Rüyada Din Görmek

Rüyada din görmek bu tür rüyalara çok dikkat etmek gerekir. Olduğu gibi çıkar.

Rüyada din görmek, çok hayırlı bir rüya olarak yorumlanmıştır. Arzu ettiğiniz salih evlatlarla dolu bir aile hayatınızın olacağını, ibadetlerinizi hiç aksatmadan bir ömür geçireceğinizi, İslamiyet’in güzelliklerini hem ailenize hem de yakın arkadaşlarınıza anlatacağınızı, sonu hep hayırla bitecek işlerle meşgul olacağınızı işaret eder. Din tahsili görmüş kişilerle bir toplulukta bulunacağınıza, ailesine hayırlı olan bir evlat olacağınıza, öğrendiğiniz yeni bilgileri diğer insanlara aktaracağınıza hatta bu öğretici bilgileri kendi hayatınızda da uygulayacağınıza delalet eder. 

Ayrıca Bkz: Din Alimi, Dini Merasim

Rüyada din görmek tabiri, birçok ulema ve İslam bilginleri tarafından rüya sahibinin başka kimselere örnek gösterilecek bir hayatı olacağı şeklinde tabir edilmiştir.

Rüyada din görmek Nablusi’ye göre: Gerçek hayatta İslami hayata bağlı yaşandığı, günahlardan ve haram şeylerden uzak bir hayat sürülmesi ve adım atılan her işte Allah’ın rızasını kazanmak istenmesi olarak yorumlanmıştır. 

Rüyada Din Değiştirdiğini Görmek 

Rüyada din değiştirdiğini görmek, yaşayacağınız kafa karışıklarını, maddi açıdan zorlanmayı, bir konuda yardım istemenize rağmen çaresiz kalacağınızı, kendinizde bambaşka köklü değişikler yapacağınızı, özgür bir hayatı tercih edip ailenizden kopacağını ifade eder. 

Rüyada din değiştirmek, birçok İslam alimine göre manevi yönden zayıf olduğunuzu, her zaman dünya işleriyle meşgul olduğunuzu, hayırlı işler yapmak yerine kolay ve kötü yolları tercih ettiğinizi, bu huylarınızdan vazgeçip iyi yola gitmenizin daha hayırlı olacağını işaret eder. 

Rüyada Birinin Din Değiştirdiğini Görmek 

Rüyada birinin din değiştirdiğini görmek, çabalarınızın ve emeklerinizin karşılıksız kalacağını, manevi yönünü geliştirmek için bir arkadaşınızın sizden yardım isteyeceğini, zor bir konuda elinizin kolunuzun bağlı kalacağını, önemli bir karar verme aşamasında önünüze engeller çıkacağını gösterir. Rüyada birinin din değiştirdiğini görmek, kalbinizde kalan gizli duygularınızı açığa vuracağınız anlamına da gelir. 

Rüyada Zorla Din Değiştirmek

Rüyada zorla din değiştirmek, rüyanın tam tersi olarak yorumlanır. Çektiğiniz sıkıntılı günlerin ardından bahar geleceğini, başınızı ağrıtacak olayların bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, güzel ve mutlu olacağınız bir makama erişeceğinizi, dünya ve ahiret saadetiniz için sabırla çalışacağınızı, elinizdeki mallara kanaat edeceğinizi, en sonunda büyük bir mükâfat kazanacağınızı ifade eder. 

Rüyada Din Kitabı Görmek 

Rüyada din kitabı görmek, hayırlara vesile olacak bir rüya olarak tabir edilir. Dualarınızın kabul olacağını, muradınızın tez vakitte gerçekleşeceğini, hayatınızda çok hayırlı gelişmeler olacağını, iyilik dolu insanlarla tanışacağınıza işaret eder. Dini kitap görmüşseniz imanınızın çok kuvvetli olacağına, sadece hayır ve hasenat maksadıyla çalışacağınıza, ilmini bilen bir Müslüman olacağınıza, başkalarından saygı göreceğinize delalet eder. 

Rüyada din kitabı görmek büyük âlim Kirmani’ye göre; hayatınızı din üzerine kurmak, geçim sıkıntısı çekmeyip darlık görmemek, kazancınızın bir kısmını yoksul kimselerle paylaşmak, anne baba duası almak, çok çalışıp tevekkül etmek şeklinde tabir edilir. 

Rüyada Dini Kitap Okumak Görmek 

Rüyada dini kitap okumak görmek, rüya sahibinin dinini araştırıp daha çok ameli öğrenmek istediğini, eski büyüklerin hayatlarından ders çıkaracağınızı, ailenizden yaptığınız kötü davranışlar için özür dileyeceğinizi, kazandığınız parayı kötü işlerde harcamayıp sadece ailenize bakacağınızı, elinizi her attığınız işte muvaffak olacağınızı, iş hayatınızda çok güzel şartlarda çalışacağınız bir iş sahibi olacağınızı gösterir. 

Rüyada Din Adamı Görmek 

Rüyada din adamı görmek, huzurlu ve mutlu bir hayat yaşayacağınıza, ibadetlerinizle meşgul olacağınıza, âlim kimselerden daha hayırlı bir insan olmak için akıl alacağınıza, harama kesinlikle el uzatmayacağınıza, dini vecibelerini harfiyen yerine getireceğine delalet eder. Rüyada görülen din adamı, rüya sahibinin bundan sonraki hayatında örnek davranışlar teşkil edeceğini gösterir. 

Rüyada Din Öğretmeni Görmek 

Rüyada din öğretmeni görmek, takdir edilecek davranışlar yapmak, hayallerinize kısa sürede ulaşacağınızın günlere ulaşmak, kötülük perdesini kaldırıp iyilik ve güzelliklerden feyz almak, ailenize hem manevi hem de maddi yönden sıkıntıya düşmeyeceği günler yaşatmak şeklinde tabir edilir. 

Din

“Rüyada Din Görmek” üzerine 2 yorum

  1. İyi günler, rüyamda dinimi değiştirmek ve başka ülkenin vatandaşı olmak istedim. Normalde asla böyle bir isteğim ya da düşüncem yoktur. Ancak pasaportumu kestim başvuruda bulunmak için. Diğer ülkelerin önde gelen kişilerinin önünde pasaportumu kesip yere attım. Yorumlarınız ve vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

  2. Merhabalar, hakkına girdiğim birisi için arada dua ederim, allahım sen hidayet ver diye. Ve dün gece rüyamda dua ettiğim kişi dine hafiften yaklaşmış ama sorguluyordu. Kul hakkına dikkat etmeye başlamıştı. Yorumunuzu merak ettim. İnternette bulamadım. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir