ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Deprem Görmek

Yer sarsıntısı görmek hamile kadının çocuğunu düşürmesine, bir yerden bir yere göç etmeye, o bölgeye isabet edecek olan bela ve musibete işaret eder. Bir dağın sarsılarak yerinden oynaması ve tekrar yerine oturması devlet başkanına ve halkına isabet edecek olan şiddet ve korkuya delalet eder. Deprem olduğunu ve kimi insanların sağ kaldığını, kimilerinin de öldüğünü görmek oraya devlet adamlarının gelmesine ya da salgın hastalığın habercisidir. Yer sarsıntısı huzursuzluk vermeyecek seviyedeyse bazen iş ve geçimde meydana gelecek canlılığa delalet eder. Yerin sarsılarak batması dinin emirlerini yerine getirmemeye, çölleşmeye yahut şaşılacak gelişmelere işaret eder. Yerin dürülmesi işi sonuçlandırmaya, amel işlemeyi terk etmeye delalet eder. (Yerle ilgili geniş tabir için 'Yer / Yeryüzü' ve diğer maddelere bakınız.) Rüyada şiddetli deprem görmek büyük hayal kırıklıkları ve acılara işaret eder. Rüyada depremi ve sonrasında her şeyin durulduğunu gördüyseniz, her şeyin aniden değişeceğini haber verir. Rüyada deprem olduğunu ve her tarafın yıkıldığını görmek, devlet büyüğünden gelecek bir felakete delalet eder. Deprem gördüyseniz ve o sırada kapalı bir yerde değilseniz, bazı yorumculara göre yolculukla da yorumlanır. Deprem ile evinin yıkıldığını ve içinde ev halkının sadece kendisinin kurtulduğunu görmek, ecelinin yaklaştığına delalet eder. Rüyada bir yerde bir deprem olduğunu ve bu yüzden insanların sağa sola kaçıştıklarını, ve bazı kimselerin yere gömüldüklerini görmek, o yer halkına zahmet ve zorluk verecek büyük bir felaketin geleceğine delalet eder. Bazıları da bilinen bir yerde meydana gelen deprem bir yerden bir yere göç etmeye işarettir dediler. Deprem sonrası enkaz altında kaldığını görmek şiddetli bir hastalığa işarettir, dediler. Rüyada görülen deprem sonrasında insanlara yardım ettiğini gören kişi feryat eder, karmakarışık sözler işitir, can sıkıcı haberler alır ve sırları meydana çıkar. Rüyada kıtlık olan bir yerde meydana gelen deprem ziraatla o yerleri ihya etmeye delalet eder. Rüyada dünyanın başka bir yerinde deprem olaylarını haber almak denizde yolculuk yapmaya işaret eder. Rüyada görülen deprem, eğer bostanda olursa mahsulün çok olacağına ve yaz yemişlerinin bolluğuna işarettir. Rüyada sizin bilmediğini bir yerde depremin ortasında olduğunuzu görmeniz karışık ve sizinle alakası olmayan işlerin içine gireceğinize işaret eder. Depremde binanın altında kaldığını ve kendi çabasıyla kurtulduğunu görmek gerçek yaşamında içinde bulunduğunuz büyük zorlukların üstesinden geleceğinizi simgeler. Rüyada Yerin dürülmesi işi sonuçlandırmaya, amel işlemeyi terk etmeye delalet eder. İş yaşamınızda sıkıntılar yaşayacaksınız demektir. Ülkeler arasında savaş çıkacağı şeklinde de yorumlanır. Rüyada depremden zarar görmüş bir binada hala insanların çalıştığını, yaşadığını ve oradan çıkmadıklarını görmek çalıştığınız işte veya evliliğinizde veya arkadaşlığınızda çatlaklar olacağına ancak onu terk edecek kadar ciddi sorunlar olmayacağına işaret eder. Rüyada köprü gibi bir yerlerden geçerken aniden bir deprem olduğunu görmek hayatınızda bir dönüm noktasından geçerken bazı ciddi zorluklarla karşılaşacağınıza işaret eder. Rüyada deprem olduğunu ve bulunduğunuz bir mekanda sadece bir duvarın ya da bir odanın yıkıldığını, diğer yerlerin sağlam kaldığını görmek hayatınızın bir tarafının iyi giderken diğer tarafında sıkıntılar yaşayacağınızın işaretidir.

Deprem rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

67
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

helin

Gerçekten ölüm olacak mı ya da kendim ölecek miyim ve rüyamda olan herkes mi ölecek?

07.07.2013 16:55:31

ruyatabirleri.gen.tr

Rüyanızda depremi ne şekilde gördüğünüze bakarak daha net bir cevap bulabilirsiniz veya buraya daha detaylı bir şekilde yazın lütfen.

08.07.2013 00:18:37

Tunc

Evimde deprem olduğunu gördüm. Ben sağ çıktım. Oğluma ve karıma seslendim.

20.07.2013 09:51:49

Yasemin

Rüyada deprem görmek nedir? Evin içinde sarsıntı oldu çok korktum.

28.07.2013 09:18:20

FARUK

Ben de aynısını gördüm.

22.04.2014 07:19:10

Erhan Ö.

Ben bu tabirden kendime bir şey çıkartamadım. Ben gördüm ki bina sallanıyor ve ben de kaçıyorum. Sarsıntı şiddetlenince de artık bina yıkılır kaçış çare değil deyip, kapıda kendimi az zararla atlatma pozisyonu alıyorum ve yanımda aynı benim gibi duran ve hiç konuşmayan ama telaşlı ve tanımadığım bir kadın da vardı sonra ben ise bolca dua ediyor, Allah'tan bağışlanma dileniyorum. Bu haldeyken uyandım. Yorumlarsanız sevinirim, teşekkürler.

01.08.2013 23:00:05

Bayram

Rüyamda denizaşırı bir ülkede tatildeyim evi içinde biri ile(o evin insanı ve 1 erkek) devamlı bana bağırıyor ama ben bir yere gitmiyorum derken o bölgeye dev dalgalar (sunamilerin) geldiğini görüyorum. Dışarıda bazı evler yıkılıyor ama bulunduğum eve bir şey olmuyor, sadece dalgaların etkisi ile zıplıyoruz. Elimi açıp dua ediyorum, derken uyandım.

10.08.2013 03:27:28

Selda

Rüyamda deniz kenarında bir evde denizi seyrederken hava birden kızıllaşıyor. Deniz durgunlaşıyor, arkasında hemen bir dalga gelmeye başlıyor. Dalgayı gördüğümde yanımdakilere “Deprem geliyor, dalgaya bakın” diyorum ve ev sallanmaya başlıyor. Eve ve evde olanlara bir şey olmuyor.

12.08.2013 10:33:40

Ahmet

Ben de gördüğünüz rüyaya benzer rüya gördüm.

07.10.2013 10:33:47

Tuğçe

Tanımadığım bir bina, sevgilimin oturduğu bina oluyor. Ben “Dışarı çık” diyorum. Çıkar çıkmaz sevgilim oturduğu yer çöküyor. Binanın diğer kısmı kalıyor :(

28.08.2013 14:54:54

Hanife K.

Çok korktum yüreyim hopladı ağzıma geldi. Ne olduğunu anlayamadım. Vücufum sirkelendi, acaba kısmetim mi açılacak?

28.08.2013 16:38:12

Volkan

Rüyamda havaalanındaydım, “Deprem oluyor” dediler. Kapalı alandaydım, herkes panik oldu. Benim bulunduğum kapalı alanda küçük parçalar düşüyordu. Önce nereye kaçacağımı bilemedim daha sonra sola doğru yanaştım. Dayımla karşılaştım. Ön tarafta önü açık üstü kapalı açık bölüm çoktu sanırım. Kimseye bir şey olduğunu görmedim ama sanki düşen parçalar nedeniyle kafam ya da suratımda kanama vardı, hatırlamıyorum.

11.09.2013 09:11:34

Arzu

Merhabalar dün gece rüyamda deprem sonrasında evimin yan yattığını ama yıkılmadığını gördüm.  Ben ve bazı yakınlarım o evdeydik. Çok korktuğumu ve sevdiğim insana sarıldığımı hatırlıyorum. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

25.09.2013 09:17:44

faruk işçen

Ben rüyamda kendi evimdeydim, ev sallandı ama yıkılma olmadı. Sadece bu kadar gördüm.

03.10.2013 11:46:55

Gizem

Rüyamda kendi köyümün meydanında olduğumu görüyorum. Orada yüksek bir apartman varmış ve biz babamla köy meydanında duruyoruz. O sırada deprem oluyor ve ben annemi kurtarmak için hızla apartmanın oraya koşmaya başlıyorum. Annemi çıkarıyorum ve o sırada apartman yıkılıyor. Babamın arkamdan bağırışını duyuyorum sonra da kendimi deniz kıyısında görüyorum. O sırada tusunami oluyor, dev bir dalga beni yutuyor. Ben çırpınırken birden deniz duruluyor ve ben çok güzel yüzmeye başlıyorum. Çok etkilendim. Ne anlama geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

11.10.2013 13:27:56

Goncagül K.

Rüyamda deprem olduğunu gördüm. Ben yüksek bir yerdeyim bir tepede ve karşı binaların birden çöktüğünü görüyorum, binalar çöküyor olduğu yere sonra nehir var yanında oraya doğru savruluyor çöken binalar ve en alt katından üç tane erkek çocuğu çıkıyor. Ben bunları karşıdan izlerken yüksek bir yerden, yanımda ağabeyim de var. Yorumlamanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

17.10.2013 15:20:49

Serato

Merhaba rüyamda evimizin depremde yan yattığını, ön duvarların yıkıldığını gördüm. Ailemin depremde zarar görmediğini ve uykularına devam ettiğini gördüm. Cevaplarsanız sevinirim. Saygılar sunarım.

20.10.2013 01:21:21

Acance

Rüyamda bir arkadaşımın evindeyken deprem oluyor ve apartman aşağı doğru çökmeye başlıyor. Kelime-i şahadet etmeden önce yanlışlıkla salavat getiriyor sonra hemen düzeltiyorum. Yere çökme olayı tam olarak bitmeden, kelime-i şahadeti sonlandırıyorum ve son olarak hayatta kalıyorum. Lakin etrafa baktığımda, sadece bulunduğum apartman göçmüş, diğerleri ayakta.

03.12.2013 22:33:25

Karabag

Rüyamda araları bozuk olan bir akrabamın evinde ben ve eşim varken, deprem oluyordu. Şiddetliydi ancak ev yıkılmıyordu. Eşim çok korkuyor, ben onu teskin ediyordum. Nedir bunun tabiri? Ben tam bulamadım.

12.12.2013 00:50:23

Saadet

Rüyamda bazı akrabalarımla birlikte büyük, konak gibi bir eve girdik. Ben evin bahçe hizasındaki evin teras gibi büyük balkonuna çıktığım anda sarsılmaya başladık. Yani deprem olmaya başladı. Akrabalarım hemen kaçtılar. Ben büyük bir kalasın altında kaldım. Ve o zaman “Tamam. Ben ölüyorum, artık” dedim. Ama birde baktım ki, yaşıyorum. Kalası itmişim ve kurtulmuşum.

18.12.2013 17:36:03

Neso

Rüyamda oturduğumuz apartmanın ikinci katındaki evimde bir sarsıntı oluyor, deprem gibi ama anlamıyorum ne olduğunu. Eşimle birlikte camdan bakıyoruz. Binanın tam yere değecek kadar eğildiğini görüyorum ve yere değdikten sonra bina olduğu gibi doğruluyor ve eski haline geliyor, yani düzeliyor. Çok hayret ediyorum. “8 katlı bina nasıl bu kadar yere yatar ve sonra nasıl doğrulup, eski haline gelir?” diyorum. Eşim hiç konuşmuyor. Evin içine bakıyorum, hiç bir hasar bulunmadığını ve bir eşyanın bile düşmediğini, her şeyin aynen olduğu gibi durduğunu görüyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

19.01.2014 13:41:14

Fatoş

Merhaba, sizin rüyanızda çok çok benzer bir rüya gördüm hiçbir tabir bulamadım. Bu rüyadan sonra ne değişiklik oldu hayatınızda gözlemleyebildiniz mi? Teşekkürler.

10.07.2014 19:42:37

Yusuf

Rüyamda uyurken yanımda eşim de var, zelzele oluyor. Hafif sallantı hissettim ve eşime “kalk deprem oluyor” dedim. Ve o arada uyur uyanık halde idim. Sonra da gerçek sandım, rüyaymış meğer.

26.01.2014 00:22:29

GS AYKUT

Rüyamda bir tatil köyüne tatile gitmiştim. Birden deprem olmaya başladı. Her yer sallanmaya başladı. Sonra birden tsunami olmaya başladı. Denizin dalgaları birden bire yükselip, her yeri sular altına almaya başladı. Bu arada da herkes bir taraflara kaçışıyor. Ben de dağa doğru tırmanmaya başladım. Yükseklere çıkmak için çabalıyordum ve o sırada deprem durdu, tsunami de durdu. Ama hiçbir yer sular altında kalmıyordu. Su, kıyıya kadar gelip durdu. Hiçbir şeye zarar olmadı, maddi ve manevi. Depremin sonunda, sanki hiçbir şey olmamış gibiydi. Her yer duruldu ve böyle bitti, rüyam. Detaylı şekilde yorumlarsanız sevinirim. Cevap bekliyorum.

30.01.2014 22:02:03

Ömer K.

Rüyamda deprem oluyordu, yer yarılıyordu. Bir tane bebek evde mahsur kalıyordu. Eski bir arkadaşımla onu kurtarmaya giderken, rüyam bitiyordu.

06.02.2014 09:03:49

Aylin

Rüyada deprem olduğunu ama bundan kimsenin zarar görmediğini görmek, ne anlama geliyor? Deprem oluyor, insanlar sarsıntıdan dolayı evlerinden dışarı çıkıyor.

12.02.2014 08:23:47

Hatun D.

Rüyamda hafif sarsıntı oluyor. Fakat sadece ben endişeliyim. Aile bireylerim gülüyorlar. Ben koşuşturuyorum. Depremin olduğunu görmedim ama olacak sinyalleri veriliyordu. Biz dışarı çıktık ve o sırada uyandım.

20.02.2014 19:00:53

TUĞBA

Mail adresime cevap istiyorum mümkünse. Rüyamda deprem olduğunu görüyorum ve pencereden bakıyorum. Gördüğüm şey, etrafta olan tüm binaların sağa sola yatıp kalktıkları. O kadar şiddetliydi sanırım deprem. Kendi bulunduğum bina da sallanıyor ama sanki hiç sallanmıyormuş gibiydi. Ben olduğum yerde sendelemiyorum bile... Binalar kökünden çıkıp takla atıyordu resmen depremin şiddetiyle... Sayfanızda ki rüya tabirini okudum ama pek bir şey çıkaramadım kendime ait... Yorumlarsanız sevinirim...

28.02.2014 09:50:19

Mehmet

Rüyamda eşimle evdeyiz. Deprem olduğunu görüyoruz. İkimiz de korkuyoruz. Dolaplar, lambalar sallanıyor. Deprem uzun sürüyor ama eve bir şey olmadı zarar gelmedi. Ama dışarıyı merak ediyordum şimdi bütün şehir zarar görmüştür diye. Rüyamı yorumlar mısınız?

24.03.2014 11:18:42

Şeyma

Rüyamda koca bir şehirde enkaz olduğunu ve ben enkazın altında ailemi aradığımı gördüm. Bu neye işarettir acaba?

14.04.2014 11:01:35

FARUK

Merhabalar, dün gece rüyamda deprem sonrasında evimin yan yattığını ama yıkılmadığını gördüm. Ben ve bazı yakınlarım o evdeydik. Çok korktuğumu ve sevdiğim insana sarıldığımı hatırlıyorum. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

22.04.2014 07:21:41

FATİH

Dayım ile beraber arabada yolculuk yaparken yaşadığımız şehre çok yakın bir mesafede sarsıntı olmaya başladı. Camdan dışarı baktığımda yüksek tepelerin o şiddetle yukarı aşağı kalktığını gördüm. Fakat içinde bulunduğumuz araç hiç deprem olmamış gibi sallanmadı. Ben “Deprem çok şiddetli oldu” derken eve geldim. Televizyonlarda bulunduğumuz yerde 9 şiddetinde deprem olduğu haberini veriyordu fakat o şiddete rağmen her yer sapasağlamdı, zarar yoktu, korku yoktu. Rüyamı tabir edebilirseniz sevinirim.

23.04.2014 07:34:02

Yunus0701

Selamünaleyküm. Benim görmüş olduğum rüyamda, karşımda bir yüksek inşaatın çevresinde olan iskele baya bir sallandı ve inşaatın üstüne devrilerek yıkıldı. Benim bulunduğum yerdeki inşaat gibi yerde ki insanlara “Deprem oluyor” diye seslendim. Bir kişi gördüm diye hatırlıyorum ve telefonla dayılarımı aramaya kalkıyorum ve çok korkuyorum. Kimseye ulaşamıyorum da. Bu rüya hakkında bana bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim. Fakat yoruma yapmayın fikrinizi söyleyin. Saygılar. Hayırlara vesile olsun inşallah.

25.04.2014 21:20:29

ÖĞRETMEN

Merhaba, rüyamda kendi evimde deprem oluyordu, ortadan biraz daha şiddetliydi ve ben ciddi korkmuştum. Sürekli Kelimeyi Şehadet getiriyordum üst üste ve sürekli Kelimeyi Şehadet getiriyordum. Sarsıntı gitgide artıyordu o anda uyandım. Ne anlama geliyor acaba? Cevaplayabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

18.05.2014 00:56:30

İrfan

Ben de bu şekilde rüya gördüm. Evin içindeyim, duvarlar ince ince ayrılmış, deprem devam ediyor. Ben de Kelime-i Şehadet getiriyordum.

26.05.2014 11:43:55

Sevcan

Rüyamda bir evin 3. katında oturuyormuşuz ama hepimiz dışardayız ve deprem oluyor. Sadece salonumun bir duvarının yıkıldığını görüyorum. Akrabalarım yanımda. Teyzem bana “Çok yama yapmıştık içerlere Sevcan” diyor ve orada uyanıyorum. Yorumlarsanız çok sevinirim.

27.05.2014 11:56:10

Prenses Nessa

Ben rüyamda bir apartmandayım ve yanımızda birkaç apartman var, aniden üzerimize yıkılıyor, deprem oluyor diye kaçıyoruz ama kendimizi dışarı attık. Kaçtık, kurtulduk diğerleri kaldı. Acaba rüyamın tabiri ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

31.05.2014 03:52:04

Hakan

Rüyamda şiddetli deprem olduğunu gördüm. Camdan bakıyordum gök gürültüsü gibiydi. Yere uzandım tekrar kalktığımda diğer evimde olduğumu ve herhangi bir zarar olmadığını gördüm. Bunu nasıl yorumlamak lazım?

06.06.2014 17:06:37

Elif

Rüyamda işyerindeydik kardeşimle. Kardeşim hastalanmış yukarıda ki bölümde yatıyordu. Ben de çalışıyordum sonra birden deprem oldu ve ben direk kardeşimin yanına çıktım. Çok korktum ama kimse dışarı çıkmadı. Bizim işyerinden ben kardeşimi aldım, çıktım.

21.06.2014 10:01:41

Gola

Deprem olduğunda evde ailemle birlikteydim. Önce depremin şiddetli olmadığını düşündük ve bir şey yapmadık ama sonra deprem şiddetlendi ve ev yıkılmaya başladı, sokağa doğru eğik ve bütünlüğü çok bozulmadan devrilir gibi oldu ve bulduğumuz bir açıklıktan ailece dışarı çıktık. Zaman zaman bazı ihtiyacımız olan eşyaları almak için içeri giriyorduk.

24.06.2014 10:39:00

Elif M.

Dar uzun bir ofisteyim herkes var ofiste, birden deprem oluyor şiddetli. Aşağı iniyorum hiç kimse yok. Kapının önüne çıkıyorum, deprem duruyor.

28.06.2014 10:35:37

Ceyda

Evimde deprem oldu. Ben kurtuldum başka evler çöktü.

30.06.2014 12:41:58

Kasiba

Bir TV direğinin altındayım orada bir işim var. Gece vakti. Kimse kalmıyor tek başımayım. Birden bir deprem oluyor direk çok uzun birden sallanıyor iki dalga halinde oluyor. Bittiğinde yıkılan bie şey olmadığını görüyorum. Şiddetli olmasına karşın bir ıkıntı olmuyor. Yakılarımı aramayı ilk etapta düşünmüyorum. Gerek yok diyorum. Sonra da iş yerinin içinde dolaşıyorum.

08.07.2014 11:37:39


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2014 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook