Rüyada Düşmandan Kaçmak Görmek

Ayrıca bkz: Düşman Askerine Karşı Yürümek

Rüyada düşmandan kaçmak rüya sahibinin bulunduğu ahlakın kendisinden gitmesine işarettir. 

Rüyada düşmandan kaçmak görmek; iyi huylarını terk edip kötü işler yapmak isteyeceğinize, işlerinizi yaparak helali ve haramı gözetmeyeceğinize delalet eder. Daha önceden hiç yapmadığınız işlere kalkışacağınıza ve bunun sonucunda aile yaşantısında birtakım olumsuz durumlar yaşanacağına işaret eder. Tanımadığınız kötü kişiler ile yakınlık kurduğunuzdan dolayı hayatınızın gidişatının kötü yönlere doğru gideceğini gösterir. 

Rüyada Düşmandan Koşarak Kaçtığını Görmek 

Rüyada düşmandan koşarak kaçtığını görmek; başınızdaki belaları bir bir def edeceğinize, maddi anlamda sıkıntılarınızdan kurtulacağınızdan, başkalarından alıp ödeyemediğiniz borçları ivedilikle ödeyeceğinize alamet eder. Rüyada düşmandan koşarak kaçmak, kötülüklerin ve musibetlerin zaman kaybetmeden hızla yok olması anlamına gelir. 

Rüyada Düşmandan Kaçarak Kurtulduğunu Görmek 

Rüyada düşmandan kaçarak kurtulduğunu görmek, daha önceden birine çok gizli diye verdiğiniz sırlarını açığa çıkacağı anlamına gelir. Yıllardır güvendiğiniz yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen bir dostunuz ile sırrınızı paylaşacağınıza, bu kişinin bu sırrı başkası ile paylaşacağına ve bu durumun sizi çok büyük hayal kırıklığına uğratacağına alamet eder. 

Rüyada düşmandan kaçarak kurtulduğunu görmek, gerçek hayatta düşman olduğunuz bir kimse ile dost olmak isteyeceğinizi ve kimseye bir daha düşmanlık beslemek istemeyeceğinizi ve herkesle dost olmayı tercih edeceğinizi rivayet eder. 

Rüyada Düşmandan Saklandığını Görmek 

Rüyada düşmandan saklandığını görmek, gerçek hayatta duymayı istemediğiniz gerçeklerden saklandığınızı gösterir. Düzeltmeniz gereken kötü alışkanlıklarınızı başkalarının yüzüne vurmasından korktuğunuzu, ailenizden birinin size bu konuda tavsiyelerde bulunacağını ancak sizin bu nasihatleri göz ardı edeceğinizi aynı kötü alışkanlıklara devam edeceğinizi delalet eder.

Rüyada düşmandan saklandığını görmenin başka bir tabiri ise, Allah katında günah kabul edilen ve mubah olan işlere kalkışacağınıza, menfaat ve çıkar için kötü işlere girmekten hiç çekinmeyeceğinize alamet eder. 

Rüyada Düşman Askerinden Kaçmak 

Rüyada düşman askerinden kaçmak; çevrenizdeki insanların sizin yerine karar almasından rahatsızlık duyacağınızı, başkaları tarafından yönlendirilmekten hiç hoşnut olmayacağınızı ve bu durumu kesin bir tavır takınarak dile getireceğinizi ifade eder. 

Rüyada Düşman Görmek 

Rüyada düşman görmek; güç, kuvvet ve hikmet şeklinde tabir edilir. Hiçbir zorluktan korkmayacağınızı, korkularınızın üstüne gideceğinizi, içinden çıkılmaz durumlarda bile serinkanlı ve dik durmayı başaracağınızı ifade eder. Size zarar vermek ve düzenini bozmak isteyen kimseleri alt edeceğinizi işaret eder. 

Rüyada Savaştan Kaçmak Görmek 

Rüyada savaştan kaçmak görmek, daha önceden bir daha yapmam dediğiniz kötü işlere geri dönmek isteyeceğinizi ve bunun için tövbenizi bir kez daha bozacağınızı delalet eder. Paraya ihtiyacınız olduğu için kolay yoldan para kazanmak isteyeceğinizi, bir çırpıda elinize geçen para için bedel ödeyeceğinizi ve sonuçta hiç hoş olmayan durumlar yaşayacağınızı işaret eder. 

Rüyada Düşmanı Alt Etmek

Rüyada düşmanı alt etmek, ailenize karşı mahcup olacağınız bir olay yaşayacağınıza, bu olayı örtbas etmek için başka kimseleri şahit göstereceğinize ve eski itibarınızın kalmayacağına delalet eder. Sevdiğiniz kimselerin mahcup olduğunuz bu olayı öğreneceklerini ve beklediğinizden fazla tepki vereceklerini alamet eder. 

Rüyada Düşman Olmak 

Rüyada düşman olmak, rüyanın tam tersi şeklinde tabir edilir. İnsanlar tarafından ön yargı ile yaklaşılan ve kötü eleştirilere maruz kalmış birisi ile yakınlık kuracağınızı, bu kişinin sanılanın aksine kötü karakterde biri olmadığını anlayacağını ifade eder. Bu kişi ile ileriye dönük bir dostluk kuracağınızı ve tanıştığınız için memnun olacağınızı rivayet eder. 

Rüyada Silahlı Askerlerden Kaçmak 

Rüyada silahlı askerlerden kaçmak; günahlarınız için tövbe edeceğinizi, bir daha kesinlikle günah işlememek için ant içeceğinizi delalet eder. Hayata bundan böyle daha pozitif bakacağınızı, haram olan her türlü şeyden sakınacağınızı, attığınız her adımda Allah’ın rızasını düşüneceğinizi ifade eder.

Düşmandan Kaçmak 

“Rüyada Düşmandan Kaçmak Görmek” için bir yorum

  1. Rüyalarımda çok fazla kaçtığımı görüyorum bazen bir çocukla birlikte düşmandan kaçıyorum, bazen arkadaşlarımla kardeşlerimle bazen de yalnız kaçtığımı görüyorum. Hatta bazen koşarken yerimde saydığımı, ne kadar uğraşsam da bir türlü ilerleyemediğimi, bazı rüyalarımda gökten yağan ateş toplarından uzaylılardan kaçtığımı görüyorum. Çoğunda da yüksek bir yerden düşüyorum ve sarsıyorum ayağımla kendimi o şekilde uyanıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir