Rüyada Evin Yıkılması, Ev Yıkmak Görmek

Ayrıca bkz: Yıkmak / Yıkılmak, Harap, Ev , Duvar

Rüyada evin yıkılması, ev yıkmak görmek, ölüme alamet eder. Hayırlı olmayan bu rüya, ev sahibinin ölümüne alamet ederken, evi yıkan kişi için de hüzünlü günler yaşayacağını sembolize eder. Elem ve kederin olacağı günlere, hanede yaşayan insanlardan birinin ölümüne, rüya sahibinin başına gelebilecek olan bir şerre işaret eder. Rüyayı gören kişinin ailesinde yaşanacak olan kötü olaylara ve acı yaşatacak hadiselere yorumlanır. Rüya sahibi büyük kayıplar verecek ve acısı da büyük olacaktır. 

Rüyada Evin Yıkıldığını Görmek

Rüyada evin yıkıldığını görmek, rüya sahibinin yaşayacağı sıkıntı ve strese alamet eder. Rüyayı gören kişinin, iş hayatında zorluklar yaşayacağına, evi yıkılan kişinin ise işlerinin tamamen bozulacağına delalet eder. Ayrıca rüyada evin yıkıldığını görmek tabiri, rüya sahibinin bazı yanlışlar yapacağının işaretidir. 

Rüyada Evin Duvarlarının Yıkıldığını Görmek

Rüyada evin duvarlarının yıkıldığını görmek, rüya sahibinin sevgilisi veya eşiyle yaşayacak olduğu anlaşmazlıklar olduğuna tabir edilir. 

Rüyada Evin Dışarıya Doğru Yıkıldığını Görmek

Rüyada evin dışarıya doğru yıkıldığını görmek, rüya yorumcularına göre; hane içinde yaşayan kişilerin zor günleri olacağına işaret eder. O evin içinde yaşayan kişilerin başına kötü hadiselerin geleceğine ve sıkıntılı günler geçireceğine yorumlanır.

Rüyayı gören kişi, rüyasında hangi evin yıkıldığını görüyorsa o evin içinde yaşayan kişiler, hastalık, ölüm veya kötü başka olaylarla karşı karşıya kalacaktır. 

Rüyada Evin Tavanının Çürüdüğünü Görmek

Rüyada tavan görmek hayırlara vesile olan bir rüyadır. Evin tavanını görmek, rüya sahibinin yüreği güzel bir insandan bir yardım göreceğine yorumlanır. Yardımsever kişi, içinde kötülük olmadan ve tamamen iyi niyetle rüya sahibine yardımda bulunacaktır.

Rüyada evin tavanının çürüdüğünü görmek ise; hane halkının büyüklerinden birinin ölümüne, babanın veya annenin ağır bir hastalık geçirmesine ve aile içinde yaşanacak olan üzüntüye delalet eder

 Rüyada evin tavanının çürüdüğünü görmek tabiri, yaşanacak afetlere, kötülüklere, musibete ve hastalıklara işaret eder. 

Rüyada Evin Tavanının Çöktüğünü Görmek

Rüyada evin tavanının çöktüğü görmek, hane halkından birinin ölümüne işaret eder. Tavandan su akması ise rüya sahibinin vefat eden kişi için gözyaşı dökeceğine, üzüleceğine delalet eder.

Rüyada evin tavanını yıkılmaya yüz tutmuş olarak görmek ise aslında iyi niyetli olan biri tarafından bir korku yaşayacağına alamet eder. 

Rüyada Evin Duvarının Yıkıldığını, Çöktüğünü Görmek

Rüya sahibinin dertlerinden kurtulacağına, sıkıntılarını atacağına, refaha ereceğine, konfor içinde bir hayat süreceğine yorumlanır.

Rüyada evin duvarının yıkıldığını, çöktüğünü görmek; rüya sahibinin borçları varsa onlardan kurtulacağına, etrafında sözü dinlenen biri olacağına, ailede veya kendinde bir hastalık varsa, şifa bulacağına yorumlanır.

Rüyada evin duvarının çöktüğünü görmek, rüya sahibinin etrafında küs insan varsa barışacağına, işlerini ilerletip ticarete atılacağına ve huzura delalet eder. Aynı zamanda rüya sahibinin kendini iyi hissedeceği bir döneme gireceğine, şansın yanında olacağına, büyük bir sevinç yaşayacağına, küçük paralarla çıktığı iş hayatında önemli bir yerlere geleceğine işaret eder. 

Rüyada Evin Balkonunun Yıkıldığını Görmek

Rüyada evin balkonunun yıkıldığını görmek tabiri, o ev içinde yaşayan insanların arasında anlaşmazlık çıkacağını, yakın çevreden kopularak mutsuz bir hayatın olacağının simgesidir.

Bazı yorumculara göre rüyada evin balkonunun yıkıldığını görmek; rüyayı gören kimsenin derin nefes çekeceğine, kendisi için hayırlı olacak günler geçireceğine işaret eder. Geçirilen büyük bir rahatsızlıktan dolayı rüya sahibinin zor zamanlar geçireceğine ve bu nedenle endişe duyacağına delalet eder.

Aynı zamanda rüyada evin balkonunun yıkılması, kırgınlık yaşanan kişiler arasının düzeleceğini, kişinin hayallerine ulaşmak için daha çok emek sarf etmesi gerektiğini ancak gerekli sabrı gösterirse sorunlarından kurtulacağını simgelemektedir.

Evin Yıkılması/Ev Yıkmak 

“Rüyada Evin Yıkılması, Ev Yıkmak Görmek” üzerine 28 yorum

  1. Rüyamda denizin içinde 3 tane bina yıkılıyordu, bunu yapan kişi de bir yakınım. Bunun ne anlama geldiğini söyleyebilir misiniz?

    1. Rüyamda bir tanıdığımın evinin yanındaki ev yıkıldı; enkazı, tanıdığım kişinin evinin içine doldu. Ben dışarda kaldım kendi çabamla zorla tanıdığım kişinin evine geri girdim çünkü kardeşlerim içerdeydi, onlar için girdim o eve.

  2. Rüyamda balkonda yatarken yataklar ıslandı, bir de baktım, tavandan su sızıyor. Evin salonunda balkonun tavanından hep su sızıyor. Eltime sesleniyorum “Suyu kapat” diye. Beni duymuyor. Evin tavanı çökmüyor ama yavaş yavaş dökülüyor. Ev üç katlı ben 2. Kattayım. Eltimde hamile. En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum.

  3. Ben evimin yıkıldığını değil de tavanın çürüdüğünü gördüm, bu da beni hayli korkutuyor. Artı evimin önünde cam ağacım var, daha 2 yıllık onun üs filizleri tamamen kırık. Yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  4. Rüyamda komşumuz bahçeli geniş bir ev almış. Büyük bir sevinç ile bana evi göstermek için eve giriyor. O eve girer girmez bir anda ev yıkılıyor. Kendisini yıkıntı altından kurtarıp ambulansa koyduk. Ambulanstaki görevli nefes almıyor dediğini hatırlıyorum sadece sonra uyandım. Bu rüyanın yorumunu hiçbir şekilde bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    1. Bnce yakininizdan buri veya komsunuz esi vefat edecek tabi ki rabbim hayirlisini nasip etsin amin

  5. Rüyamda bir dilenci gördüm. Annem onun gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu düşünüp eve aldı. Dilenci kadındı, yanında birde ufak kızı vardı. Kızın elinde çorba içerken gördüm sonra evden çıktım. Yığma briket bir bina var tek odalı. Bizim köyün yapısına benzer bir yapıda bayramlaşma var kalabalık ve bayramlaştıktan sonra o yıkılmaya yüz tutan binanın yanından geçerken içerisinde tamamen tanıdıklarımın olduğunu fark ediyorum. Önemli ayrıntı şu; Babam da o binanın içinde, yanında bir merdiven var, oradan binanın üstüne ulaşabiliyorum ve ne göreyim, üzeri çok gevrek ve sanki susuz kalmış toprak gibi çatlamış. İçimden burası yıkıldı yıkılacak derken elimi binanın üstüne dokunur dokunmaz, çatlaklar büyüyerek yıkılma başlıyor. Panikle yıkılan yere girip herkesi çıkarmaya çalışıyorum. Babam rahat tavırlarla içeriden eşya taşıyor. Televizyon gördüm, çıkarmam için babam verdi. O sıra cüce birinin binadan çıkması için kucaklamış ona yardım ediyordum. Cüceyi birine emanet ettim ve babama geri döndüm. Binanın kısmen tavanı çökerken, babam hala içeride eşya kurtarmaya çalışıyordu. Bina bizim değil ama neden o eşyalara bu kadar değer verdi anlamadım. Son anda kendisine bağırdım ve o da çıktı. Babam çıkar çıkmaz bina yıkıldı. Dışarıdan harabe gibi görünüyordu ama yıkılmış değildi, benim dokunuşum yıkımı başlattı. Babamın evden kurtardığı eşyaları taşımak için yakınlarda at arabası görüyorum, yanına gidiyorum ama at yerine deve bağlamışlar. İlk defa deve arabası gördüğüm için şaşırıyorum, onu sürmek çok zor oluyor. Deve inatlaştıkça inatlaştı, ben de onu sürümeye çalıştım ve yılan oldu birden. Ben sürüdükçe hayvan gülüyordu sonra eşyaların yanında annem ve kız kardeşimi gördüm. Devenin yılan olup bize saldırdığını görünce kaçtık. Yılan da bizi kovaladı. Yılan yaklaşık 2 mt boyunda ve yeşildi. Yılanı yakaladım ama öldürmedim. Bir şeye sardım ama ondan kurtulmak için uzağa götürürken daha da sinirlendi ve sardığım şeyden kurtulup deli gibi hareketler yapıp hızla uzaklaştı. Rüya burada bitmedi ama gerisini hatırlamıyorum. Rüyamın başı da olabilir tam emin değilim. Tek hatırladıklarım bunlar.

  6. Rüyamda evde ailecek otururken, bir helikopter geliyor. Bizim bulunduğumuz binanın alt katına bir bölümü çarpıyor. Biz de o binanın en üst katında oturuyorken, bina yavaş yavaş yıkılıyor. Ama biz kurtuluyoruz. Yorumlarsanız memnun olurum.

  7. Rüyamda evin çok az bir şey köşesini kazınmış görmek, nasıl yorumlanır? Bununla ilgili bana bilgi verebilir misiniz ve bunu bir bayan görürse aynı yorumlanır mı?

  8. Rüyamda oturduğum evin üst katından akan su yüzünden evimin tavanı çökmek üzereydi. Tavan kirli, pis görünüyordu. Tavanın çökmemesi için ne yapabilirim diye düşünüyor çare arıyordum.

  9. Kızım üniversitede okuyor. Rüyasında evimizin yıkıldığını ve yerine havuz yapıldığını görmüş. Sizce ne anlama geliyor?

  10. Bir iş için seyahatteyim otelde kalıyorum. Daha sonra bavulu alıp gidiyorum. Sonra tekrar kalmam icap ediyor. Taksiye binip otelin olduğu yere geldiğimde binaların yıkılmış olduğunu görüyorum. Taksi de yok, bavulla beraber geri gelmeye çalışıyorum. Tanıdık iş yerine geliyorum. Bavulumu elimden alıp buyur ediyorlar. Daha sonra başka bir otele gideceğim bavulumu istiyorum, bulamıyorlar ve gülüyorlar. Teşekkürler.

  11. Rüyamda kayın validemin evi üzerimize yıkıldı (kayınvalidem sağ değil) yıkıntının altından sağlıklı çıkıyoruz ama kayınvalidem bayılıyor. Ben de kendine gelmesi için tokat atıyorum ve kendine geliyor. Yorumlayabilir misiniz? Teşekkürler.

  12. Rüyamda bizim üç katlı evimiz varmış ve şiddetli bir rüzgar, fırtına çıkıyor ev sallanıyor, gözümle görüyorum. Sonra ev olduğu yerde yıkılıyor. Benim evim de en alt katta. Evin temelinin altı boş imiş, boş kısım çökünce bir kat yerin altına giriyor bina. Benim birinci kattaki evim hasar görüyor ama tam çökmüyor ama kullanılacak gibi değil. Ben göçük altındaki evime giriyorum kontrol için bakıp tekrar çıkıyorum korkarak ve ağlıyorum eşimle birlikte ve namaz kılıyoruz birlikte eşimle. Bunun anlamı nedir acaba?

  13. Kendi oturduğum ev sallanıyordu ama yıkılmıyordu. Karşıdaki beyaz, yuvarlak bir bina önce ortadan ikiye çatladı ve sonra sallana sallana devrildi. Bu rüya ne anlama gelir?

  14. Rüyamda büyük binalar üstüme doğru yıkılıyordu. Oradan kaçayım derken büyük vinçler veya iş makineleri üstüme doğru geliyordu. O esna da kucağımda yeğenim vardı. Yorumlar mısınız lütfen?

  15. Ev aldık ama henüz içine taşınmadık, inşaat bitmek üzere. Rüyamda onun tamamen yıkılmış tekrar yapılmaya başladığını görüyorum. Müteahhitle kavga ettiğimi görüyorum. Ne anlama gelebilir bu rüya?

  16. Rüyamda annemlerin evinin bulunduğu bina biz içindeyken çöküyor, karton gibi katlanıyor ama ben, karım, babam yıkıntıdan çıkıyoruz. Annem rüyanın içinde mi hatırlamıyorum… Ben bina çöküntüsünde binanın altında kalanlara sesleniyorum. Bulmaya çalışıyorum. Sonra enkazın üstünde bir mezar görüyorum. Yorumlarsanız sevinirim…

  17. Sabaha karşı rüyamda rahmetli babamın eski evindeyim, eşim, oğlum birde annemle birlikte. Annem yatak odasında yatıyor. Çevrede herkes bağırıyor. Bir robot 4 ayaklı elinde kocaman kepçe ile bütün binalara vuruyor. Eşime “Evden çıkıp gidelim” diyorum. Annemin yürüyemeyeceğini dışarının tehlikeli olduğunu söyleyip bizi evden çıkartmıyor. Banyoya doğru yürümeye başladı. Tam o esnada büyük bir gürültü oldu. Kendi yatak odama doğru yöneldim. Duvarlar tamamen çökmüştü. İkinci darbeye vurmak üzereydi ki uyandım. Bu ne anlama geliyor, söyleyebilir misiniz? Daha önce de buna benzer rüyalar gördüm. Babamın arkasından ablamı kaybettim.

  18. Rüyamda bizim içinde bulunduğumuz evin yanında 3-4 katlı binaya tanımadığım kadının biri balyozla vuruyor. Kadın vurdukça bina sallanıyor. Ve sonunda bina kadının üstüne yıkılıyor. Dehşet bir şey… Telaşla koşuyoruz falan.

  19. Merhaba, benim rüyam şu; ben normalde kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ama rüyamda şimdiki oturduğum evden ayrılıyorum, gecekondu bir eve taşınıyorum. Eşimle evlenmişim, yeni eşyalar alınmış, düğünüm olmuş. Misafirler var, neyse misafirler gitmiş. Rüyamda eşim de işe gitmiş sonra evin tavanı biraz çökmüş. Eşimi arıyorum, “Gel, tavan çöktü” diye. O ara kaynanamın yanına gidiyorum, “Evin tavanı çöktü. Gel, bak” diyorum. “Nasıl?” falan diyor. Boğazına yapışıyorum “Çabuk bak” diye. O arada kendimi gecekonduda buluyorum. Eşim eve gelmiş, bakıyor, “Bir şey olmaz” diyor. Tavana bakıyorum, ev çatır çatır çatırdıyor. Dışarı koşuyorum, bir bakıyorum tavan tamamen çökmüş. Eşim de dışarı çıkmış, “Evin sahibini ara” diyor eşim. Arıyorum ve uyanıyorum. Lütfen acil tabir eder misiniz? Teşekkür ederim.

  20. Kavga ettiğim kişiler, baraka yani tahtadan yapılmış evimi dozerle yıkıp parçalarını toplayıp götürmüşler eve geldiğimde ev diye bir şey kalmamış.

  21. Rüyamda başkasının evindeydik ve kapının önünde çok kalabalık insanlar vardı, konuşuyorlardı. Ben onların sesinden rahatsız olmuştum eşime söyledim, “Bunlar neden çok sesli konuşuyorlar” diye, o arada bir ses oldu ve evin tamamen çöktüğünü gördüm. Ben eşimi, çocuklarımı arıyordum ama bulamadım. Bir müddet sonra kızımı gördüm çağırdım, yanıma geldi. Sonra başka bir evde eşim, oğlum, kızım oturuyorlardı. Eşime sordum “Ne oldu bize, ben neredeydim?” dedim “Bir arkadaşının yanında bulduk seni dediler. Üzerim kirlenmiş ve ne kadar zaman geçmiş üstünden hatırlamıyordum. Sonra uyandım ve ne anlama geldiğini merak ediyorum.

  22. Selamın aleyküm. Rüyamda komşunun tek katlı tavanında ağaç üstü toprakla kaplı olan evin bir kenarı çöküyor. Ben de üstüne çıkıp kenardaki ağaçları aşağı atıyorum. Rica etsem yorumlar mısınız? Şimdiden Allah razı olsun.

  23. Rüyamda bizim binamızın yıkıldığını ama sadece binanın 3 ve 4.cü katını yıkılırken gördüm ve tam kapıyı çalacaktım ki annem bizim kiracımızın evinden cıktı arka girişten bu ne ye işaret eder yorumlarsanız sevinirim ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir