Rüyada Gözlük Görmek

Rüyada gözlük görmek; yardımcıya, kılavuza ve kendisiyle istişare edilen kimseye; gözlük, onu hayatta kullananlar için kendi gözüne ve onun durumuna delalet eder. Etrafınızda bazı gerçek olmayan dostlarınız olduğunu bildirir. Etrafınızda birtakım sahte arkadaşlar var. Onlardan kolay kolay kurtulamayacaksınız. İki yüzlülük, riyakarlıktır. Fakat rüyasındaki kişi daima gözlük takan biri ise iyi haberdir.

Ayrıca bkz: Cam Göz, Göz Doktoru

Rüyada gözlük taktığınızı görmek, birisinden aldığınız bir bilgi ile bir işin iç yüzünü öğrenmek fırsatını bulduğunuza ve durumunuzu buna göre ayarladığınıa işarettir. 

İbn-i Kesir’e göre; rüyada gözlük görmek, uzaktan gelecek bir habere işarettir. Camları renkli olan bir gözlük takmak, bir iş hakkında yanlış bilgi aldığını gösterir.

Gözlük

“Rüyada Gözlük Görmek” üzerine 27 yorum

  1. Merhabalar… Rüyamda bir seyahate çıkmak üzereyim, çantamı hazırlıyorum, tam çıkarken bakıyorum çantanın bir cebinde kuşbaşı doğranmış kırmızı et görüyorum. Üzerinde kan yok, pis kokusu da yok, kendi kendime diyorum ki  “Bu et bozulmuştur ben bunu atayım” diye kafamdan geçiriyorum. Yola çıkıyorum, yürürken bu sefer gözümdeki gözlük (dereceli) düşüyor. Gözlükçüye gidiyorum, gözlükçü tamir için alıyor. Bu sefer de  “Ben gözlük gelene kadar nasıl göreceğim” diye içimden geçiriyorum. (gözlük camları renksiz, şeffaf).

    Rüyamın yorumunu gönderirseniz sevinirim.

  2. Rüyaların gerçek mi yalan mı olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? Çok merak ediyorum. Hangi rüya sahih hangisi sahih değil?

  3. Merhaba normal hayatta gözlük takan biriyim. Rüyamda gözlüğümü temizlerken elimde kırılıp tuzla buz olduğunu görüyordum. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

  4. Bir kafeteryaya girerken bir kız arkadaşımla bir tanımadığım garson tarafından gözlüklerim çalınıyor. Gözlüklerimi gözlerimden alıyor ve kaçıyor. O lokantanın kadın olan menajeri garsonu buluyor, bana gözlüklerimi geri veriyor, bakıyorum yine o benim gözlüklerim değil. Böyle koşturuyorum bir lokantanın içine yani etrafında o garsonu arıyorum, yanımdan geçiyor, yine kaçıyor. Sonunda onu buluyorum ve kendi gözlüklerimi buluyorum. Bu rüya ne anlama gelir? Lütfen bana bu rüyanın anlamını email adresimi gönderirseniz beni çok mutlu edersiniz.

  5. Daha yeni gözlük takmaya başladım ama sadece kitap okurken kullanıyorum, sürekli değil. Zaten dinlendirici. Dün rüyamda gözlüğümün camı çatlıyor ama kırılıp düşmüyor. Ne demek, lütfen en kısa zamanda yazar mısınız?

  6. Ben günlük hayatta gözlük takıyorum ama numarası fazla olmadığı için bazen takmıyorum da. Uzun zamandır görmediğim ilkokul öğretmenimi ziyarete gidiyorum, onunla konuşurken, benim gözlükleri aldı. Göz sorunumu sordu ve kendi gözlerine taktı. Sonra uyandım.

  7. Rüyamda bir arkadaşımla tartışırken gözlüklerimi çıkarıp yere çarparak kırdım. (Tartıştığım arkadaşım çocukluk arkadaşım ama senelerdir pek görüşmüyoruz) Yorumunuzu bekliyorum.

  8. Gözlükçüdeyim kimse yok. Ceket görüyorum, içinde para var, çalıyorum. Bir kadın geliyor ondan sonra yatmaya çalışıyorum.

  9. Rüyamda çingene bir kızla eşyamı çaldı diye kavga ediyordum o da gözlük takıyordu ben de. Kıza kafa atmak için gözlüğü kafama koydum daha sonra fırlatıp attım. Sizce anlamı nedir?

  10. Merhaba, ben gözlük kullanan biriyim ve rüyamda gözlüğüm kırıldı. Anlamını çok merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  11. Selam. Rüyamda ben berrak bir denize düşen gözlüğümü arıyorum sonra denizin dibinde yanımdaki bir iki kişi ile ararken ben buldum ama gözlüğün bir kolu kırıktı, aldım ve çıktım. Bu neye yorumlanıyor? Yorumlarsanız sevinirim.

  12. Rüyamda şuan hoşlandığım kişinin (aramızda bir şey yok) bize geldiğini gördüm. Benim yanımda bir arkadaşım var camdan bakıyorum geldiğini görüyorum ve gözünde gözlük var (normalde gözlük kullanmıyor) ve yanında bir arkadaşı var gelip bize oturdular. O kadar kibar konuşuyordu ki (normalde de kibardır) konuşmanın yarısında uyandım. Normalde gözlük kullanmadığı için aklıma takıldı ne demektir acaba?

  13. Cami havlusunda abdest alırken gözlüğümü unutuyorum bir gün sonra uğradığımda parçalanmış olarak duvar üzerinde buluyorum.

  14. Kendimi hastane bahçesinde gördüm. Eski eşim yanımdan geçti beni tanımamış gibi seslendim, döndü baktı hiç konuşmadan yoluna devam etti. Ben de oraya sanırım annesini ziyaret için gitmişim ama çıktım bahçeden ve girmedim. Rüyamda sonra, yaz günü sabahın ilk ışıkları sanırım, yağmur yağmaya başladı sağanak şeklinde. Yerde berrak su birikintilerinin üzerinden ıslanmadan topuk üstünde geçtim. Ancak başım çok ıslandı. Bir konsere yetişecekmişim meğer. Kapalı stat gibi bir yere giriyorum çantamı arka koltuğa koyuyorum. Arkamda oturan adamın cüzdanımı çaldığını hissediyorum. 2 adamı yakalatıyorum polislere çantamın içini boşaltıyorum çantamdan buket rengârenk çiçekler çıkıyor onları orda görevli bir bayana veriyorum. Bana yakalatma esnasında arbedede kullandığım gözlük bir camı ortasında küçük bir çatlak diğer camı yerinden çıkmış olan gözlüğümü veriyorlar gözüme takıyorum. Cüzdan bulunamadığı için hüngür hüngür ağladığımı gördüm. Çok etkilenmiş uyandım. İlk defa yazıyorum. Rüyamın anlamını yorumlarsanız çok sevinirim.

  15. Merhaba rüyamda evimin içi çok kalabalıktı. Eski damadım onun teyzeleri babası vardı. Damadımı görünce evden çıkmasını esim görürse tartışma çıkmasından korkuyorum ve hemen evden çıkarıyorum. O çıkarken teyzeleri de çıkıyor. Evimiz iki katlıymış teyzesinin biri merdivenlerden inerken 2 gözlük ayaklarımın yanına koyuyor ve diyorum ki bu gözlüklere basıp kırayım mı diyorum. O da yok ay yazık diyor. Dokunmuyorum. O arada iki kapı varmış. Evde diğer kapı çalıyor. Eşime kapıya bak diyorum. Eşim bir anda babam oluyor ve bana benden başkası bakamaz o kapıya diyor. Odanın biri boşalıyor misafirler gidiyor. Sonra bir an kapı çalıyor. Kızım kapıyı açıyor. Kulağıma ablamın yeğenimin, yeğenimin eşinin ve komşusunun sesi geliyor. Kalkıyorum içeri giriyorum. Onları görünce ağlıyorum. Yeğenime sarılmak istiyorum beni durduruyor. Uzak tutuyor kendinden. Ablamla sarılıyorum .ve yeğenime dönüyorum. Diyorum ki ben annenle küsüm sana ne oldu annenle tartıştım. Evime gelmiş ben ona sarıldım. Senle bir sorunum yokken sen bana neden tepki veriyorsun diyorum onlara yatak yapacakmışım. Evde bir sürü yorgan döküyorum. Temiz yorgan olsun diyorum, bu kadar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir