Rüyada Çivi Görmek

Ayrıca bkz: Çivilemek, Çivilenmek, Çekiç Görmek

Rüyada bir ağaca yahut ağaçtan mamül bir şeye çivi çakmak, evlenmeye; çiviyi taş, beton vs. gibi şeylere çakmak, olmayacak işe; eğer çivi katı cisme batarsa, zor olanı başarmaya; çivi bazen ara bulucuya, dargınların barışmasına işarettir.

Rüyada bir yere çiviyle bir şey çakmak maksadın hasıl olmasına delalet eder. Rüyada kendinin kulak veya başka bir organından bir yere çivilendiğini görmek aleyhte söylenecek söze yahut hayret edilecek bir şeye delalet eder. Kişinin başkalarını aldatacağına işaret eder.

Rüyada çivi görmek bir kaç türlü yorumlanır. Rüyasında çivi bulduğunu görenin bir kardeşi olur. Rüyada yere çivi çaktığını görenin kardeşi evlenir. Arkasına çivi çakıldığını görenin iyi huylu bir oğlu olur ve adi dünyada meşhur olur.

Kirmani’ye göre; rüyada çivi görmek din ve dünya işlerinde sebata delalet eder. Elinde demirden, bakırdan, altından, gümüşten, dökmeden, kemikten veya ağaçtan bir çivi olduğunu ve onu bir yere çaktığını gören, ya evlenir veya sadık bir dost edinir. 

Rüyada çaktığı çivinin yerinde kuvvetli ve sağlam kaldığını görmek murada ermeye, isteklerinin olmasına işarettir. Bir tahtaya veya bir direğe bir çivi çaktığını gören kötü ve yalancı bir kimseden sadık olmasını ister.

Cabir’ül-Magribi’ye göre; rüyada görülen çivi demirden ise, rüya sahibinin işleri aksi gider. Eğer ağaçtan veya kemikten ise kuvvete ve iyi hale delalet eder. 

Rüyada elindeki demirden çiviyi bir yere çaktığını görenin bir oğlu olur. Bu çocuk ilim ve hikmet tahsil eder. Bir altın veya gümüşten bir çivi çaktığını gören, zengin olur ve ticaretle para kazanır.

Ebu Said El-Vaiz’e göre; rüyada çivi görmek devlet büyüğü ile tabir olunur.

Cafer-i Sadık’a göre: Rüyada çivi görmek dört şekilde yorumlanır:

  1. Kardeş,
  2. Evlat
  3. Sadık dost,
  4. Evlenmek.

Bazı yorumculara göre: Rüyada çivi bulduğunu görenin bir ihtimale göre kardeşi olur. Duvara çivi çaktığını gören, kardeşiyle aynı yerde değilse birleşir ve beraber yaşar. Yere çivi çaktığını görenin biraderi izdivaç eder. 

Rüyada arkasına çivi çakıldığını gören kişinin oğlu tanınmış bir adam olur. Bir başka rivayete göre de: Rüyada çivi görmek, devlet başkanına işarettir.

Rüyada çivi görmek ne anlama gelir; ordu, asker, yardımcı ve sayılı paralara işarettir. Çivi, halkın işlerine koşturabilmesi için vasıta olan bir adama işarettir. Çivi evlenmeye işarettir.

Bir seye çivi çaktığını gören kimse evlenir. Çok çivi kuvvet ve menfaata işarettir. Rüyada çivileri görmek, kızgınlığını gidermeye işarettir. Çivi, fesatçı bir toplulukla sohbet eden insanlara da işarettir.

“Rüyada Çivi Görmek” üzerine 21 yorum

  1. Rüyamda bir arkadaşımın başparmaklarına çivi çakılmış olduğunu gördüm. “Acımadı mı?” diye sordum. O haline bakamadım. “Acımadı” dedi. Çivilerin başı beyazdı.

  2. Rüyamda duvardaki çivileri söküyordum. Sonra bir dağa tırmanıp oradaki çiviyi de söküyordum. Elimde 5-6 tane çivi oluyordu.

