Rüyada Hamilelik Görmek

Rüyada hamile olduğunu görmek üzüntüye, tazarru ve niyazda bulunmaya işarettir. Rüyada doğum yaptığını görmek, üzüntüden kurtulmaya; kız doğurduğunu görmek borçlanmaya; doğurduğu kızın öldüğünü ve onun için mezar kazdığını görmek borcunu ödemeye delalet eder. 

( Ayrıca Bakınız; Gebelik, Hamile Kalmak)

Rüyada hamile olduğunu görmek ne demek, mutsuz bir evlilik hayatı demektir. Rüyayı gören gerçek hayatta da hamileyse; bu, sorunsuz bir hamilelik dönemi geçirecek, sağlıklı bir çocuk dünyaya getireceksiniz anlamındadır.

Rüyada hamile olduğunuzu gördüyseniz, mutsuz bir evlilik hayatınız olacak. Rüya sahibi gerçekte de hamileyse, sorunsuz bir dönem geçirecek ve sağlıklı bir çocuk sahibi olacak demektir.

Rüyada hamile olduğunuzu görmek ne anlama gelir, mutsuz bir evlilik hayatını, eğer rüya sahibi gerçek hayatta da hamileyse, sorunsuz bir hamilelik dönemini gösterir.

Ebu Said El-Vaize göre; bir kadının kendini hamile olarak görmesi, mal; bir erkeğin kendisini hamile görmesi hüzün ve kederdir. Rüya sahibi erkek veya kadın olsun, hamilelik görmek karnının büyüklüğü nispetinde mal ve dünya nimetlerine delalet eder. Henüz baliğ olmamış bir çocuğun kendisini hamile görmesi, babasıyla ve küçük kızın hamile olduğunu görmesi de annesi ile yorumlanır. 

Kirmani söyle diyor: Rüyasında hamile olduğunu görenin mali artar. Karısının hamile olduğunu gören, dünya mallarından bir şey ister. Hamilelik gerek erkek ve gerek kadın için her durumda hayirlidir. Hayvanlardan birinin hamile olduğunu görmek, hayır ve menfaattir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada hamile olduğunu gören kadının, malının artmasına, övülmeye, izzet ve şerefe nail olmaya işaret eder. Erkeğin, kendisini hamile olduğunu görmesi, insanlardan gizlediği ve ortaya çıkmasından korkuları ağır bir üzüntü ve kedere işaret eder. Hamilelik, gerek erkek gerek dişi olsun, rüyayı gören kimse için dünyaca olan fazlalığa işaret eder. 

Rüyada hamile kadını görmek, üzüntü ve kedere ve gizli işlere işaret eder. Erkeklerin hamileliği, alim için ilminin fazlalığına, meslek sahibi için hiç kimsenin yapamayacağı bir şeyi yapmasına işaret eder. Bazen de erkeğin hamileliği, onun üzüntü ve kedere düşmesine işaret eder. Bazen de hamilelik, aşk ve muhabbete işaret eder. Bazen de rüya, erkekle kadın arasını bir yerde birleştiren kimseye yahut hastalığa ya da evine hırsız girmesine veya çaldığı bir şeyi sahibinden gizlemesine işaret eder.

Rüyada erkeğin hamileliği, kendisini iple helak etmesine işarettir. Bazen, o kimsenin yanında yabancı ölülerden sevdiği bir kimse defnedilir. Bazen de, mümkün olmayan şeylere yardım etmekle yalancı olur. Bazen, bozuk iman ve itikadı gizler. Bekar kızın kendisini hamile olarak görmesi, kendisi yüzünden ailesine gelecek uğursuzluk ve şiddete işaret eder. Bazen de o kızın bulunduğu yerde hırsız ve yangın gibi meydana gelecek kötülüğe işaret eder. Bazen de o kıza cin dokunmasına veyahut kendisine münasip ve layık olmayan birisine nikahlanmasına ya da uzun müddet evde kalmasına işaret eder. 

Rüyada kısır kadının veya hayvanların erkeğinin hamileliği, senenin kıtlığına, hayvan azlığına, hırsızlar tarafından gelecek fitneye s-şerrin çok olmasına işaret eder. Kısır kadının yahut erkek hayvanlardan birisinin bir hayvan doğurmasını görmek, şer ve şiddetin gitmesine ve bir korku ve üzüntünün meydana çıkmasına işaret eder. 

Rüyada bir kimse kendi hanımının hamile olduğunu görürse, dünya metasından bir şey arzu etmesine işaret eder. Kendisinin hamile olduğunu gören kimsenin mal ve dünyasındaki ziyadeliğe işaret eder. Hamilelik, gerek kadın gerekse erkek için her halde iyidir. Dul kadın ve genç kızın kendilerini hamile görmeleri, evlenmelerine işaret eder.

Rüyada hamile olduğunuzu gördüyseniz, mutsuz bir evlilik hayatınız olacak. Rüya sahibi gerçekte de hamileyse, sorunsuz bir dönem geçirecek ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirecektir.

Hamilelik

“Rüyada Hamilelik Görmek” üzerine 21 yorum

  1. Arkadaşım 2 gündür beni rüyasında görüyor. İlk gün benim nikahım olmuş ama şahit onu çağırmamışım çok büyük bir tartışma içine girmişiz ve ondan habersiz arkadaşlarımı yemek yemeğe götürüyorum ve o da beni orda görüyor gene tartışıyoruz. 2. günde ben hamileymişim ama herkesten hatta ondan bile saklıyormuşum…

    1. Bazen rüyalar gerçek yaşantı ve kendimize bile söylemediğimiz gerçekler vardır ruh gerçektir bilir hisseder arkadaşınla aran bozulacak sanki hamilelik iyi bir gelir olabilir ama bilmiyorum. Bekar mısın? Yorumum evliysen geçerlidir.

    1. Rüyada yanımda sevdiğim ama aramızın bozuk olduğu adam vardı. Yan yana oturuyorduk bana yüz çevirmişti, ilgisizdi. Ben de hamileydim. Sağımda o vardı, solumda da yüzünü hatırlayamadığım biri vardı. Benim elimde zeytinyağı mı ne, onun gibi bir şey vardı, karnıma sürüyordum sanki.

  2. Merhaba arkadaşlar ben rüyamda kendimi hamile olarak gördüm. Karnıma baktığımda bebeğin ayaklarını falan gördüm, o sırada çatıdayım, korkudan ayağım kaymış düşmüşüm. Ölmüş bebek, çok korkmuşum, ağlayarak uyandım. Bu rüya hakkında bir fikri olan var mı?

    1. Öncelikle hamilelik kadar kutsal bir olayın bu yorumda genelde kötü yorumlanmasına çok şaşırdım! Bekarım ve kendimi hamile olarak gördüm ama karnım hafif şişmişti. Hamile olmayabilirim diye düşündüm rüyanın içinde… Bunu bir şeye yoramadım ama hamilelik kötü bir şeyse sanırım karındaki bebeğin ölümü, bir sıkıntının atılması olabilir.

  3. Rüyamda bir anda bir akrabamla karşılaşıp yanına gittim, sohbet etmek için sonrasında kendimi doğum masasında buldum, 3. çocuğu doğurmak için. Bu zaman zarfında biri kız, biri erkek iki çocuğum daha olmuş. Her hamileliğimde ve doğurduğum çocukta eşim çok mutlu oluyordu. Her şey sanki bir kaç günde oluyormuş ama aslında yıllar geçmiş gibiydi ve bunu hiç yadırgamıyordum. Eşimin bir çocuğu daha vardı, başkasından ve doktorum bana en genç anne olduğumu söyleyip takılıyordu. Bu yaşta dört çocuk kaynanama anlatıyordum. O da en büyük çocuğu benim doğurmadığımı söylüyordu. Ona doğurmasam da o da benim çocuğum diye çıkışıyordum ve bir anda komşular geliyordu, beni görmeye ama yeni gelin olarak çünkü nikahım kaynanamın dediğine göre bir gün sonra kıyılacaktı. Yani birkaç günü birkaç yıl hem yaşıyordum hem yaşamıyorum. Etkisinden hala kurtulamadım, rüyanın…

    1. Hayır, anlamadığım bir hamile olduğunuzu gördüyseniz, mutsuz bir evlilik hayatınız olacak. Birde rüyada hamile olduğunu gören kadının, malının artmasına, övülmeye, izzet ve şerefe nail olmaya işaret eder diye yazmışsınız. Hangisi doğru? Kusura bakmayın ama sadece kafa karıştırıyorsunuz.

  4. Arkadaşım rüyasında erkek yeğnimi hamile görmüş. Üzerinde kot tulum varmış. Yorumlar mısınız?

  5. Rüyamda hamileydim ve karnıma çok kötü tekme atıyordu. Karnım resmen ileri gidip geliyordu. Karnım yerinden çıkacakmış gibi. Ve ter içinde uyandım. Acaba bunun açıklaması nedir ki? 😁

  6. Evli ve iki çocuğu olan ablamı hamile ama çok güzel bir evi var, pencereden bakınca önü yeşillik. Hamilelik ablama çok yakışmış.

  7. Ben rüyamda 40 yaşın üzerinde ama menopoza girmemiş bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim. Karnı çok büyük değil ama hamileydi.

  8. Ben gerçekte de hamileyim. Rüyamda hamileyim suyum gelmiş ama çocuk hala doğmadı ve dışardan çok net bir şekilde belli oluyor. Yorumu nedir?

  9. Selam ben evliyim, bir çocuğum var. Rüyamda hamile olduğumu gördüm tekme atıyordu. Beyin ayak işaretlerini görebiliyordum tekme atarken.

  10. Rüyamda eski sevgilimden hediye alıyordum ve onun arabasına biniyordum. Teşekkürler.

  11. Rüyamda kendimi hamile gördüm ama bir türlü doğuramadım. Doğuramadığım çocuk kız çocuğuydu. Aynı anda ablamda hamileydi, çocuğu erkek oldu.

  12. Kendimi hamile olarak değil ama hamileyim diye gördüm ama bekârım hiç yapmadım ve çocuğu aldırsam mı aldırmasam mı diye kendime soru soruyordum ve uyandım.

  13. Merhaba. Ben 18 yaşındayım.  Rüyamda hamile olduğumu gördüm  ama kucağımda bir tane daha çocuk vardı. Erken doğum oldu diyordum herkese. Çocuğun cinsiyetini bilmiyorum  rüyada evli değilim. Babasının kim olduğunu bilmiyorum. 

  14. Merhaba ben de kendimi hamile gördüm rüyamda bekarım ve karnım fazla büyük olmuyor ve kimden olduğunu da bilmiyorum. Yorumlar mısınız rica etsem?

  15. Rüyamda hamileydim çocuğu aldırmak istedim fakat çocuk acun ılıcalıdandı. Çocuğu doğurup hayatımı kurtarmak isterken survivor ödül oyununda çocuğumu düşürdüm. Acun da beni teselli etmek için ödül oyununda miami’ye götürdü. Sonra acun bana şeyma subaşından yaptığı çocuğu melisayı hediye etti üzülmeyeyim diye. Şimdi melisa ile tiktok videoları çekip güzel bir hayat yaşıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir