Rüyada Çimen Görmek

Sulak çayır ve çimenlik İslam dini ve bu dine uymakla elde edilecek dünya ve ahiret saadetine, Yer çeşit yeşillik dünya nimetlerine ve ahiret güzelliğine; Kur’an-ı Kerim’i okulup onunla amel etmeye, ilim öğrenmeye, Ölünün bir yeşillikte görülmesi onun Ceennet’te olduğuna delalete eder.

Imam Nablusî buyuruyor ki: Rüyada çimen görmek mutluluktur. Rüyada bahçenizi çimlendirdiğinizi görmek, zahmetsiz ve eziyetsiz kazanç elde edeceginize, ev halkina rahat ve huzurlu günler yasatacağınıza delalet eder. Bahçenizin her tarafina çesitli çimenler ve çiçekler ektiginizi, sarmasiklarla süslediğinizi görmek, dünya varliklarinin her türlüsünden evinizi donatacağınıza ve çocuklarinizla yurt sevgisi asilamak ve aile baglarini kuvvetlendirmek için elinizden geldigince çalisacağınıza işarettir. Çayir ve çimen Islamiyet’in esaslari olarak yorumlanır. Bu bakimdan rüyasinda bahçesini çimenle bezediğini görmek, kalbini Islamiyet’in nurlari ile doldurduguna delildir. Büyük bir kirda türlü otlar ve yabani çiçekler topladiğini görmek Islamiyet’in her türlü manevi nimetlerinden faydalandığına ve kendisine ahiret yolculugunun sartlarina hazirladigi manasina gelir. Maddi dünyada da o kimse bütün dünya nimetlerinden faydalanir. Fakirse zengin olur, zenginse mali artar, çocuklari salih amelli birer iyi evlat olarak yetisirler. Anne ve babalarina itaatli ve yurda faydali birer kişi olurlar. Bu rüya sahibi ömür boyu hastalık nedir bilmez. Sikinti ve yokluk çekmez, onun bu mutlulugu bütün ailesini de ayni derecede mutlu ve saglikli kilar. Rüyada çayir çimen görmek, bu türlü kiymetli bir semboldür. Bütün tabirciler bu rüyanin bu derece kiymetli olusunda birlesmislerdir. Çünkü çayir ve çimen ayni zamanda cennetin süsünden ve ziynetinden dünyaya akseden bir örnektir. Rüyada çimen görmek dünya varligina işarettir. Rüyasinda çimenlere uzandiğini görmek, tüccar ise, bol kazanca memur ise terfi edecegine, hasta ise iyilesecegine, yolcu ise ve yolda bir yolcusu varsa, dönecegine veya yola çikacagina, halktan biri ise islerinin iyilesecegine, fakir ise hal ve vaktinin düzelecegine delalet eder. Rüyada çimli bir sahada gezindiğinizi görmek, içinizde tasidiğiniz bir hissin tekrar yeserdigine ve ümitlerinizin yakinda hakikat olacagina yorumlanır. Rüyada çayirlik bir yeri görmek, zahmet çekilmeden elde edilecek rızka veya hanima veya manevi ilme yada devam eden sadakaya işarettir. Çesitli yesil otlar, çiçekler ve çayirlar, dünyaya ve mala işarettir. Bazen de çayirlik, hazine ve pazar gibi kendisine dünya mali elde edilen ye re işarettir. Bazan çayirlik görmek, Islamiyete işarettir. Rüyada çayirlik veya otluk bir yerde ot topladiğini veya yediğini gören kimsenin, durumuna bakilir, eger o kimse fakirse zengin olur. Zengin ise, zenginligi artar. Eger dünyadan sevgisin kesmis ve takva yolunu seçmis bir kimse ise, dünya zinetlerine aldanir ve yine ona meylederek eski durumuna döner. Rüyada bir çayirliktan diger bir çayirliga geçtigini gören kimse, dünyalik arzusu ile bir çarsidan diger bir çarsiya ve bir meslekten diger bir meslege geçer.

Sulak çayır ve çimenlik İslam dini ve bu dine uymakla elde edilecek dünya ve ahiret saadetine, Her çeşit yeşillik dünya nimetlerine ve ahiret güzelliğine; Kur’an-ı Kerim’i okulup onunla amel etmeye, ilim öğrenmeye,Ölünün bir yeşillikte görülmesi onun Cennet’te olduğuna delalete eder

Çimen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir