Rüyada Döşek Görmek

Ayrıca bkz: Kilim, Yastık

Rüyada döşek görmek rüyada görülen döşek ve onunla birlikte bulunan yastık, çarşaf gibi şeyler kişinin komşularına yahut iş ve mesleğinde kullandığı araç ve gereçlere işaret eder.

Rüyada döşek görmek ne demek; rahatlığa, kişinin dünyasına, mal ve mülküne; geniş, rahat ve yeni olan döşek dünyaca genişliğe, uzun ömre, nimetin sürekliliğine, sevk ve idarede güce erişmeye delalet eder.

Rüyada ince ve yıpranmış döşek görmek az bir ömre ve kıt kanat geçinmeye; bilinmeyen bir yere serilmiş döşek gurbette kazanç sağlamaya işaret eder. 

Rüyada dürülmüş döşek görmek yolculuğa, gurbete gitmeye; açılmış ve serilmiş döşek rızık genişliğine, geçik sıkıntılarından kurtulmaya; toplanmış döşek sözün geçmemesine, dünyanın kendisine yüz çevirmesine yorulur. 

Rüyada kaybolan ve yanan döşek görmek dünyalıkta meydana gelecek zarara yahut vefata; pejmürde ve lime lime döşek görmek, üzüntü ve kedere delalettir.

Rüyada üzerine oturulan yahut uzanılan her çeşit döşek görmek sanata ve dünyalığa; sıcak havada omuzunda döşek taşıdığını görmek, üzüntüye delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Yastık, Yatak.)

Rüyada döşek görmek ne anlama gelir alışılmadık mutlulukların habercisidir.

Rüyada döşek görmek eşle yorumlanır. Döşeğini pazara götürüp sattığını görmek, karısından boşanacağına; karısı hasta ise ölümüne işarettir.

Rüyada döşeğinin üzerinde vahşi bir hayvan görmek, fesat bir adamın karısı hakkında hiyanet ve kasıtta bulunmasına yorumlanır. Döşek, erkeğin karısı veya hizmetçisine işaret olup, erkeğin rahat hayat süreceğine belirtidir. 

Rüyada döşeğin yumuşak olduğunu görmek, eşinin itaatli, ağırbaşlı bulunduğuna; genişliği, kadının yaratılışı itibariyle güzelliğine; yeni olması, gençliğine ve tazeliğine veya temiz huylu olduğuna işarettir. 

Rüyada görülen döşek, yün ve kıldan veya pamuktan ise, kadının marifetli ve zengin bulunmasına; döşek atlas bir kumaştan yapılmış ise, kadının çok şehvetli olmasına; beyaz olması, o kadının dininin sağlamlığına; siyah olması, eşinden razı olmadığına, renginin yeşil olması, ev hayatının düzgünlüğüne delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada döşek görmek hanıma işarettir. Döşeğini sattığını görmek, boşanacağına işaret eder. Döşeğin yumuşak olduğunu görmek, hanımının itaatkar olduğuna delildir. Döşek yün veya pamuktan olursa, hanımının marifetli oluşuna işarettir.

Döşek

“Rüyada Döşek Görmek” üzerine 4 yorum

  1. Rüyada annemin (şuan hayatta) ölüm döşeğinde olduğunu gördüm. Beni çağırmış bende gittim çok üzüldüm, dizlerimin bağı çözüldü, helallik aldık verdik. Sizce bunun anlamı nedir? Cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

  2. Yatak gördüm taşlık bir şeyin üstündeydi ve ortası yırtıktı içinden kertenkeleler çıkıyordu. Cevaplarsanız sevinirim.

  3. Rüyamda üst üste dizilmiş döşeklerin üzerine döşek koymaya çalışıyorum. Döşek kayıyor, ben yine koymaya çalışıyorum. Yanımda bir tanıdık bayan da beni izliyor. Yorumlarsanız sevinirim.

  4. Rüyada, yıllar önce evlendiğimde aldığım döşek kirlendi ve uzak bir yere, eşimin akrabasına temizlemeye verdim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir