Rüyada Çatı Görmek

Ayrıca bkz: Çatı Katı, Çatı / Dam

Rüyada dam görmek, asil ve soylu bir hanımla evlenmeye delalet eder. Bazen de rüyada dam görmek, kadri yüce bir erkeğe işarettir.

Bir kimsenin rüyasında dam üstünde süratle koştuğunu görmesi, kendisine isabet edecek bir belaya alamettir.

Rüyada damların kişinin üzerine indiğini görmesi, eğer yaz mevsiminde ise rahatlığa, feraha, üzüntü, keder, sıkıntı ve hastalıkların gitmesine ve sırların meydana çıkmasına delalet eder.

Yine kişinin rüyada ve dam üzerinde herhangi bir iş ile uğraştığını görmesi, kişinin hiç beklemediği bir dostunun geleceğine delalet eder.

Rüyada evin damında kiremit aktardığını görmek, haset ehlinden bazı kimselere işarettir.

Rüyada bir dama çıktığını görmek, şerefi yüksek bir mevki ile tabir olunur.

Çatı

“Rüyada Çatı Görmek” üzerine 13 yorum

  1. Rüyamda hiç tanımadığım insanlar babamın evinin damını deliyorlar. Babam öbür odada yatıyor. Hiç kimseyi duymuyor ben babamı zorla kaldırıyorum sanki ilaç içirmişler ve bir senet çıkarıyorlar. İmza attırmışlar. Yaşlı bir kadının attığını söylüyorlar. Senedi ben aldım üzerinde imza vardı. Daha sonra cebime koydum daha sonra cebimden çıkardım. Senette hiç bir yazı kalmamıştı. Ben jandarmayı aradım ve sonra uyandım.

  2. Rüyamda çatıya çıkmışım, arkadaşım var çok sevdiğim. Ona giderken kiremite bastım, kırıldı. “Olsun bir şey olmaz” dedim. Sonra elimdeki telefonun ekranına baktım, kırılmış. Üzüldüm biraz. Tabiri ne olabilir, acaba?

  3. Evim dubleks rüyamda evimin çatısı akıyor, her yere. Önce temiz su akıyor sonra da odalarımın birinin çatısının bir kısmı tek odanın çatısı aşağı düşüyor, yıkılıyor. Onları temizlemeye çalışırken, teras balkonumun ufak bir kısmı aşağı düşüyor. Yıkılıyor, derken tekrar içeri koşuyorum. Çatıdan eve basan yağmur sularını temizlemeye çalışıyorum. Bizim ölen bir tanıdık geliyor, yerleri siliyoruz ama çıkmıyor, lekeleri kalıyor. Tanıdık diyor ki “Çıkmaz onlar. Zaten öyleydi, orası” diyor. Laminantlarımın rengi de bordo bir renk olmuş. Çok korktum, felaket gibi bir şeydi. Bir yandan oğlumu görüyorum, aşağıda oynuyor, arkadaşlarıyla. Bir kız onu çekiştiriyordu, şapkasından. Bağırdım “Yapma!” diye. Kız bıraktı oğlumu sonra o da eve geldi, yanıma ama çok korktum. Sonra uyandım. Tabiri nedir, acaba?

  4. Rüyamda büyük bir evin içinde yemek organizasyonu düzenlenmiş orada ev sahibi konumundaydım. Çatıya çıkan merdivenlerin olduğu kapıyı açtım, yukarıdan yağmur sularıymış gelen, elime gelen paçavraları önüne koyduk yeğenim ile birlikte. Yorumlarsanız sevinirim.

  5. Rüyamda 2-3 arkadaş güvercin kümesi yapmaya çalışıyoruz ama çok büyük bir kümes yani bir odadan daha uzun ama daha dar. Sonra arkadaşlarımdan biri bir kurbağaya bir ilaç vererek kurbağayı büyütüyor. Kurbağa o kadar çok büyüyor ki, kurbağanın derisinden bu kümesin üzerini örtüyoruz. Ancak yine de kümesin tavanında açık alanlar kalıyor. Öyle kapatmak için uğraşıyoruz ancak kapatamıyoruz. Böyle karışık bir rüya gördüm.

  6. Rüyamda en eski bir dostumun evinden çıkıyorum. Hiç bilmediğim, tanımadığım biri ile bir kavga sahnesi oluşuyor. Sonra ben kendimi arkadaşımın evindeki tuvaletin çatısında buluyorum ve kavganın arkadaşım ile yabancı arasında olduğunu fark ediyorum. Arkadaşımı kurtarmaya çalışıyorum.

  7. Merhabalar, rüyamda yüksek kiremitli bir çatıdayım, arkamda annem ve ablam da var. Çatıdan caminin minaresi gözüküyor ve oraya beyaz ama üzerinde birkaç tane beneği olan kedi var. O tersten camiye minaresine tırmanıyor. Sonra ben korkuyorum, çok yüksek geliyor. Nasıl ineceğimi düşünüyorum aşağıya sonra uyanıyorum. İnşallah hayırlara vesiledir. Bir gece önceden de istihare namazı kılmıştım. Yorumlarsanız sevinirim.

  8. Çatılardan insanların üzerine kalkakalıp karların düştüğünü insanlar panikle kaçışıyorlar besinci katlardan a yere atlıyorlar sonra ben olanları babama anlatırken babam kıyamet çoktan koptu diyor sonra pencereden bir bakıyorum havada güneş açmış hiçbir yerde kar kalmamış oluyor bende bir deminki havaya bak bir şimdiki havaya diyorum yorumu nedir acaba teşekkürler.

  9. Rüyamda sırtında ölü yavrusunu taşıyan çok üzgün bir maymun işaret ile benden su istiyor. Yanımdaki arkadaşım vermememi istiyor fakat ben bir tas ile su veriyorum. Ve tasın kenarından suyu içiyor. Aynı gece bir evin çatısına tanımadığım biri ile çıkıyoruz ve bir helikopter bizi alıp gidiyor. Yorumlarsanız memnun olurum. Allah razı olsun.

  10. MERHABALAR BEN RUYAMDA KUZENİMLE BİRLİKTE TAMAMLANMAMİS BİR CATİ KATİNDA BİRİNİN BİZE YANİNDAKİ PARMAK BOYUNDA BİR ADAMİ BİZE SALDİRTMAYA CALİSTİGİNİ GORDUK VE ONU ETKİSİZ HALE GETİRMEYE CALİSTİK YANİTLARİNİZİ ACİLEN BEKLİYORUM HAYİRLİ GUNLER DİLİYORUM.

  11. Rüyamda eşim camiye gidiyor bende onu beklerken bir yerde oturuyorum.Etrafıma bakınırken bir bina görüyörum orta kısmından çatısına kadar yılmış çatısı direksiz duruyo. Yanımdaki kişiye baksana çatı direksiz nasıl duruyo bu yıkılır duramaz böyle diyorum ve tam o sırada çatı birden yıkılmaya başlıyor ama bölüm bölüm yıkılıyor. Yıkıldıkça biz izliyoruz . Yıkılan bize dogru gelmeye başlayınca bulundugum yerdeki evin giriş katına sıgınıyoruz. Yıkılan parçalar artık giriş katın duvarlarını kırarak içeriye dolmaya başlıyo orda mahsur kalmayalım diye çıkmak istiyorum ama içerisi enkaz doldugu için çıkamıyorum ve halada dolmaya devam ediyodu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir