Rüyada Dil Görmek

Ayrıca bkz: Küçük Dil, Ahraz Dilsiz, Dil Sürçmesi

Rüyada dil görmek, sahibinin tercümanı ve işlerini yürütendir. Dil hata yapılan bir yerdir. Bundan dolayı rüyada dilini hareket ettirdiğini gören kimse, bir hata yapar. Eğer dilinde olan uzunluktan veya genişlikten yahut delil getirdiği zaman genişleme gibi bir durum görse, o kimsenin kuvvetli ve kudretli oluşuna ve düşmanlığında galip gelmesine işarettir.

Rüyada kavga ve münakaşa yaparken dilinin uzun olduğunu görse, o kimsenin hayasızca sizi söylediğine işarettir. Bazen rüyada dil uzunluğu, sahibinin edebiyatta emsallerine üstün geldiğine işarettir. 

Rüyada iki dili olduğunu görmek gören kimse, kendisinde bulunan ilim, sıhhat ve delilleri artar, düşmanını yener. Bir kimsenin rüyada dilinin tutulması ve onun için söz söylemek mümkün olmaması, o kimsenin başta kalmasına işarettir.

Rüyada bir kimsenin dilinde siyah kıl bitmesi, hemen çıkacak bir kötülüğe; beyaz kıl bitmesi de sonradan çıkacak kötülüğe işaret eder. Dil; güzellik, delil, gidişat ve işarettir. Kişinin dili, kalemi yerindedir. 

Rüyada dilinin göğe yükselecek derecede uzaması, zulmünden dolayı azledilmesine işarettir. Dil, süt emen çocuk ve hilekar bir kimseyle tabir edilir.

Rüyada kendi dilini kaybettiğini gören kimsenin, memedeki çocuğu ölür. Mahkemesi olan bir kimse rüyada dilinin kesildiğini görse, o kimsenin delili boşa çıkar ve kendisi de zor durumda kalır. Bazı tabirciler rüyada dilinin kesildiğini gören kimse, halim ve selim olur,dediler. 

Rüyada bir kimse hanımının dilinin kesilmiş olduğunu görürse, hanımının iffetli ve örtünmüş bir kadın olduğuna işarettir. Bir kimsenin rüyada hanımının onun dilini kestiğini görmesi, hanımının ona şaka yapmasına işarettir.

Rüyada bir fakirin dilinin kestiğini gören kimse, akılsız bir adam bir şey verir ve onun konuşmasını meneder. Fakir bir kimse rüyada diğer bir fakir adamın dilini kestiğini görse, o kimse o adama kahreder.

Rüyada dilinin çenesine yapıştığını gören kimse, borcu veya emniyet edilip kendisine bırakılan bir mücevheri inkar eder. Bir kimse rüyada dilinde kıl bitmiş olduğunu görse, bu rüya, bazen de o kimsenin söyleyeceği şiire işarettir.

Halktan olan bir kimse rüyada dilini yediğini görse, o kimse söyleyeceği bir sözden dolayı pişman olur. Eğer o kimse memur ise. dili ve iyi konuşması sayesinde insanların mallarını yer. 

Rüyada dilini yiyen kimse çok sessiz, sinirine hakim ve idareci bir kimse olur, dediler. Rüyada memurun dilinin kesilmesi, vazifesinden alınmasına işarettir.

Rüyada bir şairin dilinin kesilmesi, onu kesen kimse tarafından o şaire gelecek bir mala işaret eder. Rüyada dilinin siyah olduğunu gören kimse, diliyle kendi milletine galip gelir. Eğer bu rüyanın sahibi rezil insanlardan ise, onun yalancı olduğuna işarettir. Korku halinde olan bir kimse rüyada dil görse, perişan olur. Ve onun yaptığı işi koruculuk yapan kimseye gizli kalmaz.

Rüyada dilini ısırdığını gören kimse, siniri engellemeye çalışır. Bazen bu rüya yemeğe fazla düşkün olmasına işarettir. Dilinin iki parça olduğunu gören kimse, yalancı olur. Bir kimse kendisinin birçok dili oldugunu ve kendisi de şerefli bir adam olmasa o kimsenin evladı ölür.

Bir kimse rüyada insanlar onun dilini yaladıklarını veya emdiklerini görse, onlar onun ilminden istifade etmeyi arzu ederler. Dil, ailesinin işlerini görmek için tutulan hizmetçiye, işçiye, eve, dadıya, pis bir düşmana, meyvesi olan ağaca, hamile kalmayan hanıma, ondan zuhur edecek bir söze, rızka, yollar üzerindeki süprüntüye, eserleri aramaya ya da gizli şeyleri yerlerinden çıkaran kimseye işarettir. 

Yahut rüyada dil görmek, suçla itham edilen canilere, teftişe memur olan gardiyana yahut hapishanenin hizmetçilerine işarettir. Bazen de hayvanın dili, hayvanın ölümüne veya hayatına işarettir. Alim bir kimse rüyada dilinin kesildiğini görürse, o alim mücadele ve tartışmada mağlup olur. Bazen o alimin hizmetçisi yahut talebesi ya da çocuğu ölür. 

Zanaatkar bir kimse rüyada dilinin kesilmiş olduğunu görse, o kimse işçi ve hizmetçisini veya ortağını kaybeder.Bazen o kimse evini satar. Bazen rüyada dilinin kaybolmasa kendisine çoluk çocuğuna, akrabalarına yahut komşularına gelecek bir musibetten dolayı düşmanının adı geçen kimselerden iyiliğin kesmesine işarettir. 

Bazen de rüyada bir kimsenin dilini kaybetmesi ve kesmesi, hanımım boşamasına veya bulunduğu yerden haber alamamasına veya o yerden rızkının kesilmesine işarete eder. 

Bir kimsenin rüyada kesilmiş bir dil gormesi, yaralıların ölümüne yahut bir kimsenin izine düşüp arkası sıra gidene veya gizli şeyleri meydana çıkaran adama işarettir. Bir kimsenin rüyada çokça dili bulunduğunu görmesi, o kimsenin malca, ailece veya ilimce ziyadeliğine işarettir. Bazen de bu rüyanın sahibi muhtelif lisanları konuşur. 

Bir kimsenin rüyada kendi diliyle beraber diğer bir dilin de bulunduğunu görmesi, o kimsenin koğucu olduğuna işarettir. Allah-u Teala hakkında bilgiye mazhar olan kimsenin rüyada dilini kesmesi, sessiz kalmaya devam etmesinin Allah (C.C.)’a karşı şükrünü yerine getireceğine işarettir. 

Bir kimsenin rüyada kendi diline baktığını görmesi, o kimsenin lisanını korumaya dikkat ve riayet etmesine işarettir.

Dil

“Rüyada Dil Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Rüyamda eşimin dilinin yarısının parlak metal renkte zımbalı vidalarla kaplı olduğunu gördüm. Kendisi bu durumundan rahatsızdı. Bazen cımbızla bunları çekip temizlediğini söyledi. Neden böyle olduğunu sorduğumda, doğduğunda annesinin birinin ihtiyacı olan şeyi ona vermediği, birine yardım etmediği için böyle olduğunu dünyada kendisi gibi birkaç kişinin daha olduğunu söyledi.

  2. Merhaba, ben rüyamda dilimin ön tarafına bir böcek yapıştığını gördüm. Böceği çekerek bir sesle dilimden alıyorum iki parça halinde dilimin eti yıpranıyor biraz ama kan gelmiyor. Acaba ne anlama geliyor, lütfen yorumlar mısınız? İyi çalışmalar.

  3. Rüyamda dedemin dilini yanlışlıkla kesiyorlardı babam ve amcam tahta keserken ama kan yoktu ve acımıyordu. Kimse umursamamıştı.

  4. Rüyamda bilmediğim bir güç beni tuvalet taşının içine doğru çekiyor bu ara dilim büyüdü ağzıma sığmıyor besmele çekmeye çalışıyorum. Dilim dönmüyor buna rağmen besmele çekmeyi bırakmadım bir süre sonra besmeleyi düzgün çekmeye başladım ve o lavabo taşının deliğinden kurtuldum. (bu rüyamı arefe gecesi gördüm) şimdi anlatacağımı da bayram gecesi gördüm. Üç ay kadar oldu genç yaşta damadım öldü gece yatıyorum benim sağ tarafımda eşim (eşim hasta) eşimin yanında eşi ölen kızım, kızımın yanında ölen annem var. Ölen damat yanımıza geldi çok durgun bir vaziyetteydi elini tuttum konuştum ama o çok dalgındı sanki bir yerlere bakıyordu. Ben ağlamaya başladım belki hıçkırığımı duyup uyanan olursa damadı görsünler dedim kimse uyanmadı ben ağlayarak uyandım uyandığımda gözlerimde yaş yoktu. Bu iki rüyamı yorumlarsanız size minnettar kalırım hayırlı bayramlar dileğimle.

  5. Kızım rüyasında hiç tanımadığı bir arkadaşı ile kavga ediyor. Tanımadığı kız, kızımı evire çevire dövüyor dilini jiletle kesiyor. Kanlar akıyor lütfen yorumlar mısınız? Bu rüya çok garip geldi teşekkürler.

  6. Şaka değil gerçekten diyorum çok acayibime gitti. Sizden kesin bir cevap istiyorum. Rüyamda teyzemin bir çocuğu var ve bizde kalıyor bebek daha ve kızı bana verdiklerinde buz gibi ısıtmaya çalışıyorum. Bir süre sonra bebeğin ağzından dili düşüyor üzerime annemlere sesleniyorum. Annem yanaşamıyor ama sonradan alıyor annemin şöyle diyor sonra (Yapacak bir şey yok bebek şimdi öldürteceğiz) falan deyince uyandım bir şekilde ki annemde öyle bir insan değildir ama rüya işte bir anlamı var mı cidden bilmek istiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir