Rüyada Değnek ve Baston Görmek

Ayrıca bkz: Asa (Değnek), Baston Görmek, Çoban Değneği

İbn-i Sirin’e göre: Rüyada değnek veya baston görmek asil bir kişi ile tabir olunur. Bir değneğe veya bir bastona dayandığını gören, asil bir kimsenin yardımı ile istediğine ulaşır. Elindeki bastonun uzadığını gören muradına erişir, kısaldığını gören maksadına ulaşamaz. 

Rüyada elindeki bastonun birdenbire yılan olduğunu görmek, dostlarının düşman olacağına delalet eder. Elindeki bastonunun kendi bastonu olmadığını, değişmiş olduğunu gören, vefat eder. Bastonunun kendisi ile konuştuğunu görmek, nimete ve menfaat göreceğine işarettir. 

Rüyada birini bastonla dövdüğünü görmek, ona karşı kötü bir söz söyleyeceğine delalet eder. Bastonu ile bir taşa vurup oradan su çıktığını gören, fakir ise zengin olur. Hasta ise veya hastası varsa iyileşir; tüccarsa, kârı artar; yolcusu varsa beklediği kişi gelir. 

Bir rivayete göre, kolayca ele geçireceği servete delalet eder. Elindeki bastonunun kırıldığını gören, işinden çıkar. Tüccar ise iflas eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada asa görmek; şerefli, kuvvetli, kudretli ve halka yardım eden bir kimseye işaret eder. 

Rüyada asanın kırıldığını gören kimse, memur ise vazifesinden alınır. Eğer tacir ise, ticareti elinden gider. Asayı üzerinde bulunduğu yere vurduğunu gören kimse, o yere veya o yerde bulunan ve ona el koyan kimse üzerine galip gelir. 

Rüyada görülen asa kendisine itimat edilen bir kimsedir. Rüyada başka bir kimseyi asa ile dövdüğünü gören kimse, dövülen kimse hakkında dil uzatarak, onun namusuna nakise getirecek söz söyler. 

Rüyada taşa asa ile vurduğunu ve ondan su kaynayıp aktığını gören kimse fakir ise, zengin olur. Eğer zengin ise, onun zenginliği artar. Bazen rüya sahibi zahmet çekmeden rızka erişir. Bazen de asa, sapık bir dine sahip olan bir kimseye işaret eder.

Değnek ve Baston

“Rüyada Değnek ve Baston Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Sınıf gibi bir yerdeyim bahçesi var fakat kasvetli bir ortam, tuvalete gidiyorum. İlk gittiğimi beğenmiyorum daha ferah bir yer olsun diyorum, koşarak kapıdan ışık görünen bir yere giriyorum. Orası tuvaletmiş içeriye girince (gerçek hayatta babam engelli ve koltuk değneği kullanıyor) babamın koltuk değneğini kovaların üzerine yan yatar gibi durduğunu görüyorum. Babam değneğini niye buraya bırakmış diyorum. Kapının birini açıyorum pek temiz değil diye diğer kapıyı açıyorum orası da pek temiz değil ama orayı kullanıyorum dışarı çıkınca babamın koltuk değneğini elime alıyorum baba diye sesleniyorum ses yok. Her halde diyorum yeni değnek yaptırdı deyip oradan çıkıyorum… Yardımcı olup rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

    1. Sevgili Masum,
      Rüyada babanızı görmeniz ve bu esnada bir türlü bir yer beğenemeyip oradan oraya girmeniz babanız için endişelendiğinizi ve onun için bir çare arama isteği içinde olduğunuzu öyle mi yapsak böyle mi yapsak diye alternatifleri değerlendirdiğinizi gösterir. Babanıza bastonunu verememeniz onun için gösterdiğiniz çabanın ona çok yaramadığının ya da niyetlenseniz de ona yardımcı olacak adımları atamadığınızın göstergesidir. Kendi kendisi başka bir değnek yaptırmış diye düşünmeniz onun fikrini sormanız gerektiğinin işaretidir.
      Hayır olsun inşallah.

  2. Yaşlı teyze ve amca sabah erken saatlerde bize gelip kapımızı çalıyor ve bakıyorum tanıdık çıktı. Buyur ettim, girdiler. Yaşlı teyze bana yirmi lira uzatıp “Al” dedi ama ben “Ne gereği var?” dedim ve almadım. Ellerinde baston var, yaşlı amca bastonu bana doğrultup konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir