Rüyada Çorap Görmek

Ayrıca bkz: Bebek Çorabı, Ayakkabı Görmek

Rüyada yeni çorap giymek, malın zekatını vererek onu güvence altına almaya; güzel çorap, övgüye layık şahsiyete; çorap bazen kadın ve hizmetçiye; eski çorap şükrü eda edilmeyen ve zekatı verilmediği için zarar görülecek mala; pis kokulu çorap kötü şöhrete delalet eder.

Rüyada çorap satın almak maddi kazanca işarettir. Hediye olarak bir çorabın verilmesi, aileye ait eski bir sorunun çözülmesine işarettir. Çorabın kaçması birçok gönül macerasının yaşanacağını belirtir .

Rüyada çorap almak para kazanmanın işaretidir. Hediye olarak bir çorabın verilmesi, ailenin eski bir sorununu çözülmesi demektir. Çorabın kaçması macerası yaşanacağının işaretidir. 

Rüyada çorap görmek sıkıntıdır. Ama çok güzel çorap giymek ise kısmettir.

Rüyada siyah çorap görmek ve giymek, zengin bir kimse ile evlenmeye; beyaz çorap görmek ve giymek güzel biri ile evlenmeye; kırmızı çorap görmek ve giymek, iyi bir kimse ile evlenmeye; yeşil çorap görmek ve giymek namuslu bir kimse ile evlenmeye; nakışlı çorap giymek çeşitli iyi huyları olan biri ile evlenmeye delalet eder. 

Rüyada çorabının bir yere düştüğünü ve oradan çıkaramadığını ve yalın ayak yürüdüğünü görmek, keder ve sıkıntı ile saygı görememeye işarettir.

Bir rivayete göre eşinin ölümüne delalet eder. Çorabını birine verdiğini gören eşinden ayrılır. Birisinin çorabını çekip elinden aldığını görenin eşi vefat eder. 

Rüyada bir tek çorap giyip onunla yürüdüğünü görmek, niyet ettiği yolculuğu yapamayacağına delalet eder. Eski çorap görmek, yeni çorap görmekten daha hayırlıdır. 

Nablusî’ye göre: Çorap görmek hile ile yorumlanır. Rüyada bir dükkandan çorap satın aldığını görmek, bir malınızın hile ile elinden alınacağına işarettir. 

Rüyada çorap gören bir kişi, hakkınızda kötü şeyler düşünen ve tasarlayan bir kimse ile karşılaşacağınıza yorumlanır. Bir çorabı söktüğünü görmek, hakkınızda kurulan tuzakları anlayarak bunlardan kurtulmaya çalıştığınıza; çorap ördüğünü görmek ise başka biri hakkında kötü bir şey düşündüğünüze delalet eder. 

Bazılarına göre; rüyada bir çorap giydiğinizi görmek, başkaları tarafından fenalığa uğrayacağınıza; çorabı ayağınızdan çıkarmak, kötülüklerden kurtulacağınıza; çorapla yatağa girip yattığınızı görmek, düşmanlarınızdan sakınmanız gerektiğine; kendinize bir çorap ördüğünü görmek, başkaları hakkında bazı kötü şeyler düşündüğünüze; başka birinin çorap ördüğünü görmek de bu rüyanın aksiyle yorumlanır. 

Rüyada bir çorabı diktiğinizi (yamadığınızı) veya söktüğünüzü görmek, her türlü fenalık için emniyette bulunduğunuza işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Giyilmemiş çorap, mal ve mülktür. Bundan dolayı yeni çorap giydiğini gören kimse malını korur ve muhafaza eder. Sağlam ve güzel kokulu çorap gören kimse, malının zekatını vererek malını muhafaza eder. Görülen çorap eski ise, zekat ve sadakasını vermeyerek, malının helak olmaya yaklaşmasına işarettir. Çorabın kokusu kötü olursa, o kimse kötü isimle anılır. Çorap, kadına işarettir.

Rüyada çorap görmek sohbeti hoş ve insanlar tarafından sevilen bir kişiye delalet eder. Siyah çorap görmek mal varlığı çok olan birisiyle tanışarak gönül bağı kurmaya, beyaz çorap görmek ise güzel birisiyle evlenmeye işaret eder. Rüyada çorap gören kişi eğer bir erkek ise yakın zamanda evlenip hayırlı bir evlat sahibi olacağı, bir bayansa da kendi yararına olacak büyük işler yapacağı şeklinde yorumlanmaktadır. 

Rüyada çorabın kuyu gibi bir yere düştüğünü görmek sıkıntılı günlerin başlayacağına ve bunun sonucunda da büyük sorunlar yaşanacağı anlamına gelir. Ayrıca böyle bir rüyanın itibar düşüklüğü ve insanlar arasında saygınlığını yitirme gibi anlamları da vardır. 

Rüyada birisinin çorabınızı çekerek çaldığını görmek maddi ve manevi yönden büyük kayıplara uğramaya işarettir. Bazı yorumculara göre bu rüya sahibinin eşinin vefat edeceği ya da büyük bir hastalığa yakalanacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Çorap Giymek

Rüyada temiz bir çorap giymek malının zekatını veren bir hayırlı bir kişiye, kirli bir çorap giymek ise haram yiyen kişiye, pis kokulu bir çorabı giymek ise insanların arkasından kötülükle andığı hayırsız bir kişiye delalet eder. Rüyada bir ayağına çorap giyip diğerine giymeden yürüdüğünü görmek ise gidilmesi planlanan bir yolculuğa gidememek veya yolculuk sırasında kötü olaylarla karşılaşmaya delalet eder. Bazı yorumculara göre de kişinin başladığı bir işi tamamlayamayacağı veya çalıştığı yerden ayrılacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Çorap Yıkadığını Görmek

Bir kişinin rüyasında çorap yıkadığını görmesi önceden yaşanan kötü bir olayın izlerinin yavaş yavaş kapanmaya başladığına delalet eder. Yıkanan çorabın renginin solduğunu görmek ise rüya sahibinin günahlarından tövbe ederek doğru yola yöneleceğine dair bir işarettir.

Rüyada Kafasına Çorap Geçirdiğini Görmek

Bir kişi rüyasında kafasına çorap geçirdiğini görürse bu rüya sahibinin yaptığı günahlarından ötürü pişmanlık duyduğuna ve tövbe ederek doğru yolu bulacağına delalet eder.

Rüyada Çorap Satın Aldığını Görmek

Rüyada çorap satın aldığını görmek rüya sahibinin maddi yönden içinde bulunduğu kötü durumdan kurtularak büyük bir mal varlığına sahip olacağına işaret eder. Eğer satın alınan çorap beyaz ise huzur ve mutluluğa, siyah ise yakında yapılacak bir yolculuğa delalet eder. Bir erkek beyaz ve temiz bir çorap satın aldığını görürse, bu yakın bir zamanda hayırlı bir evlat sahibi olacağı anlamına gelir. Eğer bu rüyayı gören bekar bir bayansa tez vakitte evleneceği, evli bir bayansa da eşiyle olan sevgi bağlarının güçleneceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Yırtık Çorap Görmek

Rüyada yırtık çorap görmek rüya sahibinin çeşitli yolculuklar yaparak yeni insanlarla tanışacağına delalet eder. Eğer yırtık çorabın çöpe atıldığı görülürse, bu arkadaşlar arasında çıkacak kavgaya ve bunun sonucunda da büyük zararlar görmeye delalettir.

Rüyada Birisine Çorap Verdiğini Görmek

Bir kişi rüyasında başka birisine çorap verdiğini görürse bu rüya onun eşinden ayrılacağına ya da eşiyle arasında büyük sorunların yaşanacağına delalet eder. Birisine kirli çorap verdiğini görmek, hayırsız ve insanlar tarafından sevilmeyen birisine delalettir. Rüyada birisine beyaz çorap vermek kişinin ummadığı birisinden büyük bir yardım görerek hem manevi hem de maddi yönden rahatlığa erişeceğine işarettir. 

 

Çorap

“Rüyada Çorap Görmek” üzerine 31 yorum

  1. Ben dün rüyamda yırtık çorap giydiğimi ve odaya değiştirmek için girdiğimde yatakta 2 tane kız çocuğunu yatarken gördüm ama yorumlarda ne demek istediği anlaşılmıyor. Yardımcı olur musunuz teşekkürler.

  2. Rüyamda evdeyim, arkadaşım gelmiş. Oturduğumuz odada ailedeki kişilerin çıkarttığı çoraplar yerlerde duruyor. Ben de onları toplamaya çalışıyorum. Teşekkürler.

  3. Rüyamda çok pis bir yere gidiyorum. Merdivenlerin olduğu yerde 2-3 tane lağım faresi görüyorum. Onlara sopayla vurup, uzaklaştırmak isterken üzerime su fışkırtıyorlar.

    1. Rüyamda iş arkadaşımın ayağında benim sevdiğim çorabı gördüm ve sinirlendim, ben de bu duruma.

  4. Devamlı alışveriş yaptığım bir toptancıya 2 çift çorap için çok yüksek bir meblağ ödemişim. Bana fiyatı hakkında bilgi vermemiş. Ben parayı ödedikten sonra söylüyor ve o kadar çok üzülüyorum ki. Yalnız çoraplar değerini eden çoraplarmış. Üzülme sebebim bu sıkışıklıkta 1400 TL ödemişim. Ne gerek vardı, bu parayı vermeye ve toptancı neden daha önce söylemedi fiyatını. Bilseydim almazdım düşüncesi. Teşekkürler.

  5. Hocam ben rüyamda üst üste 3 çorap giyiyorum. Bu çoraplar benim kendi çoraplarım. Yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler.

  6. Rüyamda kışlık mı yoksa yazlık çorap mı giysem diye düşünürken en sonunda kışlık çorap seçiyorum. Bunun anlamı nedir acaba? Teşekkürler.

  7. Ben rüyamda yaşlı bir teyzeye patiğini giydirdim sonrasında teyze de bana bir dilekte bulunmamı söyledi. Yorumlar mısınız lütfen?

  8. 2 tane açılmamış çorap gördüm. Birini ben alıyorum, diğerini birine veriyorum, bir akrabam. “2 si de güzel çorap ama akrabaya verdiğim çorap güzeldi” diyorum içimden. Halbuki ikisi de açılmamış çorap. Ne anlama geliyor acaba? Zor görürüm rüya ama çıkıyor rüyalarım.

  9. Rüyamda giyilmemiş bir çok rengarenk çorap görüyorum. Bu çoraplar oğlumun çorapları, ona almışım ve onları sıralı diziyorum. Ve “Oğlum büyüyor bu çoraplar çok, hepsini giyemez ayağına sonra küçülecek” diyorum ve “Olsun belki hepsini giyer küçülmeden” diyor ve uyanıyorum. Yorumlarınızı rica ediyorum.

  10. Günaydın, hayra çıksın. Yanımda birileri varken yolda 2 kat çorapla yürüyorum. Bu esnada çamura girdiğimi fark ediyorum (yol kenarına döşenecek parke çamuru gibi) daha sonra çamurdan çıkıp çamur olan çorabımın bir tanesini çıkararak gazeteye sarıp atıyorum. Cumanız mübarek olsun.

  11. Camide beyaz çorap giymiştim ama altı kirliydi “Arkamdakiler görmeden otursaydım” iyordum. Kendime “Çorabım tozunu görmezler inşallah. Çıkarsam mı acaba?” kendimle konuşuyordum. Rüyamı anlatsanız sevinirim merak ettim. Acaba çok mu günahkarım? Çorabım kirliydi.

  12. Rüyamda açık renkli parmakları tamamen sökülmüş beş parmağımda açıkta olan çorap giymiştim. Ama mutluydum. Yorumunuzu rica ediyorum.

  13. Rüyamda bir beyaz araba geldi ve iki kişi indi arabada. Beyaz giyinmişler ve çok kalıplı, sakallılardı. Yürüdüler ve hiç konuşmadan koluma girdiler. Aşağı arabaya indirdiler ve sadece giy dediler bu Peygamber Efendimiz(sav)’in çorabı dediler. Çoraba baktım sarı altın gibi parlıyor, kamaşıyor gözler ve giydirdiler. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

  14. İyi günler. Hayırdır inşallah rüyamda teyzem eski çorapları üst üste dikerek kocaman bir boydan boya kilotlu çorap dikiyormuş bana. Yorumlayabilir misiniz lütfen? Teşekkürler.

  15. Rüyamda erkek arkadaşımın ayağına ten renkli çorap giydiğini gördüm. Bir tane külotlu çorap vardı onu da bana verdi ve ben onu giymedim.

  16. Ya benim hoşlandığım çocuk var ben buna gerçek hayatta açıldım, ben bunu rüyamda gördüm. Bu çocuğun normalde sevgilisi var ama bana bir şey demedi ona açılınca rüyamda ben bu çoçuğu üç kez rüyamda gördüm. İlkini hatırlamıyorum çok ama aynı odadaydık oturma odası gibi bir yer ben küsüyordum, peşimden kalktı ben başka odaya geçtim sonra uyandım. Rüyamda aramızda diyalog geçti ama hatırlamıyorum ikincisinde de aynı evdeydik bak şokta tabanca var dedim sonra tabanca oyuncak oldu ilgilenmedi, bakmadı bile, yerinden bile kalkmadı. Üçüncüsünde yatıyordu çoraplarıma bak gibisinden bana gösterdi çorapları siyahtı bunu yatarken gösterdi çoraplarıma bak gibisinden gösterdi yatarken. Sonra kalktı gülümsedi, uyandım. Bu ne demek açıklar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir