Rüyada Çekirge Görmek

Ayrıca bkz: Böcek Görmek, Ateş Böceği, Arılar

Rüyada çekirge görmek gökyüzünde görülen ve bulut halinde uçan çekirge sürüsü, o bölgeye gelecek azap ve isabet edecek üzüntüye; yeryüzünde görülen, yürüyen ve fakat uçamayan çekirge, zarar verme fırsatı bulamayan düşmana işarettir.

Rüyada zararsız olarak görülen çekirgeler korku ve sıkıntıdan kurtulmaya delalettir. Rüyada çekirge yemek, rızka; onları bir kap içinde görmek, nakit paraya; güneş ışığına engel olmayan ve siyah bir bulut kümesi oluşturmayan çekirge sürüleri yağmura delalet eder. Çıkarcı tanıdık, hayırsız ahbap olarak yorumlanır.

Rüyada çekirge görmek ne demek sebatsızlık ile yorumlanır.

Rüyanızda bir tarlaya çekirge sürüsü konduğunu görmek, işinizden ayrılacağınıza; tüccar iseniz ticareti bırakacağınıza; evli iseniz eşinizden ayrılacağınıza işarettir. Bir çekirgeyi elinize aldığınızı görmek, başka bir işe gireceğinize veya ticarete başlayacağınıza delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada çekirge, azap ve Allah’ın askeridir.

Rüyada bir yerde çekirgenin çıktığını veya cefa çekerek gökte uçtuğunu görmek, o yere inecek kötü bir asker veya zararlı bir yağmurun yağmasına işarettir.

Rüyada çekirgenin geldiğini görmek, Allah’ın azabının geleceğine delildir. Rüyada bir yerde çekirge yediğini yahut çekirgeden bir şey aldığını görmek, rüyayı görenin rızıklandığı bir rızka işarettir.

Hiçbir şekilde zarar vermeyen ve her tarafta görülen çekirge, üzüntü ve kederin gitmesine ve bahtiyarlığa işarettir. Kara ve ekinde görülen çekirge helak olmaya, güçlüğe ve işsizliğe işarettir. Çekirge, şerli insanların ve kötü ahlaklı kadınların kendisine muvafakat etmesine işarettir.

Çekirge

“Rüyada Çekirge Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Rüyamda yatak odamda 50-60 tane kahverengi çekirge gördüm. Her yeri sarmışlardı. Garip olan ise kahverengi çekirgeyi hayatım boyunca görmedim ama rüyamda gördüm anlamı nedir ?

  2. Rüyamda bir çekirgenin üstüme zıpladığını ve onu korktuğum için yaraladığımı gördüm, çekirgeyi üstümden atıp kaçtım sonra beni takip etti çekirge. “Beni yaralayanı gördün mü” diye konuştu sonra tekrar üstüme zıpladı ve ben yine üstümden atıp kaçtım. Arkadaşım da çekirgeyi ailen aldı. Bundan mı korkuyorsun gibi yüzüme baktı. Anlamı nedir?

  3. Ya Rabbim yardım et. 3 çekirgeden kaçarken birinin üstüme atladığını gördüm, çığlık çığlığaydım ama annem beni duymuyordu. Çekirge tam boynumun oralara gelmişti. Anlamını bilen varsa Allah rızası için yazsın. Teşekkür ederim şimdiden.

    1. Aynı rüyayı bende gördüm. Lakin üzerine atlamasıyla alakalı bir yorum, delalet bulamadım.

  4. Rüyamda kahverengi kurumuş gibi görünen ama bir kaçının benimle konuştuğunu gördüğüm çekirgeler gördüm. Ben oraya gelmeden hemen önce birini yuttu, yedi, yedi ama bana zarar vermedi. Bazıları da gözümün önünde parçalandı. Bunu nasıl yorumlayabilirim?

  5. Rüyamda evime giren küçük bir çekirgeyi öldürdüm sonra bacaklarını elime aldım. Yorumlarsanız sevinirim.

  6. Ben rüyamda kocaman çekirge gördüm onu öldürmeye çalışıyordum sonra onu yaraladım ama öldüremedim, kaçtı çünkü. Anlamı ne?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir