Rüyada Dere ve Vadi Görmek

Rüyada ağaç ve odunu çok olan bir vadiye girmek gören kimse, iyi kalpli ve zengin bir kimse ile arkadaş olur ve ondan hayır ve fayda görür. Eğer girdiği vadi ağaçsız ve çıplak ise, bu rüyanın tabiri yukarıdaki rüyanin aksinedir.

Rüyada bir vadide kaybolup bulunmadığını görmek gören kimse ufak bir hastalığa yakalanır.

Danyal (A.S.) göre: Rüyada büyük vadi görmek bir devlet büyügü ile tabir olunur.

Kirmani’ye göre: Rüyada vadi görmek hacca gitmekle yorumlanır. 

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada vadi veya dere görmek dokuz şekilde tabir olunur: Hac, devlet büyüğü, ihtişam, mal, nimet, ticaret, başkanlık, zafer ve ilim.

Abdulgani Nablüsî’ye gören: Rüyada vadi ve dere, ağaçlı, çayırlı ve sulu olursa; hayır, bereket, menfaat, devlet ve ikbal ile tabir olunur.

Rüyada dere kuru, taşlık ve ağacı, otu bulunmazsa, bunun yorumu yukarıdakinin tersidir. Ağaçlı, çimenli ve sulu bir dereye girdiğini gören, devlet ve nimete erer. Öyle bir vadide oturup suyundan içtiğini gören, rahat ve geçimi bol olarak ömür sürer.

Rüyada kenarları dik, kayalık, çıplak ve kuru bir dereye girdiğini gören, geçim zorluğu çeker. Öyle bir dereden çıktığını gören, keder ve sıkıntıdan kurtulur.

Rüyada ekili ve güzel bir bölgede bir deresi olduğunu gören, eğer büyük bir şansa ve rütbeye layık ise, bir devlet büyüğü olur.

Ayrıca bkz: Rüyada Dere Görmek, Rüyada Akmak Görmek, Rüyada Vadi Görmek

Dere, Vadi

“Rüyada Dere ve Vadi Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Çıplak bir arazide yanyana iki tane dere, ikisi de akıyor ve iki çuval elma görüyorum. Bu ne anlama geliyor?

  2. Rüyamda çocukluğumda mahallemizdeki akan derenin tertemiz berrak bir biçimde tersine aktığını gördüm (not: çocukluğumdaki o dere şimdi kurumuş ve çöplük olmuş durumda) Lütfen yorumlarsanız çok merak ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir