Rüyada Emanet Görmek

Rüyada birine emanet bir şey bırakmak sırlarını ona açmaya, kendinden bir parçayı bir insanla paylaşmaya işaret eder. İnsani bir durumdur ancak zaaflarınızdan faydalanacak kişilerle sır paylaşmak konusunda dikkatli olunmalıdır.

Ayrıca bkz: İhanet, Korumak

Rüyada kişinin kendi eşine emanet bir şey vermesi ve eşinin onu saklaması, hamile kalmasına; aldığı emaneti iade etmesi hamile kalmamasına işaret eder.

Rüyada kendine bir can emanet edilmesi bazen insanoğluna, onun yaratılış gayesine, bu gayeyi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğinin habercisidir.

Rüyada emanete ihanet etmek kulluğun bilincinde olmamaya, ahdini yerine getirmemeye; emanete sahip çıkmak, İslam dininin prensiplerine göre tanzim edilen bir hayat yaşamaya delalet eder.

Rüyada emanetine ihanet edildiğini görmek kalbini kıracak bir durumla karşı karşıya kalacağına ve bu durumdan sıyrılmak için başka insanların da kalbini kıracağı şeklinde yorumlanır.

Kişiye bir şey emanet edilirse ciddi, güvenilir, iyi niyetli kimselerle gizli bir işe girişir. Kendisi bir şey emanet ederse de sırrını yakın biriyle paylaşır ve dertten kurtulur.

Rüyada bir kimsenin bir adama emanet mal bırakması, o adamın o kimsenin sırrına vakıf olmasına işarettir.

Bir kimsenin, rüyada emanetini bir ölüye bırakması, o kimsenin sırrını gizleyip ifşa etmeyecek bir kimseye söylemesine işarettir. Bazen bu rüya emanetin zayi ve mahvolmasına işarettir. Yani sırrını paylaşmak onu ne rahatlatır ne de derdine deva olur. Rüyada emaneti bir hayvana bırakmasının tabiri de böyledir.

Bir kimsenin rüyada emanetini, onu korumaya ehil olmayan bir kimseye bırakması, onun sırrını ifşa edeceği birisine söylemesine işarettir.

Bir kimsenin rüyada cüzdanını bir adama emanet bıraktığını görmesi, onun o adama sırlarını söylemesine işarettir.

Bazı tabirciler kişinin savaş halinde olduğu biri varsa kendisine emanet bırakılan kimse, galip ve emaneti bırakan da mağluptur, dediler.

Bir kimse rüyada birisine sevdiği bir insanı emanet ettiğini görse o insandan artık uzaklaşmak zorunda kalır, bu durum onu üzecek ama buna zamanla alışacak şeklinde yorumlanır.

Emanet

“Rüyada Emanet Görmek” üzerine 3 yorum

  1. 1-rüyamda bir kaç aylık bir erkek bebeği gördüm bana emanet edilmişti. Bu bebek benim bir arkadaşımın yeğeniymiş ama sanırım bende olduğunu da pek bilen yoktu ve bu bebeğe kısa bir süre ben baktım. Sağ salimde ailesine teslim etmek üzere hazırlıyordum. Uyandım.

    2-bir arkadaşım benimle ilgili bir rüya görmüş: rüyasında bir kiraz ağacının en tepesinde kalmış kiraz biraz daha büyük normal ebatından. Bu Hatice’nin demiş ona veriyim diye konuşmuş kendiyle.

  2. Merhaba, babaannem rahmetli amcamı rüyasında görmüş rahmetli amcam, siyah elbiseler ile babaanneme şöyle demiş: “Anne sende bir emanetim var, bana ver” demiş. Babaannem de “Evladım, bende emanet yok” demiş. Bunun üzerine rahmetli, “Var var, emanetimi ver” demiş. Sonra rüya orada bitmiş.

  3. Rüyamda birinin bana iki keçisini ve iki çocuğunu emanet ettiğini ve sonra o keçinin öldüğünü gördüm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir