Rüyada Dut Görmek

Rüyada dut yemek bereketli ve bol kazanca, güzel itikada, dindarlığa ve beden sıhhatine işaret eder. Dut ağacı mal ve evlat sahibi kimselere, bu ağaca çıkmak varlıklı ve salih bir kimseden iyilik görmeye delalet eder.

Ayrıca bkz: Ağaç Yaprağı

Rüyada dut yaprağı görmek elbiseye yahut zikir ehli insana delalet eder. Rüyada dut görmek diğerlerinin yerinizde gözü olduğunun işaretidir. Beyaz dut, bilinen ve beklenen kısmettir. Kara dut, neşe ve eğlencedir. Olmamış dut ise aşkta düş kırıklığıdır.

Rüyada mevsiminde beyaz dut yediğini gören ticaret yapıyorsa para kazanır, memursa maaşı artar, hasta ise iyileşir veya çocuğu olur. 

Rüyada mevsimi dışında dut yediğini görmek, keder ve sıkıntıya delalet eder. Rüyasında siyah dut görenin kâr ve menfaati artar. Mevsimsiz siyah dut yemek veya görmek, evde geçimsizliğe delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada mevsiminde beyaz dut yemek, rüya sahibi için menfaatli ve bol kazanca işarettir. Mevsimsiz dut yediğini gören kimse üzüntü ve kedere düşer. Dutun rengi biraz sarı çalarsa bu rüya hafif hastalığa işarettir.

Kirmani demiştir ki, beyaz ve tatlı dut yiyen insan, cömert ve kerem sahibi birisi tarafından hayır ve menfaat görür.

Caferi Sadık demiştir ki, rüyada siyah dut yemek, hanımı ile arasında münakaşa olacağına işarettir. Siyah dut, altına; beyazı gümüşe; dut ağacı mal ve evlat sahibi kimseye işarettir. 

Rüyada kırmızı dut yemek yiyen için dindar oluşuna, güzel itikadına ve bedenin sıhhatli olmasına işarettir.

Dut

“Rüyada Dut Görmek” üzerine 6 yorum

  1. Rüyamda vefat eden anneannem bana beyaz dutlar gösteriyor görmüyorum. “Asıl dutlar burayı dönünce. Gel bak, orda daha çok var” diyorum. Kısa, sonu görünen virajlı bir yol var orayı gösteriyorum.

  2. Rüyamda arkadaşlarımla giderken yolun kenarında havlu içinde bir ağaç ve dallarında büyük dut olduğunu görüp tek tek koparıp yemeye başlıyoruz. Az sonra bu dutlar, üzüm salkımı olmuş ve onları da koparıp yemeye başlıyoruz. Önce üzüm salkımları tatlı iken daha sonra kopardıklarımız ekşiye dönüşüyor. Elimdeki son üzüm salkımını yanımdaki arkadaşım ve ben son kez tadına baktıktan sonra ekşi deyip üzümü yere atıp yolumuza devam ediyoruz. (Rüyamın anlamı nedir lütfen?)

  3. Rüyamda gerçekte ölmüş olan kayınpederimi yaşıyor olarak gördüm. Kendi babam (gerçekte hayatta) ve kayınpederime büyük bir dut ağacından beyaz dut topluyorum. Daha sonra kayınpederimin üzerini değiştirip çamaşırlarını yıkıyorum ama hiçbir şekilde kayınpederimle konuşmuyoruz. Rüyam bu, yorumlarınızı bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir