Rüyada Ezan ve Kamet Görmek

Rüyada bilinen bir yerde ezan sesi duymak hacca gitmeye; minarede ezan okumak insanları kulluğa çağırmaya, muradına ermeye işaret eder.

Ayrıca bkz: Mihrap

Rüyada yatakta ezan okumak ev halkını horlamaya; evi önünde yahut sahrada ezan okumak ecelin yaklaşmasına; evin herhangi bir yerinde ezan okumak aileden yahut akrabadan birinin vefatına işaret eder.

Rüyada komşunun çatısında ezan okumak ona dualarda bulunmaya; kamuya ait bir binanın önünde ezan okumak yönetimdekileri hakka çağırmaya; çarşı ve pazarda ezan okumak iflas etmeye yahut oradan birinin ölmesine delalet eder.

Rüyada  çukurda ezan okumak nifaka; dağ başında ezan okumak yüksek bir makamda bulunan kimse hakkında güzel tanıklıkta bulunmaya yahut yüce ve saygın bir makama gelmenin habercisidir.

Rüyada hayvan üzerinde ve her çeşit vasıtanın üzerinde ezan okumak, yolculuğa ve işlerin kolay bir seyir izlemesine; uygun olmayan yerde ezan okumak bir ayıba işaret eder.

Rüyada ezan okumayı öğrenmek; doğru söze, hayırlı işe, merak edilen şeye delalet eder.

Rüyada kadının ezan okuması bid’at işlemeye, o yeri cahil kimselerin istila etmesine; küçük çocuğun ezan okuması, işlerin ehil olmayanların eline geçmesine işarettir.

Rüyada ezan okumak görmek haber ve açıklamaya; hac zamanında ezan okuduğunu görmek, hacca gitmeye; ezan okuyup namaz kıldığını görmek, kişi ve toplum için hayra; okunan ezana icabet edilmediğini görmek, oranın insanlarının nefislerine zulmederek kendilerine yazık etmelerine işarettir.

Rüyada namaz için kamet getirmek; maksadın hasıl olmasına, sıkıntıda olanın bundan kurtulmasına, sözünü yerine getirmeye delalet eder. Kametin yeri ve şekli ile ilgili tabir ezanın aynısıdır.

Ezan ve Kamet

“Rüyada Ezan ve Kamet Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda hoparlörlerden hoca ezan okurken gülmeye başlıyor şeklinde gördüm. Acaba bunu yorumlayabilir misiniz?

  2. Kızım bebek, onu vefat etmiş gördüm ve kamet getirerek üzerine toprak atıyordum ve rahmetli annemi de düşünerekten nasıl haber verince çok üzülecek diye endişe ettim. Bir yorumu olabilir mi? İyi ramazanlar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir