi alacağınızın işaretidir. Gelişmekte olan hayırlı iş olarak yorumlanır.

Rüyada bir çan sesi işitmek müjdeli bir habere delalet eder. Bir kilisenin çan kulesine çıkarak çan çaldığını görmek, herkesten saklamak istediği bir sırrının bütün mahalle halkı tarafından duyulacağına işarettir.

Rüyada çanın yerinden koparak sokağa düştüğünü ve düşerken büyük bir ses çıkardığını görmek, önemli ve beklenmeyen bir haber alacağına delalet eder. 

Bazılarına göre: Rüyada çan görmek din zayıflığına yorumlanır. Rüyasında çan sesi duymak, Cenabi Hakk (C.C.) tarafından kendisine yapılmış manevi bir ikaz olarak kabul edilir. 

Rüyada kendisinin bir kulede çan sallayıp ses çıkardığını görmek, küfre delalet eder. Çan sesi duyunca kulaklarını tıkayarak sesini duymak istemediğini görmek, zekatının noksanlığına, tövbe etmesi ve şeriata uyması gerektiğine işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada çan görmek, simsara yahut evlat sahibi hanıma işarettir. Bazen de çan görmek, şöhrete ve rezilliğe işarettir. Bir kimse rüyada çan çaldığını görürse, o kimse halk arasında doğruluğu kalmamış haberi yayacağı anlaşılır. Çan görmek, hayırsız bir kimse ile arkadaş olmaya da işarettir. 

Rüyada görülen çan, münafik bir kimsedir. Bir kimsenin rüyada Hristiyan mabedinde çan çaldiğini görmesi, alışverişinde yemin etmesine işarettir. Bazen de çan, yolculuğa işarettir. 

Rüyada duyulan çan sesi, hayırlı ve güzel ticaretle kafilelerin gelmesine, yahut bir cihetten diğer bir cihete nakletmesine işarettir. Hayvanların boyunlarında görülen zil, hayır sahibi bir kimsedir.

Rüyada çanların çaldığını duymak, bir ölüm haberi alacağınızın işaretidir.

Çan

“Rüyada Çan Görmek” için bir yorum

  1. Ben elimde 3 adet koyun çanı sallayıp sesini dinledim. Anlamını merak ediyorum. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir