Rüyada Eğe (Törpü) Görmek

Rüyada eğe (törpü) görmek, iş ve düşüncede yararlı olanı ortaya çıkaran gayret ehli kimseye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Törpü.)

Rüyada bir şeyi eğe ile törpülemek mala, ıslah etmeye ve dünyalıktan fazla olanı atarak gönül huzuruna ermeye işaret eder.

Rüyada ahşap eğesi görmek dildir, size sizi değiştirmek için söylenecek sözlere işaret eder. Rüyada eğe ile vücudunuzu eğelemek ihtiyaçları gidermeye, ilim sahipleri kişilere de güzel ibadet etmeye delalet eder. Rüyada topuklarını eğelediğini görmek gören kimse, nikâhlanır.

Rüyada iş yapmayan bir eğe görmek yardımcıya ve ayağa kalkmış hizmetliye delalet eder. Rüyada birden fazla eğeyi bir arada görmek dünür ve nikaha da delalet eder.

Rüyada demir eğelediğini ve incelttiğini görmek gören kimse zor bir işin üstesinden gelir. Rüyada paslanmış eğe görmek kolaylığa yorumlanır.

İbni Sirin’e göre; rüyada elinde bir eğe olduğunu görmek, zor durumlarda kalacağına; eğe ile demiri eğelediğini görmek işlerinin zorlaşacağına işarettir. Kalın eğe kötü bir söze, ince eğe ise güzel bir söze delalet eder. Rüyada eğesinin kırıldığını görmek, işlerinin zorlaşacağına işarettir.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; rüyasında evinin eşyasından bir demiri veya bakiri eğelediğini görmek; evinin işlerinin düzeleceğine, çan, çıngırak, zil gibi bir eşyayı onarmak için eğelediğini görmek, düşmanlığa delalet eder.

Eğe (Törpü)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir