Rüyada Fil Görmek

Dünyalığı ile mağrur, kaba yaradılışlı kimseye delalettir. Bir başka rivayete göre: Rüyada fil görmek hayra yorulur ve keyfinizin yerine geleceğini simgeler. Fil rüyası olumlu sayılır.

Ayrıca bkz: Filci, Fildişi

Rüyada filin hortumuyla savrulduğunu görmek, görevden uzaklaştırılmaya yahut vefata; onun hortumundan bir şey çıkarmak yahut onu sağmak, idare edenler tarafından gelecek helal kazanca; file binmek ehli olan için memuriyete; çıplak file binmek evlenmeye; fil yabancı devlet reisine, haset eden kimseye, düşmanlık ve nefrete işarettir. 

Rüyada fil terbiyecisi görmek, gençlere her türlü bilgi ve beceri öğreten sanat ehli, usta bir kimseye delalet eder.

Rüyada bir file bindiğini gören kimse işinde büyük başarıya ulaşır. Hem para, hem itibar sahibi olacaksınız. İş ve özel hayatınızda her şeyi kontrol altına almayı da başaracaksınız. Kısmettir. Kişinin akıl erdiremediği şeyi yaparak zengin ve başarılı olmasıdır.

İbn-i Sirin’e göre; rüyasında geceleyin bir file bindiğini gören evlenir. Gündüz bindiğini gören karısını boşar veya hizmetçisini kovar. Bir rivayete göre, her ne zaman olursa olsun, file binmek, iyiye işarettir. Bir fili yüklediğini gören büyük bir işe geçer. 

Rüyada bir filin ayağı ile başına basarak, kendisini öldürdüğünü gören bir musibete uğrar. İki başlı bir file binmiş olduğunu gören, çalıştığı işten çıkarak başka bir işe girer.

Kirmanî’ye göre; rüyada fil görmek, devlet büyüğüne işarettir. File binmek, mevkiyle; derisi, eti, kemiği ve diğer parçaları mal ve menfaat ile ve nimet ile yorumlanır.

Rüyada savaş sırasında bir file binmiş olduğunu görmek, kuvvetli ve büyük bir düşmanını ortadan kaldırır. Filden düştüğünü gören, bela ve musibete uğrar.

Cabir’ül-Magrîbî’ye göre; rüyada gezmek için çıplak file bindiğini gören, bir kadınla evlenir. Bir filin bir mahalleden başka bir yere gittiğini görmek, o memlekette hükümetin değişeceğine işarettir.

Rüyada bir filin kendisini ayağının altına aldığını görmek, hükümet reisinin rüya sahibine kötülük edeceğine delalet eder.

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada file bindiğini gören, doğruluktan ayrılmıştır. Bir rivayete göre file binmek, kötü ün yapmaktır. Bazı yorumculara göre; rüyada file binmek veya fil görmek kederdir. Çünkü filin eti yenmediği gibi sütü de içilmez. Üzerinde davul ve zurna gibi şeyler olduğu halde bir filin kendisine doğru geldiğini ve ona bindiğini gören, büyük bir mevkiye ulaşır.

Rüyada iki filin birbirleriyle kavga ettiklerini görmek, iki büyük devlet adamının birbiriyle çatışmasına delalet eder. Filin kendisi ile konuştuğunu görmek, büyük bir kişi ile konuşacağına işarettir.

Cafer’i Sadık’a göre; Rüyada fil görmek, yedi şekilde tabir olunur Devlet başkanı, kuvvetli bir erkek, hasetçi bir kişi, gaddar kişi, savaş, düşmanlık, zulüm.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada file bindiğini veya sahibi olduğunu ya da file galip geldiğini gören kimse, devlet başkanlığına yaklaşır ve ondan yüksek bir rütbe ve makama nail ve izzet içerisinde uzun bir ömür sürer. Bir kimse rüyada filin kendisinin bir yerini parçaladığını görse, o kimseye devlet başkanı tarafından bir afet ve bela erişir. Eğer rüya sahibi hasta ise ölür.

Rüyada gündüz file bindiğini gören kimse, hanımını boşar. Eyeriyle file bindiğini ve filin de itaat ve inkıyat ettiğini gören kimse, iri yan bir kimsenin kızıyla evlenir. Eğer o kimse tüccarsa ticareti genişler. Bazı tabirciler, fil, cömert, kerem sahibi, sabırlı, idareci, halim ve kuvvetli bir devlet başkanıdır, dediler.

Eğer filin pisliğinden bazı şeyler alırsa, onun pisliğinden gördüğü miktarca gören kimse malla zenginleşir. Fil; salih millete, âlimlere ve insanların şereflilerine de işaret eder. Fil; fazla sıkıntılara, yaramazlığa ve meşakkate düşmeye sonra da onlardan kurtulmaya, işaret eder. Bir kimse fili görse ve ona binmese, nefisçe eksikliğe ve mali ziyana uğrar.

Bazı tabirciler, bir kimse rüyada Medine’den başka bir şehirde fil görse, sıkıntı ve feryada işaret eder. Eğer fili Medine’i Münevvere’ de görse, nimet sahibi bir adama ya da şerefli bir kimseye işaret eder. Bir kimse rüyada filin, kendisini korkuttuğunu veya korkutmak istediğini görse, hastalığa işaret eder.

Eğer rüyada filin, kendisini ayağı altına aldığını ve üzerine çıktığını görse, rüya sahibinin öleceğine işaret eder. Eğer ayağı altına almazsa, rüya sahibine arız olacak sıkıntıya ve ondan kurtulmaya işaret eder. Kadınların her ne şekilde olursa olsun fil görmeleri, hayra işaret etmez. Filin söylendiğini gören kimse, devlet başkanından büyük bir hayra erişir.

Rüyada filin koşarak kendi arkasına düştüğünü gören kimse, zarar eder. Fil, kendisini yakalasa, o kimseye düşmanının zarar erişir.

Bir kadın rüyada file bindiğini görse, o kadının öleceğine işaret eder. Rüyada bir savaşta file bindiğini gören kimse, ölür. Fil eti yediğini gören kimse, mala erişir. Filin azasından veya derisinden ya da kemiğinden bir şey aldığını görse, tabiri yine öyledir. Fil, Taun hastalığı bulunan bir şehrin dışında görülse o şehirden taun gider.

Rüyada bir fili öldürdüğünü görmek, rüyayı gören kimse bir kişiye zulmeder. Bir kimse rüyada birtakım insanların fillere bindiklerini ve öteye beriye döndürdüklerini görse, eğer savaşta iseler onların mağlup olmalarına işaret eder. Fil rüyası olumlu sayılır. Üstünde yeşil örtü örtülü gören, havadan para alır.

Rüyada hastalıklı ve zayıf  file binerek ona eziyet etmek, zulüm ve yalana işaret eder.

Fil

“Rüyada Fil Görmek” üzerine 27 yorum

  1. Rüyamda ölmüş bir filin üstünde hafif bir toprak vardı. Ben de filin üstüne basıp geçiyordum.

  2. Rüyamda 3-5 arkadaş bir fil buluyoruz ve kurtulması için gömmemiz icap ediyor. Sadece hortumu dışarıda kalacak şekilde gömüyoruz sonra açıyoruz fil ölmüş, gözleri kör olmuştu filin sanırım. Ne demek acaba? Yardımcı olursanız mutlu olurum. 

    1. Rüyamda bulutlu bir havada deniz üzerinde yürüyen bir fil gördüm. Başka canlılarda vardı. İyi bir rüya gibi geldi inşallah öyledir.

  3. Dün gece rüyamda evimize fil getirmişler. Ben ne yapacağımı bilemedim. Tekrar getiren kişiye iade etmek istiyordum.

  4. Rüyamda gördüm ki, filin hortumu yok, kesik yani. Bu ne demektir? Ama kovuyorlardı. Rica ediyorum, cevap yazar mısınız? Çok sağ olun.

  5. Rüyamda yavru bir fil ölmüş, yerde yatıyordu. Üzerinden geçtim ve ben geçtikten sonra ayaklandı, canlandı. Anlamını çok merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

  6. Annemdeyim ve fil yavruları beş altı tane. Bakıyorum benimle oynuyorlar. Beni anneleri sanıyorlar, oynaşıyorduk. Yorumlarsanız sevinirim.

  7. Merhaba, rüyamda iş yerime fil girdiğini gördüm. Fil oradan oraya koşturuyordu kimseye zarar vermedi. Odalardan birisine girdi ve oradaki yiyeceklerden yedi yemek yediğinin sesini duyduk. Yanında bakıcısı vardı onu dışarı çıkartmaya çalıştı. Çok büyük bir fil değildi yavrudan biraz daha büyüktü.

  8. Selamünaleyküm. Rüyada gördüğüm fil kedi büyüklüğündeydi evin penceresinden girmeye çalışıyordu. Yorumlarsanız memnun olurum.

  9. İyi akşamlar dilerim. Rüyamda 2 tane fil, orta boyda ve iri balıkların olduğu denizde ölmüş halde arka arkaya yatıyorlardı. Birisinin bacak ve gövdesi kanlıydı. Daha sonra insanlar kurbanlarını keserken tanımadığım bir insanda ben “Fil keseceğim” diyerek bir filin kesilmesini sağladı. 40lı yaşlarımdayım. İlk kez rüyamda fil ile ilgili rüya gördüğüm ve etkilendiğim için sizlere sormak istedim. Teşekkür ederim.

  10. Rüyamda bizim apartmanın içine 2 tane yavru fil girmiş. Ben de oğlumla birlikte dışardan geliyordum çok korktuk ve koşarak dairemize gittik.

  11. Hatta rüya gördüm unutmadan yazayım. Dağlardayız, herkes ordalar kar da var. Fil, köpek geçiyorlar. Biz de filleri insanlardan kurtarmak için ve kötü insanları bizden herkesten oyuncak tüfekle kendimiz üzerine saldırarak kurtarmaya korumaya çalışıyoruz. Ama köpekler iyiymiş bir fil değil. Sonra kötü insanlar zararsızmış. Filler bazılarına zarar veriyor, bana yaklaşamıyorlar bile, köpekler de bana geliyor ama diğer kişilere değil. Böyle bir şeyler gördüm, uyandım.

  12. Rüyamda 50 metrelik bir filin gözünün içindeydim ve filin gözünün içinde kurtçuklar vardı iğrenç bir rüyaydı. Yorumlar mısınız 40 yılda 1 rüya görürüm bu fenaydı.

  13. Annem rüyasinda bir köprünün üstünde bir genc oğlan ve bir fil gördü. O fil o genç çocuğu ezdi yedi. Onun anlamını bilmek isterim çünkü annem çok ama çok korktu. Ağladı. Lütfen geri yazın.

  14. Ben Rüyamda Gördüm Arkadaşım Bizim EVIMIZE fil getirmişti ve fil benim üstlüme düştü EZİLDİM ÖLDÜM: D Annemlerde Hastaneye gelmişti ben onları görüyordum ama onlarla konuşamıyordum 

  15. Rüyamda denize doğru bakıyorum. 3 tane büyük denize girip çıkan balina görüyorum. Sonra onlarda biri hızla kıyıya yanaştı ve denizden çıkarken büyük bir fil idi. Acil yorumunuzu rica ederim.

  16. Rüyamda kendi sokağmızda iki fil, iki koç ve iki tane küçük boğa mıydı ne idi onu gördüm. Orada arabalar, insanlar toplanmış kavga falan ediyorlardı. Ben de yolumu değiştirdim sonrada evimize yakın bir yerde otluyorlardı o hayvanlar. Ben de korkarak eve girmeyi başardım. Lütfen tahmini bi yorum bekliyorum. Teşekkürler…

  17. Rüyada fil tek ayağından bağlı şekilde duruyor ve ben onu ayağındaki bağdan kurtarıyorum.

  18. Rüyamda dev fil tüm şehirdeki evleri eziyor etrafına zarar veriyor ama ve aileme bişey olmadı tüm şehri darmadağın yspıyor bu nedir lütfen dönüş yaparsanız sevinirim

  19. Rüyamda bir aracın içinde giderken irili ufaklı birden fazla fil karşıma çıkıyor ve korkuyorum sonrasında bir fil benimle birşeyler konuşup içinde olduğum araca eskortluk edip beni koruyor.. yorumlarsanız sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir