Rüyada Deprem Görmek

Ayrıca bkz: Deprem Olması, Zelzele,  Yerin Yarılması

Rüyada yer sarsıntısı görmek hamile kadının çocuğunu düşürmesine, bir yerden bir yere göç etmeye, o bölgeye isabet edecek olan bela ve musibete işaret eder. Bir dağın sarsılarak yerinden oynaması ve tekrar yerine oturması, devlet başkanına ve halkına isabet edecek olan şiddet ve korkuya delalet eder. 

Rüyada deprem olduğunu ve kimi insanların sağ kaldığını, kimilerinin de öldüğünü görmek oraya devlet adamlarının gelmesine ya da salgın hastalığın habercisidir. Yer sarsıntısı huzursuzluk vermeyecek seviyedeyse, bazen iş ve geçimde meydana gelecek canlılığa delalet eder. 

Rüyada yerin sarsılarak batması dinin emirlerini yerine getirmemeye, çölleşmeye yahut şaşılacak gelişmelere işaret eder. Yerin dürülmesi işi sonuçlandırmaya, amel işlemeyi terk etmeye delalet eder. 

(Yerle ilgili geniş tabir için ‘Yer / Yeryüzü’ ve diğer maddelere bakınız.)

Rüyada şiddetli deprem görmek büyük hayal kırıklıkları ve acılara işaret eder. Rüyada depremi ve sonrasında her şeyin durulduğunu gördüyseniz, her şeyin aniden değişeceğini haber verir. 

Rüyada deprem olduğunu ve her tarafın yıkıldığını görmek, devlet büyüğünden gelecek bir felakete delalet eder. Deprem gördüyseniz ve o sırada kapalı bir yerde değilseniz, bazı yorumculara göre yolculukla da yorumlanır. Deprem ile evinin yıkıldığını ve içinde ev halkının sadece kendisinin kurtulduğunu görmek, ecelinin yaklaştığına delalet eder. 

Rüyada bir yerde bir deprem olduğunu ve bu yüzden insanların sağa sola kaçıştıklarını ve bazı kimselerin yere gömüldüklerini görmek, o yer halkına zahmet ve zorluk verecek büyük bir felaketin geleceğine delalet eder. Bazıları da bilinen bir yerde meydana gelen deprem bir yerden bir yere göç etmeye işarettir dediler.

Rüyada deprem sonrası enkaz altında kaldığını görmek şiddetli bir hastalığa işarettir, dediler. Rüyada deprem sonrasında insanlara yardım ettiğini gören kişi feryat eder, karmakarışık sözler işitir, can sıkıcı haberler alır ve sırları meydana çıkar. 

Rüyada kıtlık olan bir yerde meydana gelen deprem ziraatla o yerleri ihya etmeye delalet eder. Rüyada dünyanın başka bir yerinde deprem olaylarını haber almak, denizde yolculuk yapmaya işaret eder. 

Rüyada görülen deprem, eğer bostanda olursa mahsulün çok olacağına ve yaz yemişlerinin bolluğuna işarettir. Rüyada sizin bilmediğiniz bir yerde depremin ortasında olduğunuzu görmeniz, karışık ve sizinle alakası olmayan işlerin içine gireceğinize işaret eder. 

Rüyada depremde binanın altında kaldığını ve kendi çabasıyla kurtulduğunu görmek gerçek yaşamında içinde bulunduğunuz büyük zorlukların üstesinden geleceğinizi simgeler.

Rüyada yerin dürülmesi işi sonuçlandırmaya, amel işlemeyi terk etmeye delalet eder. İş yaşamınızda sıkıntılar yaşayacaksınız demektir. Ülkeler arasında savaş çıkacağı şeklinde de yorumlanır. Rüyada depremden zarar görmüş bir binada hala insanların çalıştığını, yaşadığını ve oradan çıkmadıklarını görmek, çalıştığınız işte veya evliliğinizde veya arkadaşlığınızda çatlaklar olacağına ancak onu terk edecek kadar ciddi sorunlar olmayacağına işaret eder. 

Rüyada köprü gibi bir yerlerden geçerken aniden bir deprem olduğunu görmek hayatınızda bir dönüm noktasından geçerken bazı ciddi zorluklarla karşılaşacağınıza işaret eder. 

Rüyada deprem olduğunu ve bulunduğunuz bir mekanda sadece bir duvarın ya da bir odanın yıkıldığını ancak diğer yerlerin sağlam kaldığını görmek hayatınızın bir tarafının iyi giderken diğer tarafında sıkıntılar yaşayacağınızın işaretidir.

Deprem

“Rüyada Deprem Görmek” üzerine 88 yorum

    1. Rüyanızda depremi ne şekilde gördüğünüze bakarak daha net bir cevap bulabilirsiniz veya buraya daha detaylı bir şekilde yazın lütfen.

      1. Merhaba,
        Rüyamda deprematüre olduğunu gördüm fakat sanki gerçekten yaşıyormuşum gibi hissettim. Annem ve kardeşimle depremden kaçıp dışarı çıktık bina da kalanlar da çıkmaya başladı. Sonra içeride bir eşyamı unuttuğumu ve tekrar girdiğimi ve o an yine deprem olduğunu hatırlıyorum ardından binada oturmayan bir akrabamız da binadan çıktığını gördüm sonra da uyandim zaten.

    2. Kardeşim korkma daha başka şey olur bak bende aynısı nı gördüm salgın hastalığa yakalandık korkma

  1. Ben bu tabirden kendime bir şey çıkartamadım. Ben gördüm ki bina sallanıyor ve ben de kaçıyorum. Sarsıntı şiddetlenince de artık bina yıkılır kaçış çare değil deyip, kapıda kendimi az zararla atlatma pozisyonu alıyorum ve yanımda aynı benim gibi duran ve hiç konuşmayan ama telaşlı ve tanımadığım bir kadın da vardı sonra ben ise bolca dua ediyor, Allah'tan bağışlanma dileniyorum. Bu haldeyken uyandım. Yorumlarsanız sevinirim, teşekkürler.

  2. Rüyamda denizaşırı bir ülkede tatildeyim evi içinde biri ile(o evin insanı ve 1 erkek) devamlı bana bağırıyor ama ben bir yere gitmiyorum derken o bölgeye dev dalgalar (sunamilerin) geldiğini görüyorum. Dışarıda bazı evler yıkılıyor ama bulunduğum eve bir şey olmuyor, sadece dalgaların etkisi ile zıplıyoruz. Elimi açıp dua ediyorum, derken uyandım.

  3. Rüyamda deniz kenarında bir evde denizi seyrederken hava birden kızıllaşıyor. Deniz durgunlaşıyor, arkasında hemen bir dalga gelmeye başlıyor. Dalgayı gördüğümde yanımdakilere “Deprem geliyor, dalgaya bakın” diyorum ve ev sallanmaya başlıyor. Eve ve evde olanlara bir şey olmuyor.

  4. Tanımadığım bir bina, sevgilimin oturduğu bina oluyor. Ben “Dışarı çık” diyorum. Çıkar çıkmaz sevgilim oturduğu yer çöküyor. Binanın diğer kısmı kalıyor 🙁

  5. Çok korktum yüreyim hopladı ağzıma geldi. Ne olduğunu anlayamadım. Vücufum sirkelendi, acaba kısmetim mi açılacak?

  6. Rüyamda havaalanındaydım, “Deprem oluyor” dediler. Kapalı alandaydım, herkes panik oldu. Benim bulunduğum kapalı alanda küçük parçalar düşüyordu. Önce nereye kaçacağımı bilemedim daha sonra sola doğru yanaştım. Dayımla karşılaştım. Ön tarafta önü açık üstü kapalı açık bölüm çoktu sanırım. Kimseye bir şey olduğunu görmedim ama sanki düşen parçalar nedeniyle kafam ya da suratımda kanama vardı, hatırlamıyorum.

  7. Merhabalar dün gece rüyamda deprem sonrasında evimin yan yattığını ama yıkılmadığını gördüm.  Ben ve bazı yakınlarım o evdeydik. Çok korktuğumu ve sevdiğim insana sarıldığımı hatırlıyorum. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  8. Ben rüyamda kendi evimdeydim, ev sallandı ama yıkılma olmadı. Sadece bu kadar gördüm.

  9. Rüyamda kendi köyümün meydanında olduğumu görüyorum. Orada yüksek bir apartman varmış ve biz babamla köy meydanında duruyoruz. O sırada deprem oluyor ve ben annemi kurtarmak için hızla apartmanın oraya koşmaya başlıyorum. Annemi çıkarıyorum ve o sırada apartman yıkılıyor. Babamın arkamdan bağırışını duyuyorum sonra da kendimi deniz kıyısında görüyorum. O sırada tusunami oluyor, dev bir dalga beni yutuyor. Ben çırpınırken birden deniz duruluyor ve ben çok güzel yüzmeye başlıyorum. Çok etkilendim. Ne anlama geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

  10. Rüyamda deprem olduğunu gördüm. Ben yüksek bir yerdeyim bir tepede ve karşı binaların birden çöktüğünü görüyorum, binalar çöküyor olduğu yere sonra nehir var yanında oraya doğru savruluyor çöken binalar ve en alt katından üç tane erkek çocuğu çıkıyor. Ben bunları karşıdan izlerken yüksek bir yerden, yanımda ağabeyim de var. Yorumlamanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

  11. Merhaba rüyamda evimizin depremde yan yattığını, ön duvarların yıkıldığını gördüm. Ailemin depremde zarar görmediğini ve uykularına devam ettiğini gördüm. Cevaplarsanız sevinirim. Saygılar sunarım.

  12. Rüyamda bir arkadaşımın evindeyken deprem oluyor ve apartman aşağı doğru çökmeye başlıyor. Kelime-i şahadet etmeden önce yanlışlıkla salavat getiriyor sonra hemen düzeltiyorum. Yere çökme olayı tam olarak bitmeden, kelime-i şahadeti sonlandırıyorum ve son olarak hayatta kalıyorum. Lakin etrafa baktığımda, sadece bulunduğum apartman göçmüş, diğerleri ayakta.

  13. Rüyamda araları bozuk olan bir akrabamın evinde ben ve eşim varken, deprem oluyordu. Şiddetliydi ancak ev yıkılmıyordu. Eşim çok korkuyor, ben onu teskin ediyordum. Nedir bunun tabiri? Ben tam bulamadım.

  14. Rüyamda bazı akrabalarımla birlikte büyük, konak gibi bir eve girdik. Ben evin bahçe hizasındaki evin teras gibi büyük balkonuna çıktığım anda sarsılmaya başladık. Yani deprem olmaya başladı. Akrabalarım hemen kaçtılar. Ben büyük bir kalasın altında kaldım. Ve o zaman “Tamam. Ben ölüyorum, artık” dedim. Ama birde baktım ki, yaşıyorum. Kalası itmişim ve kurtulmuşum.

  15. Rüyamda oturduğumuz apartmanın ikinci katındaki evimde bir sarsıntı oluyor, deprem gibi ama anlamıyorum ne olduğunu. Eşimle birlikte camdan bakıyoruz. Binanın tam yere değecek kadar eğildiğini görüyorum ve yere değdikten sonra bina olduğu gibi doğruluyor ve eski haline geliyor, yani düzeliyor. Çok hayret ediyorum. “8 katlı bina nasıl bu kadar yere yatar ve sonra nasıl doğrulup, eski haline gelir?” diyorum. Eşim hiç konuşmuyor. Evin içine bakıyorum, hiç bir hasar bulunmadığını ve bir eşyanın bile düşmediğini, her şeyin aynen olduğu gibi durduğunu görüyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba, sizin rüyanızda çok çok benzer bir rüya gördüm hiçbir tabir bulamadım. Bu rüyadan sonra ne değişiklik oldu hayatınızda gözlemleyebildiniz mi? Teşekkürler.

  16. Rüyamda uyurken yanımda eşim de var, zelzele oluyor. Hafif sallantı hissettim ve eşime “kalk deprem oluyor” dedim. Ve o arada uyur uyanık halde idim. Sonra da gerçek sandım, rüyaymış meğer.

  17. Rüyamda bir tatil köyüne tatile gitmiştim. Birden deprem olmaya başladı. Her yer sallanmaya başladı. Sonra birden tsunami olmaya başladı. Denizin dalgaları birden bire yükselip, her yeri sular altına almaya başladı. Bu arada da herkes bir taraflara kaçışıyor. Ben de dağa doğru tırmanmaya başladım. Yükseklere çıkmak için çabalıyordum ve o sırada deprem durdu, tsunami de durdu. Ama hiçbir yer sular altında kalmıyordu. Su, kıyıya kadar gelip durdu. Hiçbir şeye zarar olmadı, maddi ve manevi. Depremin sonunda, sanki hiçbir şey olmamış gibiydi. Her yer duruldu ve böyle bitti, rüyam. Detaylı şekilde yorumlarsanız sevinirim. Cevap bekliyorum.

  18. Rüyamda deprem oluyordu, yer yarılıyordu. Bir tane bebek evde mahsur kalıyordu. Eski bir arkadaşımla onu kurtarmaya giderken, rüyam bitiyordu.

  19. Rüyada deprem olduğunu ama bundan kimsenin zarar görmediğini görmek, ne anlama geliyor? Deprem oluyor, insanlar sarsıntıdan dolayı evlerinden dışarı çıkıyor.

  20. Rüyamda hafif sarsıntı oluyor. Fakat sadece ben endişeliyim. Aile bireylerim gülüyorlar. Ben koşuşturuyorum. Depremin olduğunu görmedim ama olacak sinyalleri veriliyordu. Biz dışarı çıktık ve o sırada uyandım.

  21. Mail adresime cevap istiyorum mümkünse. Rüyamda deprem olduğunu görüyorum ve pencereden bakıyorum. Gördüğüm şey, etrafta olan tüm binaların sağa sola yatıp kalktıkları. O kadar şiddetliydi sanırım deprem. Kendi bulunduğum bina da sallanıyor ama sanki hiç sallanmıyormuş gibiydi. Ben olduğum yerde sendelemiyorum bile… Binalar kökünden çıkıp takla atıyordu resmen depremin şiddetiyle… Sayfanızda ki rüya tabirini okudum ama pek bir şey çıkaramadım kendime ait… Yorumlarsanız sevinirim…

  22. Rüyamda eşimle evdeyiz. Deprem olduğunu görüyoruz. İkimiz de korkuyoruz. Dolaplar, lambalar sallanıyor. Deprem uzun sürüyor ama eve bir şey olmadı zarar gelmedi. Ama dışarıyı merak ediyordum şimdi bütün şehir zarar görmüştür diye. Rüyamı yorumlar mısınız?

  23. Rüyamda koca bir şehirde enkaz olduğunu ve ben enkazın altında ailemi aradığımı gördüm. Bu neye işarettir acaba?

  24. Merhabalar, dün gece rüyamda deprem sonrasında evimin yan yattığını ama yıkılmadığını gördüm. Ben ve bazı yakınlarım o evdeydik. Çok korktuğumu ve sevdiğim insana sarıldığımı hatırlıyorum. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  25. Dayım ile beraber arabada yolculuk yaparken yaşadığımız şehre çok yakın bir mesafede sarsıntı olmaya başladı. Camdan dışarı baktığımda yüksek tepelerin o şiddetle yukarı aşağı kalktığını gördüm. Fakat içinde bulunduğumuz araç hiç deprem olmamış gibi sallanmadı. Ben “Deprem çok şiddetli oldu” derken eve geldim. Televizyonlarda bulunduğumuz yerde 9 şiddetinde deprem olduğu haberini veriyordu fakat o şiddete rağmen her yer sapasağlamdı, zarar yoktu, korku yoktu. Rüyamı tabir edebilirseniz sevinirim.

  26. Selamünaleyküm. Benim görmüş olduğum rüyamda, karşımda bir yüksek inşaatın çevresinde olan iskele baya bir sallandı ve inşaatın üstüne devrilerek yıkıldı. Benim bulunduğum yerdeki inşaat gibi yerde ki insanlara “Deprem oluyor” diye seslendim. Bir kişi gördüm diye hatırlıyorum ve telefonla dayılarımı aramaya kalkıyorum ve çok korkuyorum. Kimseye ulaşamıyorum da. Bu rüya hakkında bana bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim. Fakat yoruma yapmayın fikrinizi söyleyin. Saygılar. Hayırlara vesile olsun inşallah.

  27. Merhaba, rüyamda kendi evimde deprem oluyordu, ortadan biraz daha şiddetliydi ve ben ciddi korkmuştum. Sürekli Kelimeyi Şehadet getiriyordum üst üste ve sürekli Kelimeyi Şehadet getiriyordum. Sarsıntı gitgide artıyordu o anda uyandım. Ne anlama geliyor acaba? Cevaplayabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    1. Ben de bu şekilde rüya gördüm. Evin içindeyim, duvarlar ince ince ayrılmış, deprem devam ediyor. Ben de Kelime-i Şehadet getiriyordum.

  28. Rüyamda bir evin 3. katında oturuyormuşuz ama hepimiz dışardayız ve deprem oluyor. Sadece salonumun bir duvarının yıkıldığını görüyorum. Akrabalarım yanımda. Teyzem bana “Çok yama yapmıştık içerlere Sevcan” diyor ve orada uyanıyorum. Yorumlarsanız çok sevinirim.

  29. Ben rüyamda bir apartmandayım ve yanımızda birkaç apartman var, aniden üzerimize yıkılıyor, deprem oluyor diye kaçıyoruz ama kendimizi dışarı attık. Kaçtık, kurtulduk diğerleri kaldı. Acaba rüyamın tabiri ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

  30. Rüyamda şiddetli deprem olduğunu gördüm. Camdan bakıyordum gök gürültüsü gibiydi. Yere uzandım tekrar kalktığımda diğer evimde olduğumu ve herhangi bir zarar olmadığını gördüm. Bunu nasıl yorumlamak lazım?

  31. Rüyamda işyerindeydik kardeşimle. Kardeşim hastalanmış yukarıda ki bölümde yatıyordu. Ben de çalışıyordum sonra birden deprem oldu ve ben direk kardeşimin yanına çıktım. Çok korktum ama kimse dışarı çıkmadı. Bizim işyerinden ben kardeşimi aldım, çıktım.

  32. Deprem olduğunda evde ailemle birlikteydim. Önce depremin şiddetli olmadığını düşündük ve bir şey yapmadık ama sonra deprem şiddetlendi ve ev yıkılmaya başladı, sokağa doğru eğik ve bütünlüğü çok bozulmadan devrilir gibi oldu ve bulduğumuz bir açıklıktan ailece dışarı çıktık. Zaman zaman bazı ihtiyacımız olan eşyaları almak için içeri giriyorduk.

  33. Dar uzun bir ofisteyim herkes var ofiste, birden deprem oluyor şiddetli. Aşağı iniyorum hiç kimse yok. Kapının önüne çıkıyorum, deprem duruyor.

  34. Bir TV direğinin altındayım orada bir işim var. Gece vakti. Kimse kalmıyor tek başımayım. Birden bir deprem oluyor direk çok uzun birden sallanıyor iki dalga halinde oluyor. Bittiğinde yıkılan bie şey olmadığını görüyorum. Şiddetli olmasına karşın bir ıkıntı olmuyor. Yakılarımı aramayı ilk etapta düşünmüyorum. Gerek yok diyorum. Sonra da iş yerinin içinde dolaşıyorum.

  35. Rüyamda bir evin içerisinde oldukça şiddetli bir şekilde birkaç kez deprem oluyor. Ev yerinden oynuyor ama deprem bitince evde ve içindeki insanlarda hiçbir zarar, yaralanma, ölüm olmuyor. Bu tam olarak neye delalet eder acaba?

  36. Rüyada iki deprem gördüm biri köprüde bir sarsıntı, bir diğeri de arkadaşlarım varken şiddetli bir deprem oldu. Ve sonrasında annemi gördüm. Bizim evin yıkıldığını söylüyordu. Hakikaten garip bir duygu yaşadım sabah kalktığımda.

  37. Rüyamda her zaman gittiğim ve tanıdık bir yerdeydim, dışarıdaydım. Önce araba kazası oldu sonra sadece depremin sesini duydum. Bir yerlerin yıkıldığını görmedim. Bu neye işaret?

  38. Rüyamda annemler İstanbul’da oturmamasına rağmen evlerinin İstanbul’da olduğunu gördüm fakat eşyalar falan hep değişikti. Ormanın içerisinde bir apartman annem, erkek kardeşim ve ben balkonda duruyoruz ve etrafın fotoğrafını çekiyorum. Birden başımın döndüğünü hissettim fakat başım dönmüyor deprem oluyordu. Annem ve erkek kardeşime hemen koltukların kenarına yatmalarını ve başlarını korumalarını söyledim ve sonra deprem durdu. Depremden dolayı yıkılan dökülen hiçbir şey görmedim. Depremden sonra anneme merdivenle aşağı inmemiz gerektiğini söyledim. Şimdiden teşekkürler.

  39. Ben rüyamda ilk başta yüksek bir binanın içinde iken deprem oluyor, bina en az 45 derece sağa sola yatıyor. Bağırıyorum “Sağa yatıyoruz, sola yatıyoruz” diye. Sonra nasılsa birden inşaat gibi yarım bir binanın içindeyiz, girişinde. Hatırımda kaldığı kadarıyla deprem durmuş ve etrafımızda sebze meyve var. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

  40. Ben sarsıldım. Deprem oluyor mu diye avizeye baktım. O an uyanık haliyle, sanki birisi beni salladı.

  41. Rüyamda deprem esnasında tavandaki lambanın uzun süre sallandığını ve yanımdaki kişiyi pek bilemedim eşim miydi, yoksa rahmetli annem miydi, ağlamaya başladı. Ben de ona ağlamamasını ve okumasını söyledim. Ben de baya korktum.

  42. Rüyamda eski evimin içinde uyuyordum ve uyandığımda depremden her yerin binaların sallandığını gördüm ben de uyandım. Yanımda arkadaşım uyuyordu onu düşmesin diye tuttum sonra binalara baktım hepsi deli gibi sallanıyordu. Sonra bir anda durdu. Ben arabanın anahtarını ve paramı yanıma aldım. O sıra telefon çaldı iyi olup olmadıklarını öğrendim başkalarının sonra gene sallandı bina ve ben koşarak çıkarken bir baktım bina zemine kadar inmiş. Arabaya bindim yan binanın altındaki garajdan çıktım. Dışarıda herkes oraya buraya kaçıyordu. Sonra uyandım. Bilgi verirseniz sevinirim. 🙂 Teşekkürler.

  43. Rüyamda deprem gördüm ama oğlumu ve kızımı kucağıma aldım. Binanın en üst katında oturuyorum, bina yıkılıyor. Ama oğlumu ve kızımı deprem olurken kucağıma alıyorum. Deprem bittiğinde biz kurtulmuş ama eşimin göçük altında kaldığını gördüm.

  44. Rüyamda çok yüksek bir binada annem, babam, ben ve oğlum oturuyoruz. Ev çok güzel, birden deprem olmaya başlıyor. Ev deniz manzaralı, denizin sallandığını evin hizasındaki binaların sallandığını görüyorum. Ben oğluma sarılıp kendimi ve onu korumaya çalışıyorum. Her yer çok şiddetle sallanıyor ama hiçbir şey yıkılmıyor, enkaz falan yok yani ama çok şiddetliydi. Çok net hissettim ve korkuyla uyandım. Yorumu nedir acaba? Teşekkürler.

  45. Rüyamda Japonya’daydım ve 9,1 şiddetinde bir deprem oluyordu. Deprem sırasında yere çöküp depremin bitmesini bekliyorduk, ev yıkılmıyordu. Acaba anlamı nedir?

  46. Rüyamda deprem olduğunu görüyordum. Bir binanın yıkıldığını ve insanların altında kaldığını görüyordum.

  47. Rüyamda gerçekte bilmediğim apartman dairesinde benim evim olduğunu o sırada evde tanımadığım çocuklar, insanlar olduğunu, sarsıntı olduğunu gördüm. Camdan bakıyordum başka apartmanlarda sarsılıyordu bazısı yıkılıyordu. Ben de dua ediyordum. “ALLAH’IM ne olur yıkılmasın. Kötü bir şey olmasın” diye. Bizim ev yıkılmadı kurtulduk. Çocuklar vardı evde gerçekten tanımadığım, onları teselli ediyordum içecek veriyordum. Öyle uyandım.

  48. Rüyamda köyde dedemlerin evindeyiz. Evde ben, babam, annem ve birkaç kişi daha var. Deprem oluyor ve tavandan ağaç kütüklerinden bir tanesi yere düşüyor. Bir şey olacak diye çok korkuyorum ama bir şey olmuyor, ev de yıkılmıyor. Teşekkürler.

  49. Rüyamda sürekli deprem bölgesi olan yer olarak Mardin şehri, çok katlı binadan atlayıp sağlam bir binanın balkon demirlerine tutunup kurtuldum. Kaçarken aklıma kardeşim gelip geri dönerken uyandım. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler.

  50. Ben her zaman aynı rüyaları görüyorum ve tabir cevabını bulamıyorum. Her zaman evim 2 taraflı denizin dibinde ilk olarak 2 taraflı denizin dalgalarını görüyorum çok büyük değil sonra deprem başlıyor, ev dediğim de 5-6 katlı geniş bir apartman. Benle birlikte çatıda bilinçaltımda olan insanlar var, sıfat olarak belirsiz rüyada sadece ben varım anlayacağınız. Sonra apartman yana doğru yıkılıyor, herkesle birlikte denize düşüyorum. Diz hizası derinliğinde deniz. Koşmaya başlıyorum denize doğru yıkılan binadan üzerimize doğru parçalar fırlıyor. Herkes tek tek ölüyor ve ben de darbe alıyorum ölüyor muyum anlamıyorum. Çünkü ben 3-4 den fazla farklı rüya görebiliyorum bunları uyandığım gibi hatırlıyorum ama biraz zaman geçsin ya 1 ya da 2 sini hatırlıyorum.

  51. Sayın yorumcu, ben başka bir evde 2 kere depremi yaşadım büyük bir sarsıntıydı ve bu esnada elimi kapının tavanına dokundurarak Ayetel kürsiyi sesli sesli okuyorum. Bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  52. İyi günler, rüyamda evimde ailecek oturuyoruz, ayaktayken deprem oluyor. Hemen başını elimle koruyorum ve dua ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

  53. Depremde ev yan yatıyor sonra düzeliyor ama çok şiddetli oluyordu. Geceydi, yataktan indiğim yerde dua ediyordum.

  54. Ben bu yorumlardan bir şey anlamadım teker teker yazsaydınız daha iyi olurdu diğerleri gibi.

  55. Ben rüyamda evlenecekmişim tam nikaha gidecekmişim bir sürü gelinliklerin üstünden geçerken deprem olduğunu gördüm. Yerin sarsılıp kuzey ve batı tarafından evlerin yıkıldığını ama kimsenin ölmediği gördüm. Telefonumdan kendi memleketimde neler yıkılmış diye bakıyorum bildiğim caddeler yıkılmış. Arkadaşlarım orada diye üzülüyorum. Bu arada memlekette torunum vs. onlara ulaşmaya çalışıyorum. Yolda giderken ambulansın içinde deprem sırasında kız bebek doğmuş, altı bezli, kaka yapmış görüyorum ama çok gerçekçi gibi gördüm rüyamı.

  56. Rüyamda annemin evinde deprem oluyor, duvarlarından iki tanesinde yaklaşık 15 cm çatlaklar oluşuyor. Oğlum ve vefat etmiş babamla birlikte bahçeye kaçıyoruz yorumlaya bilir misiniz? Not=hem deprem hem de 30 sene önce vefat etmiş babamı görüyorum.

  57. İyi günler, rüyamda evimde yatarken deprem oluyor sadece donlaydım alt kata annemlerin yanına indim. Tam kapıdan çıkarken tekrar yukarı çıktım üstüme bir şeyler giymek için ama deprem devam ediyordu. Bir anda korkarak uyandım.

  58. Rüyamda dağın etrafında deniz varmış kucağımda oğlan çocuğu yakın akrabalarım, eşim ve çocuklarım var. Deprem oluyor dağdan birkaç taş falan düşüyor tekrar oluyor çok defa oldu bu şekilde çok korkuyorum. Sonra akrabalarımı göremiyorum ölen yok ama aramızda mesafe varmış denizin kenarındayım denizde çok temizdi. Bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

     İyi çalışmalar…

  59. Rüyamda bilmediğim bir evin içinde deprem olacağını hissediyoruz ve anneme hemen çıkalım diyorum (evliyim) başka akrabalarımda varmış ama kimler görmüyorum. Deprem başlıyor ama sarsıntı olmadan apartmanların yıkıldığını yerlerde büyük çatlaklar olduğunu görüyorum. Her yer yerle bir oluyor. Bir süre sonra banyo yapmak için eve giriyorum halam beyaz havlulara sarınmış banyoda sedirin üzerine uzanmış şaşırıp ona bakıyorum. 16 yıldır görmediğim bir arkadaşımı da görüyorum ama çok hatırlayamıyorum. Hayır olsun.

  60. Rahmetli babam kendi apartmanda oturuyorduk o sırada deprem olmaya başladı ve herkes dışarı kaçmaya çalışıyordu fakat sonradan deprem olurken duvar taşların da düşmeye başladı ve ben hala kaçıyordum yerler çok titriyordu. Bana bir şey olmadı birden o korkuyla uyandım teşekkürler.

  61. Rüyamda kırgın olduğum abimle bir ahşap köy evine giriyoruz. İçeride bir kadın yatağın üstünde uzanmış bacaklarında bir çocuk uyutmaya çalışıyor bana kızgın şekilde bir şey söyleme git obur odaya gibi hareket ediyor ben gitmeden yanımda başka bir bayan var ve ev sallanmaya başlıyor. Kadın “deprem mi oluyor” diyor ve artarak deprem devam ediyor. Bir dakikanın üzerinde devam ediyor ve camdan komşu köylerde toz bulutları görüyorum evler yıkılıyor sarsıntı bittiğinde cep telefonuma davranıyorum torunumu aramak için “oturduğu bina yüksek, korkmuştur” diyorum ama telefon edemiyorum. Bu rüyamı rica etsem bilen birisi yorumlayabilir mi?

  62. Rüyamda kaldırımda yürürken cadde ve evler var. Önünde yarım metre bile olmayan bir yarık kaldırım ve cadde kayboluyor sağ yanımda biraz uzağımda tarla ortalarında yer yer binalar önümdeki toprak kayması olmuş gibi olan yarık insanlar ve çocuklar üzerinden hopladıkça büyüyor önüme doğru genişliyor ve çok şiddetli olmamakla beraber sanki bir deprem olmuş hissiyle üzerinde bulunduğumuz toprak tepelik bir nokta oluyor. Kayarak yan yatıyoruz etrafımdakilerle beraber kimseye bir şey olmuyor ama tepe düz bir arazi halini alıyor ve sağ tarafımda koca bir deniz görüyorum tepelik sanki denize bentmiş gibi düzlenince deniz suyu çok sakin bir şekilde ayaklarımdan dizlerime derken yükselmeye başlıyor. Yüzerek gayet sakin bir şekilde kıyıya çıkıyorum. Ne dersiniz bu rüyama film gibi ama benim rüyalarım genelde böyle uzun.

  63. Şiddetli bir deprem oluyor ben kendi evimdeyim. Raflar üzerindeki eşyalar depremin şiddeti ile dökülmeye başlıyor her düşen eşyayı daha yere düşmeden tutuyorum. Uyandığımda gerçek mi yoksa rüyamı diye düşündüm. Gerçek gibiydi.

  64. Rüyamda kendi evimdi ama başka bir yerde idi. Ben camın önünde kanepede yatıyordum annem ablam karşı koltukta uyuyorduk. Birden deprem olmaya başladı ama inanılmaz sarsıntı vardı camdan dışarı baktığımda karşıda çok yüksek 10-20 katlı bir bina vardı ve oda sallanıyordu. Bizim bina eski olduğundan tavan kenarlardan çatlamaya başladı öyle bir şey ki yerimizden kıpırdayamıyorduk. Ölen ya da yaralanan yoktu bir ara hafif azaldı sonra yine başladı orda da kalktım.

  65. Rüyamda hiç tanımadığım erkek ve kadından oluşan toplulukta yaşıyorum. Yaşadığım evde tanımadığım erkek bana 3 kere korkuyorsun, bende korkmuyorum çekiniyorum cevabı veriyorum. Sonra baya şiddetli deprem oluyor ama ev yıkılmıyor.

  66. Ben Bursa doğumluyum. Şu an başka bir ilde yaşıyorum. Rüyamda Bursa Ulucami'de Miraç Kandil’inin olduğu gün öğle namazı için camiye gidiyorum. Cemaat henüz saf tutmamış. Ben de Mihrabın arkasında 3. sırada saf tutuyorum. Fakat Ulucami biraz farklı. Normal Ulucami Kıble tarafı Uludağ'a doğrudur ve duvarlarda cam yoktur. Tepeden ışık alır ve yan camlar tavana yakındır. Rüyamda kıble doğu tarafına dönmüş ve kıblenin olması gereken tarafta büyük camlar var. Camlar açık ve Uludağ gözüküyor. Derken şiddetli bir sarsıntı hissediyorum ve deprem olmaya başlıyor. Camide bir hasar olmuyor fakat Batıya doğru baktığımda bir binanın çatısında insanlar olduğu ve Kuzey'e doğru devrilerek yıkıldığını görüyorum. Önce telaşla eşimi arıyorum. Sağ salim olduğunu öğreniyorum. Ardından doktor olduğum için yardıma gidip gitmemekte tereddüt ediyorum. Namaz saati gelmiş. Sonra yardıma karar verip önce camiden çıkıyorum. Bakıyorum ayakkabılarım yok. Camiye dönüp ayakkabılarımı buluyorum. Hem de camide sağlık personeli varsa yardıma çağırıyorum ama kimse oralı olmuyor. Yıkılan binanın yanına geldiğimde 3 kişinin öldüğünü birinin de asker olduğunu söylüyorlar. Yaralıların yerini soruyorum. Yanlarına gidip muayene ediyorum. Hepsi yaşlı insanlar. Ciddi bir yaralanması olan kanaması olan bir hasta olmuyor. Elimden geldiğince yardım ediyorum. Ezanı tekrar duymadım ama işlerim bitince namaz saatinin kaçmış olduğunu hissediyorum. Allah’ım sen affet dedim, rüyam bitti.Ben doktorum. Bu rüyayı Cuma akşamı gördüm. Cuma'ya gitmiştim. Rüyayı gördüğüm gün de Marmara'da deprem ile ilgili haberler okumuştum. Muhtemelen bilinçaltım ama bu kadar karışık bir rüya uzun zamandır görmemiştim. O nedenle sorayım dedim. Vaktinizi aldıysam şimdiden özür dilerim.

  67. Evde deprem oluyor biraz korktuktan sonra duruyor evin balkonundan bakınca evin arka tarafa doğru hafifçe yattığını görüyorum. Panikle ilkin battık diyoruz sonradan Allaha şükür bizde bir şey yok gelen mala gelsin diyoruz. Yorumlar mısınız?

  68. Selamlar öğle uykusu sırasında yüksek katlı bir binanın içinde olduğumu o sırada depremle her yerin sallandığını ancak binanın yıkılmadığını ve hiç bir şeyin zarar görmediğini gördüm.Yanımda tartıştığım ve aramızın bozuk olduğu müdürümün de olduğunu gördüm o esnada uyandım.

  69. SA. Hayırlı günleriniz olsun Rüyamda görüyorum ki dışarıdayım ama hep yüksek yüksek binalar yer sanki kıyamet kopuyormuş gibi sarsılıyor bütün binalar sallanıyor ve yıkılmaya başladı üzerime doğru yıkılacak gibi oluyor ben de telaşla sağa sola binalar üzerime gelmesin diye kaçışıyordum o şekilde gördüm. Acaba bunun yorumu nedir sizden rica ediyorum?

  70. Ben bu zaman kadar 3 defa deprem oldugunu gördüm rüyamda her defasında çok gecmeden çok kötü şeyler oldu hayatımda.dün gecede gördüm deprem 7,8 yüksek bina yan yana deprem oluyor diğerlerini yer çekiyor içine bizim bina yıkılmadan devriliyor tekrardan defalarca kalkıyor cocuklarım başka odada onlara ulaşmaya çalışıyorum eşimi görüyorum rüyam daha devam ediyor ama devamını hatırlamıyorum.acaba diyorum bu rüyamdan sonra hayatımda ne felaketler olucak. rabbim her şeyin hayırlısını versin. Bu arada 2013 te yazan helin ve tunc u merak ettim. bizim yazdığımız yorumlar bildirim olarak onlara gelmiyor mu acaba

  71. Rüyamda liman gibi bir yerde durmuşum. Şiddetli deprem olduğunu gördüm insanlar kaçıyordu .. Ama binaların yıkıldığını ve kimsenin öldüğünü görmedim.. Bunu rüya tabirlerine göre nasıl yorumlaya biliriz

  72. Rüyamda ennemin damimdaydim iki katlı ev sallandı kendimi zor tuttum sonra bina çatladı biraz çöktü ben hemen aşağıya kostum evde bı kaç altınım vardı onları almak için gittim ablam ve kardeşim altınları almaya çalışıyordu ben onlardan aldım sonra hepsini evden çıkardım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir