Rüya Tabirleri .gen.tr
ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Deprem Görmek

Yer sarsıntısı görmek hamile kadının çocuğunu düşürmesine, bir yerden bir yere göç etmeye, o bölgeye isabet edecek olan bela ve musibete işaret eder. Bir dağın sarsılarak yerinden oynaması ve tekrar yerine oturması devlet başkanına ve halkına isabet edecek olan şiddet ve korkuya delalet eder. Deprem olduğunu ve kimi insanların sağ kaldığını, kimilerinin de öldüğünü görmek oraya devlet adamlarının gelmesine ya da salgın hastalığın habercisidir. Yer sarsıntısı huzursuzluk vermeyecek seviyedeyse bazen iş ve geçimde meydana gelecek canlılığa delalet eder. Yerin sarsılarak batması dinin emirlerini yerine getirmemeye, çölleşmeye yahut şaşılacak gelişmelere işaret eder. Yerin dürülmesi işi sonuçlandırmaya, amel işlemeyi terk etmeye delalet eder. (Yerle ilgili geniş tabir için 'Yer / Yeryüzü' ve diğer maddelere bakınız.) Rüyada şiddetli deprem görmek büyük hayal kırıklıkları ve acılara işaret eder. Rüyada depremi ve sonrasında her şeyin durulduğunu gördüyseniz, her şeyin aniden değişeceğini haber verir. Rüyada deprem olduğunu ve her tarafın yıkıldığını görmek, devlet büyüğünden gelecek bir felakete delalet eder. Deprem gördüyseniz ve o sırada kapalı bir yerde değilseniz, bazı yorumculara göre yolculukla da yorumlanır. Deprem ile evinin yıkıldığını ve içinde ev halkının sadece kendisinin kurtulduğunu görmek, ecelinin yaklaştığına delalet eder. Rüyada bir yerde bir deprem olduğunu ve bu yüzden insanların sağa sola kaçıştıklarını, ve bazı kimselerin yere gömüldüklerini görmek, o yer halkına zahmet ve zorluk verecek büyük bir felaketin geleceğine delalet eder. Bazıları da bilinen bir yerde meydana gelen deprem bir yerden bir yere göç etmeye işarettir dediler. Deprem sonrası enkaz altında kaldığını görmek şiddetli bir hastalığa işarettir, dediler. Rüyada görülen deprem sonrasında insanlara yardım ettiğini gören kişi feryat eder, karmakarışık sözler işitir, can sıkıcı haberler alır ve sırları meydana çıkar. Rüyada kıtlık olan bir yerde meydana gelen deprem ziraatla o yerleri ihya etmeye delalet eder. Rüyada dünyanın başka bir yerinde deprem olaylarını haber almak denizde yolculuk yapmaya işaret eder. Rüyada görülen deprem, eğer bostanda olursa mahsulün çok olacağına ve yaz yemişlerinin bolluğuna işarettir. Rüyada sizin bilmediğini bir yerde depremin ortasında olduğunuzu görmeniz karışık ve sizinle alakası olmayan işlerin içine gireceğinize işaret eder. Depremde binanın altında kaldığını ve kendi çabasıyla kurtulduğunu görmek gerçek yaşamında içinde bulunduğunuz büyük zorlukların üstesinden geleceğinizi simgeler. Rüyada Yerin dürülmesi işi sonuçlandırmaya, amel işlemeyi terk etmeye delalet eder. İş yaşamınızda sıkıntılar yaşayacaksınız demektir. Ülkeler arasında savaş çıkacağı şeklinde de yorumlanır. Rüyada depremden zarar görmüş bir binada hala insanların çalıştığını, yaşadığını ve oradan çıkmadıklarını görmek çalıştığınız işte veya evliliğinizde veya arkadaşlığınızda çatlaklar olacağına ancak onu terk edecek kadar ciddi sorunlar olmayacağına işaret eder. Rüyada köprü gibi bir yerlerden geçerken aniden bir deprem olduğunu görmek hayatınızda bir dönüm noktasından geçerken bazı ciddi zorluklarla karşılaşacağınıza işaret eder. Rüyada deprem olduğunu ve bulunduğunuz bir mekanda sadece bir duvarın ya da bir odanın yıkıldığını, diğer yerlerin sağlam kaldığını görmek hayatınızın bir tarafının iyi giderken diğer tarafında sıkıntılar yaşayacağınızın işaretidir.

Deprem rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

35
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

helin

Gerçekten ölüm olacak mı ya da kendim ölecek miyim ve rüyamda olan herkes mi ölecek?

07.07.2013 16:55:31

ruyatabirleri.gen.tr

Rüyanızda depremi ne şekilde gördüğünüze bakarak daha net bir cevap bulabilirsiniz veya buraya daha detaylı bir şekilde yazın lütfen.

08.07.2013 00:18:37

Tunc

Evimde deprem olduğunu gördüm. Ben sağ çıktım. Oğluma ve karıma seslendim.

20.07.2013 09:51:49

Yasemin

Rüyada deprem görmek nedir? Evin içinde sarsıntı oldu çok korktum.

28.07.2013 09:18:20

Erhan Ö.

Ben bu tabirden kendime bir şey çıkartamadım. Ben gördüm ki bina sallanıyor ve ben de kaçıyorum. Sarsıntı şiddetlenince de artık bina yıkılır kaçış çare değil deyip, kapıda kendimi az zararla atlatma pozisyonu alıyorum ve yanımda aynı benim gibi duran ve hiç konuşmayan ama telaşlı ve tanımadığım bir kadın da vardı sonra ben ise bolca dua ediyor, Allah'tan bağışlanma dileniyorum. Bu haldeyken uyandım. Yorumlarsanız sevinirim, teşekkürler.

01.08.2013 23:00:05

Bayram

Rüyamda denizaşırı bir ülkede tatildeyim evi içinde biri ile(o evin insanı ve 1 erkek) devamlı bana bağırıyor ama ben bir yere gitmiyorum derken o bölgeye dev dalgalar (sunamilerin) geldiğini görüyorum. Dışarıda bazı evler yıkılıyor ama bulunduğum eve bir şey olmuyor, sadece dalgaların etkisi ile zıplıyoruz. Elimi açıp dua ediyorum, derken uyandım.

10.08.2013 03:27:28

Selda

Rüyamda deniz kenarında bir evde denizi seyrederken hava birden kızıllaşıyor. Deniz durgunlaşıyor, arkasında hemen bir dalga gelmeye başlıyor. Dalgayı gördüğümde yanımdakilere “Deprem geliyor, dalgaya bakın” diyorum ve ev sallanmaya başlıyor. Eve ve evde olanlara bir şey olmuyor.

12.08.2013 10:33:40

Ahmet

Ben de gördüğünüz rüyaya benzer rüya gördüm.

07.10.2013 10:33:47

Tuğçe

Tanımadığım bir bina, sevgilimin oturduğu bina oluyor. Ben “Dışarı çık” diyorum. Çıkar çıkmaz sevgilim oturduğu yer çöküyor. Binanın diğer kısmı kalıyor :(

28.08.2013 14:54:54

Hanife K.

Çok korktum yüreyim hopladı ağzıma geldi. Ne olduğunu anlayamadım. Vücufum sirkelendi, acaba kısmetim mi açılacak?

28.08.2013 16:38:12

Volkan

Rüyamda havaalanındaydım, “Deprem oluyor” dediler. Kapalı alandaydım, herkes panik oldu. Benim bulunduğum kapalı alanda küçük parçalar düşüyordu. Önce nereye kaçacağımı bilemedim daha sonra sola doğru yanaştım. Dayımla karşılaştım. Ön tarafta önü açık üstü kapalı açık bölüm çoktu sanırım. Kimseye bir şey olduğunu görmedim ama sanki düşen parçalar nedeniyle kafam ya da suratımda kanama vardı, hatırlamıyorum.

11.09.2013 09:11:34

Arzu

Merhabalar dün gece rüyamda deprem sonrasında evimin yan yattığını ama yıkılmadığını gördüm.  Ben ve bazı yakınlarım o evdeydik. Çok korktuğumu ve sevdiğim insana sarıldığımı hatırlıyorum. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

25.09.2013 09:17:44

faruk işçen

Ben rüyamda kendi evimdeydim, ev sallandı ama yıkılma olmadı. Sadece bu kadar gördüm.

03.10.2013 11:46:55

Gizem

Rüyamda kendi köyümün meydanında olduğumu görüyorum. Orada yüksek bir apartman varmış ve biz babamla köy meydanında duruyoruz. O sırada deprem oluyor ve ben annemi kurtarmak için hızla apartmanın oraya koşmaya başlıyorum. Annemi çıkarıyorum ve o sırada apartman yıkılıyor. Babamın arkamdan bağırışını duyuyorum sonra da kendimi deniz kıyısında görüyorum. O sırada tusunami oluyor, dev bir dalga beni yutuyor. Ben çırpınırken birden deniz duruluyor ve ben çok güzel yüzmeye başlıyorum. Çok etkilendim. Ne anlama geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

11.10.2013 13:27:56

Goncagül K.

Rüyamda deprem olduğunu gördüm. Ben yüksek bir yerdeyim bir tepede ve karşı binaların birden çöktüğünü görüyorum, binalar çöküyor olduğu yere sonra nehir var yanında oraya doğru savruluyor çöken binalar ve en alt katından üç tane erkek çocuğu çıkıyor. Ben bunları karşıdan izlerken yüksek bir yerden, yanımda ağabeyim de var. Yorumlamanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

17.10.2013 15:20:49

Serato

Merhaba rüyamda evimizin depremde yan yattığını, ön duvarların yıkıldığını gördüm. Ailemin depremde zarar görmediğini ve uykularına devam ettiğini gördüm. Cevaplarsanız sevinirim. Saygılar sunarım.

20.10.2013 01:21:21

Acance

Rüyamda bir arkadaşımın evindeyken deprem oluyor ve apartman aşağı doğru çökmeye başlıyor. Kelime-i şahadet etmeden önce yanlışlıkla salavat getiriyor sonra hemen düzeltiyorum. Yere çökme olayı tam olarak bitmeden, kelime-i şahadeti sonlandırıyorum ve son olarak hayatta kalıyorum. Lakin etrafa baktığımda, sadece bulunduğum apartman göçmüş, diğerleri ayakta.

03.12.2013 22:33:25

Karabag

Rüyamda araları bozuk olan bir akrabamın evinde ben ve eşim varken, deprem oluyordu. Şiddetliydi ancak ev yıkılmıyordu. Eşim çok korkuyor, ben onu teskin ediyordum. Nedir bunun tabiri? Ben tam bulamadım.

12.12.2013 00:50:23

Saadet

Rüyamda bazı akrabalarımla birlikte büyük, konak gibi bir eve girdik. Ben evin bahçe hizasındaki evin teras gibi büyük balkonuna çıktığım anda sarsılmaya başladık. Yani deprem olmaya başladı. Akrabalarım hemen kaçtılar. Ben büyük bir kalasın altında kaldım. Ve o zaman “Tamam. Ben ölüyorum, artık” dedim. Ama birde baktım ki, yaşıyorum. Kalası itmişim ve kurtulmuşum.

18.12.2013 17:36:03

Neso

Rüyamda oturduğumuz apartmanın ikinci katındaki evimde bir sarsıntı oluyor, deprem gibi ama anlamıyorum ne olduğunu. Eşimle birlikte camdan bakıyoruz. Binanın tam yere değecek kadar eğildiğini görüyorum ve yere değdikten sonra bina olduğu gibi doğruluyor ve eski haline geliyor, yani düzeliyor. Çok hayret ediyorum. “8 katlı bina nasıl bu kadar yere yatar ve sonra nasıl doğrulup, eski haline gelir?” diyorum. Eşim hiç konuşmuyor. Evin içine bakıyorum, hiç bir hasar bulunmadığını ve bir eşyanın bile düşmediğini, her şeyin aynen olduğu gibi durduğunu görüyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

19.01.2014 13:41:14

Yusuf

Rüyamda uyurken yanımda eşim de var, zelzele oluyor. Hafif sallantı hissettim ve eşime “kalk deprem oluyor” dedim. Ve o arada uyur uyanık halde idim. Sonra da gerçek sandım, rüyaymış meğer.

26.01.2014 00:22:29

GS AYKUT

Rüyamda bir tatil köyüne tatile gitmiştim. Birden deprem olmaya başladı. Her yer sallanmaya başladı. Sonra birden tsunami olmaya başladı. Denizin dalgaları birden bire yükselip, her yeri sular altına almaya başladı. Bu arada da herkes bir taraflara kaçışıyor. Ben de dağa doğru tırmanmaya başladım. Yükseklere çıkmak için çabalıyordum ve o sırada deprem durdu, tsunami de durdu. Ama hiçbir yer sular altında kalmıyordu. Su, kıyıya kadar gelip durdu. Hiçbir şeye zarar olmadı, maddi ve manevi. Depremin sonunda, sanki hiçbir şey olmamış gibiydi. Her yer duruldu ve böyle bitti, rüyam. Detaylı şekilde yorumlarsanız sevinirim. Cevap bekliyorum.

30.01.2014 22:02:03

Ömer K.

Rüyamda deprem oluyordu, yer yarılıyordu. Bir tane bebek evde mahsur kalıyordu. Eski bir arkadaşımla onu kurtarmaya giderken, rüyam bitiyordu.

06.02.2014 09:03:49

Aylin

Rüyada deprem olduğunu ama bundan kimsenin zarar görmediğini görmek, ne anlama geliyor? Deprem oluyor, insanlar sarsıntıdan dolayı evlerinden dışarı çıkıyor.

12.02.2014 08:23:47

Hatun D.

Rüyamda hafif sarsıntı oluyor. Fakat sadece ben endişeliyim. Aile bireylerim gülüyorlar. Ben koşuşturuyorum. Depremin olduğunu görmedim ama olacak sinyalleri veriliyordu. Biz dışarı çıktık ve o sırada uyandım.

20.02.2014 19:00:53

TUĞBA

Mail adresime cevap istiyorum mümkünse. Rüyamda deprem olduğunu görüyorum ve pencereden bakıyorum. Gördüğüm şey, etrafta olan tüm binaların sağa sola yatıp kalktıkları. O kadar şiddetliydi sanırım deprem. Kendi bulunduğum bina da sallanıyor ama sanki hiç sallanmıyormuş gibiydi. Ben olduğum yerde sendelemiyorum bile... Binalar kökünden çıkıp takla atıyordu resmen depremin şiddetiyle... Sayfanızda ki rüya tabirini okudum ama pek bir şey çıkaramadım kendime ait... Yorumlarsanız sevinirim...

28.02.2014 09:50:19

Mehmet

Rüyamda eşimle evdeyiz. Deprem olduğunu görüyoruz. İkimiz de korkuyoruz. Dolaplar, lambalar sallanıyor. Deprem uzun sürüyor ama eve bir şey olmadı zarar gelmedi. Ama dışarıyı merak ediyordum şimdi bütün şehir zarar görmüştür diye. Rüyamı yorumlar mısınız?

24.03.2014 11:18:42

Şeyma

Rüyamda koca bir şehirde enkaz olduğunu ve ben enkazın altında ailemi aradığımı gördüm. Bu neye işarettir acaba?

14.04.2014 11:01:35


Bilgiler

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Uyku nedir?
Rüya ve Buluşlar
Rüya ve İslam
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Temel kurallar
Temel Rüyalar
Sıradan Rüyalar
Yararlı notlar
 


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek

     


2006-2014 © MAN
iletişim