  3. Rüyamda yerdeki çivileri topluyordum ve yere yapışanlar vardı. Onları da ellerimle zorla çıkartıyordum.

  4. Biri beni uyarmasına rağmen ben aldırış etmiyordum. Bunun sonuncunda ayağıma çivi batıyordu.

  5. Rüyamda çiviler ayağıma batmış yoğunluk halde. Onu da yabancı bir erkek teker teker ayağımdan çıkarmaya çalışır ve çıkarır da bu ne demek acaba?

  6. Rüyamda, ablamın evinde kapıda çakılı çivileri Fatiha suresi okuyup elimle söküyordum, bazıları da kendi kendine çıkıp düşüyordu.

  7. Rüyamda arkadaşımın sağ ayak başparmağına çivi batmış halde gördüm ve arabayı kendisi kullanarak hastaneye gittik. Çivili ayakla araç kullanması daha bir garip. 🙂

  8. Rüyamda ağzımda bir avuç dolusu çivi çiğniyordum sonra bunu fark ettim ve hepsini balkondan aşağıdaki bahçeye tükürerek attım. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

  9. Bir apartman beyaz, boyalı, müdür bir parçasını çıkarmaya çalışıyor çıkaramıyor. Ben “Durun, ben çıkarayım” diyorum. Elime tahta geliyor ama zor çıkarıyorum. Beyaz bu tahta da ucuna bakıyorum çivi ama beyaz boyalı. Sonra diyorum “Bunu aldık fakat burası açık kalacak” diyorum. Bana tuğlaları gösteriyor, “Bunlarla kapatırız” diyor. Kafama takıldı. Açıklayabilir misiniz?

  10. Rüyamda topuğuma üç çivi batıyordu ancak acı yoktu. Bir hastanede göreve başlamıştım.

  11. Rüyamda çok sayıda çivinin bir tahta parçasına çakılmış olduğunu gördüm ve sanki o çivili tahtayla beni korkutmaya çalışıyorlardı. Hemen uyanmışım zaten.

  12. Rüyamda etrafı açık, üstü kapalı, kalabalık bir koridordan geçerken yukarıdan bir tahta fırladı ve çivisi kafama battı kanadı. İleride bir kedi üzerime fırlayıp ısırdı. Yanımda önce eşim vardı sonra bir hastaneye kızım götürdü. İki koluma ikişer serum takıldı, kedi kuduzmuş. Bir bakıyorum oğlum yanımda, birilerinden kaçıyor, borcu varmış. Ona bir listeye borçlarını yazdırıyorum ben ödeyin diye ama ağlıyor. Ben de çok üzülüyorum. Eski iş arkadaşlarımı görüyorum, sarılıyorlar. Bana enteresan geldi. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  13. Ben rüyamda çok büyük ve kalın bir çiviyi ilkokul karnesine takıyorum ve büyüklüğünden biraz yırtıldı.

  14. Hep çivi çakmaktan bahsediyorsunuz. Peki, kerpetenle çivi sökmek ne ile tabir edilir? Teşekkürler.

  15. Rüyamda, müdürümün yanındaydım. İş yerinde gördüm kendimi ama ben emekli oldum çalışmıyorum. Sonra iş yerimdeki arkadaşlarım hepsi bir tarafta toplanmışlar, oturuyorlardı. Bana bir iş verilmiş onu tamamlamaya çalışacağım, o durumda gördüm kendimi. Yerde bir sürü iri boyda, küçük boyda çiviler vardı. Sonra müdürüm ne olduysa yerdeki çivileri avcuna alarak iş yerindeki arkadaşlarımın üzerlerine serpmeye başladı ve onlara doğru gülüyordu. Bunlar ne anlama geliyor acaba? Teşekkür ederim.

  16. Rüyamda çivi yuttum ve kusarak çıkarmaya çalıştım, abimi yardıma çağırdım bağırarak. Abim 3 ay önce öldü

  17. Selâmın Aleyküm Rahmetullah ve Berekâtül. Sayın ilgili, rüyamda elimde bir metal çivi gördüm. Acaba bu rüya neye delâlet oluyor ? Saygılar, kolay gelsin.

  18. Rüyamda boğazımdan beyaz tas ve küçük demir çiviyi beraber çıkarttım ne anlama gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir