Rüyada Düşman / Düşmanlık Görmek

Rüyada birinin kendine düşman olduğunu görmesi onunla kurulacak dostluğa; düşmanın insanı bir şeyden korkutması, hayra ulaşmaya; düşmanın iyilik yapması onun hilesine; düşmanını rehin almak birtakım günahları işlemeye işaret eder.

Rüyada bir yere düşman girmesi şiddetli yağmura, düşmandan kaçmak huy ve ahlâkta görülecek değişmeye; düşman kişinin nefsine; düşmanı kuşatmak işteki sebata; düşmanları gözetmeye yahut onlara galip gelmeye delalet eder.

Rüyada birine düşmanlığını izhar etmek, onunla dostluğa; düşmanlık, gizlenen şeylerin açığa çıkmasına işaret eder.

Rüyada Allah (C.C.)’ın düşmanlarına düşman olduğunu görmek salih amele ve müslüman olma şuuruna; O’nun dostlarına ve müslümanlara düşman olduğunu görmek, kitap ve sünnete yüz çevirmeye; düşmanlık bir şeyi tam olarak bilmemeye delalet eder.

Rüyada bir düşmanınızı görmek, iş konusundaki bütün güçlüklerin üstesinden gelerek başarıya ulaşacağınıza yorulur.

Rüyada düşmanlık görmek tabiri, dostluğa ve sevgiye yorumlanır. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Birisiyle kendi arasında düşmanlık olduğunu görmek, aralarında dostluk ve sevgi doğacağına işarettir. 

Bazı yorumculara göre; birisi ile aralarında düşmanlık olduğunu ve buna sabrederek kendi nefsini idare ve savunduğunu görmek, o kimse ile sadık dost olmaya delalet eder. 

Aralarında düşmanlık olan iki kimsenin rüyada barıştıklarını görmek, birbirlerine şiddetle düşman olacaklarına delildir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kendisinin başka birisi hakkında düşmanlık yaptığını görse, düşmanlık yaptığı şahsi severek onunla arkadaş olur. 

Rüyada Allah (C.C.)’in düşmanlarına düşmanlık yapmak, imana, onlara muhabbet etmek ve dost olmak da, Allah (C.C.)’in kitabına ve Resulullah’in (S.A.V.) ümmetine muhalefet edip yüz çevirmektir. 

Rüyada bir insana karşı düşmanlığını açığa vurduğunu gören kimse, o insana dostluk eder. Düşmanlık gizli şeyleri açıklamaya da işarettir. Rüyada düşmanlar arasında meydana gelen düşmanlık, sulhtur. Barışık olan kimseler arasında meydana gelen düşmanlık, kötülük, şiddet ve kargaşadır. Bazen de rüyadaki düşmanlık, işi iptal etmeye işarettir. Bir kimse kendisini büyük bir kimse ile düşmanlıkta bulunuyor görse, sevince işaret eder.

Rüyada düşmanınızı yendiğinizi gördüyseniz, işte zorlukların üstesinden gelip zengin olacağınızı, yenilirseniz, sorun ve şanssızlıklara maruz kalacağınızı gösterir. Bazıları olduğu gibi çıkar. Uyarıdır.

Rüyanızda öteden beri size düşman olduğunu bildiğiniz bir kimse ile karşılaşıp onunla dost olmak ve el sıkışmak, tasarladığınız bir işte kimseye sır vermeden hareket etmeniz gerektiğine ve sırlarınızı kimseye açmamanız icap ettiğine ve her hususta temkinli davranmanıza yorumlanır. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada düşman görmek, kadrinin yüksek olduğunu, Allah (C.C.) tarafından teyid edilmesine ve düşmanlarını yeneceğine işarettir. 

Bir kimse rüyada birisinin kendisine düşmanlık yaptığını görse, o kimse ile dost olur. Bir kimseyi rüyada düşmanı, kötü bir şeyle korkutsa, o kimseye düşmanından bir kötülük gelir. Düşmanına öğüt verdiğini gören kimseye, düşmanı hainlik eder. 

Bir kimse rüyada düşmanının bir yere girdiğini görse, o yere sel gelir. Rüyada düşmanını esir ettiğini gören kimseye, şiddetli bir keder isabet eder.

Düşman / Düşmanlık

“Rüyada Düşman / Düşmanlık Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Rüyamda düşmanımı dostum olarak aramızı iyi bir şekilde gördüm. Bunun nedeni nedir? Köpeklerimle beraber gördüm onu da ama barışıyorduk rüyamda?

  2. Yıllardır düşmanlık yapan evli ablamı rüyada bana ve bize yanaştığını son derece barışçıl ve uyumlu yapıcı davrandığını gördüm sonra da gitti.

  3. Ben 13 yaşındayım. Rüyamda sınıfta düşmanlarım bir sırada oturuyorlardı. Ben bir soruyu bilip öğretmenin gözüne girmiştim. Onlar da kıskançlıktan dedikodu yapıyorlardı… Rüyamı açıklar mısınız, ne olur?

  4. Rüyamda düşmanlarımız, köyde bir çeşmenin başında annemle babamı vuruyordu ve onlarda suyun içine düşüyorlardı. Bana bir şey yapmıyordu. Ben annemle babamı kaldıramıyordum suyun içinden.

  5. Rüyada düşmanımı demirle dövüyordum o da kendini bile savunamıyordu, durmada vuruyordum vururken uyandım. Teşekkürler.

  6. Rüyamda kapımızın önünde duruyordum, karşımızda dört katlı bir bina vardı ama gerçekte yok. O binada silahlı düşmanlar vardı. Aynı işite benziyorlardı. Bir tanesi beni silahıyla hedef aldı ve kurşun attı. O sıra da ben dona kalmıştım. Annem benim kolumdan tutarak beni kurtardı ama düşman beni orada hazır bekliyordu vurmak için. Bu arada ben Suriye sınırında olduğumu da belirteyim.

  7. Biz rüyamda arkadaşlarımla oturuyorduk ben tekli koltukta diğer iki kız ise ikili koltukta benim normalde sevdiğim güvendiğim arkadaşım diğer kıza biz sen yokken şunları yaptık sende gel diyor benimde tabi gel diyorum ama gözlerimle ne yapıyorsun diye işaret ediyorum oda görüyor kafasını çeviriyor bu ne demektir lütfen cevaplayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir