Rüyada Hasır Görmek

Rüyada hasır görmek, dost ve arkadaş meclisine; hasırın üzerine oturmak, bir işten dolayı pişmanlık duymaya, sade ve mütevazi bir hayat sürmeye ve alın teri ve el emeği ile geçinmeye işarettir. Hasırcı, mühendise, ressama, döşemeci yahut dokumacıya, nikah kıyan kimseye delalet eder. Hasır, döşek gibidir. Kişinin sıkıntıdan kurtulacağına işaret eder. Hasırın rengine göre de yorumlanır.

Bakınız; Döşek

Rüyasında bir hasırın üzerinde oturduğunu gören, yaptığı bir kötülükten dolayı pişman olarak üzüntü duyar. Bir hasıra sarıldığını gören, kendinden başkasını düşünmez. 

Bazı yorumcular diyorlar ki: Rüyada hasır üzerinde oturduğunu gören kimse hapse girer. Bir hasır satın aldığını gören ibadet için camilerden çıkmaz, bütün saatlerini namaz ve niyazla geçirir. 

Rüyada yeni dokunmuş hasır görmek, eşle tabir olunur. Bir yeni hasır alarak üzerinde oturduğunu gören kimse, bir kadınla evlenir. Eski hasır görmek fakirlikten kurtulacağına işarettir. Eski fakat temiz bir hasır üzerinde yattığını veya oturduğunu gören, fakirlikten kurtulur. 

Rüyada hasırının çalındığını gören, karısını kaybeder. Hasırının yandığını gören karısının öldüğünü veya elindeki faydalı bir işinin elinden gittiğini veya ibadetini terk etmeye meylettiğini görür. 

Caferi Sadık (R.A.) rüyada hasır görmeyi üç şekilde tabir buyurmuştur: Kanaat sahibi bir eş, az menfaat, pişmanlık. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada hasır üzerinde oturduğunu gören kimse yaptığı işten pişmanlık duyar. Hasıra büründüğünü gören kimse, bir sebepten dolayı canı sıkılır.

Hasır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir