Rüyada Dağlamak Görmek

Ayrıca bkz: Dağlamak veya Dağlanmak, Dövme, Nişan

Rüyada göğüste görülen dağlanma, halkın işlerini üzerine almaya; dağlanan yerden kan yahut irin çıkması, yöneticilikte uzun süre kalmaya; dağlanmak yahut birini dağlamak, üzücü bir söz işitmeye, töhmetle itham edilmeye; hastalıktan dolayı dağlanmak, sağlığa; ateşle dağlanmak, zekat vermemeye yahut kötü ve adil olmayan yönetimin emrinde görev kabul etmeye; dağlanmak bazen acı söz işitmeye, birine aşık olmaya yahut sıkıntılara sabrederek velilik mertebesine ulaşmaya delalet eder.

Rüyada dağlama görmek, harcanan mala yorumlanır. Bir rivayete göre sahibinin hastalığına delalet eder. Bazıları rüyada dağlama görmeyi acı sözle yorumlar. Bazıları da, işinde sebata, evliliğe, yolculuğa veya kadın için çocuk doğurmaya delalet eder, derler.

Ebu Said El-Vaiz’e göre; dağlama görmek, büyük bir mertebeye işarettir.

Kirmani’ye göre: rüyasında dağlanıp buradan kan veya irin çıktığını görmek, hükümet hizmetinde uzun zaman bulunmaya; eğer kan veya irin çıkmazsa, bu hizmette kısa zaman kalmaya delalet eder.

Danyal Aleyhisselama göre; rüyasında dağlandığını veya birini dağladığını gören, faydası olmayan boş bir söz işitir ve bundan kalben incinir yahut bir suçla suçlanır. Dağlamak, bir hastalığı önlemek veya iyileştirmek için ise, rüya sahibinin iyiliğine delalet eder.

Cafer’i Sadık’a göre: rüyasında ateşle daglanmakta olduğunu gören zekatını veremez veya bir devlet büyüğünün hizmetinde bulunur. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada dağlama sarf edilen mala, bazen de sahibinin hastalığına işaret eder. Bazı tabirciler dağlama görmek, büyük bir mertebeye işarettir, demiştir. Birisini dağladığını gören kimse faydası olmayan bir söz işitir. Rüyasında dağlandığını görmek iyi olmayan bir yere para yatırmaya işarettir.

Rüyada vücudun yağlandığını görmek şerri hayrından çok olan işlerle meşgul olmaya işarettir. Bir kimsenin rüyada alnından veya yanağından dağlandığını görmesi, zekat vermemeye işarettir. Eğer rüyada kendisine altın veya gümüşle dağ vurulduğunu görse, o kimsenin cimriliğine veya altın ve gümüşten zekat vermemeye işarettir. Kendisinin demirle dağlandığını görmesi, onun günah işlemesine işarettir.

Rüyada kendisinde eski veya yeni bir dağ nişanı olduğunu gören kimse, saklanmış bir maldan dünyalığa erişir. Bir kimse rüyada ıstırap ve acı veren dağla bir insanı dağladığını görürse, o insan o kimsenin kötü bir sözünden dolayı huzursuz olur. Eğer dağ daire şeklinde ise, devlet başkanının işlerinde sebat göstermesine işarettir. 

Rüyada damarlarından birisini veya dizini dağladığını gören kişinin kız çocuğu doğar veya bir kadınla evlenir. Ya da yabancı birisinden dolayı hanımına iftira eder.

Dağlamak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir