Rüyada Çıkrık Görmek

Ayrıca bkz: Kuyu Çıkrığı

Rüyada kuyu çıkrığı görmek zorlukla beraber elde edilecek rızka ve ardından gelecek ferahlığa; dokuma çıkrığı, helal kazanca ve meslek edinmeye işarettir. Çıkrık, işlerini düzenbazlıkla halleden bir insana delalet eder.

Rüyada çıkrık görmek kız ile yorumlanır. Bir kadın çıkrık ile iplik yaptığını görürse, hamile ise kız doğurur veya yakın akrabasından biri kız doğurur. 

Bir kadın rüyada iki makaralı bir çıkrık ile iş işlediğini görürse, kız kardeşi ile birlikte aynı zamanda evlenir. Erkegin çıkrık kullanması kedere delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada çıkrık görmek; emre, sakındırmaya, ihtiyaçları gidermeye, salih nesle, kârlı ve faydalı mala, bekârın evlenmesine, batıl bir şeyden hakkin doğmasına işarettir.

Çıkrık ve onun diğer aletleri, hak ile batıl arasını ayıran, biri münafık, diğeri ise kati kalbi olan iki ortaktır.

Rüyada kuyu çıkrığı görmek, din ve dünya işlerinde insanlara yardım eden çok faydalı olan bir mümine işaret eder.

Rüyada abdest alması için çıkrıkla kuyudan su çektiğini gören kimse Allah’ın dinine yapışan bir müminden yardım talep eder.

Abdestini tamamladığını gören kimsenin abdesti; borçtan, hastalıktan ve üzüntüden kurtulmasına kifayet eder. Bazen de kuyu çıkrığı, zevceye veya çok konuşan bir çocuğa işaret eder.

Çıkrık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir