Rüyada Hastalık Görmek

Rüyada hasta olduğunuzu gördüyseniz, geçici bir hastalığa yakalanacaksınız. Yakın bir akrabanızla tartışabilirsiniz. Ani kararlar almamaya özen gösterin. Kişinin tam tersi iyi olduğunu açıklar. Ama bazen olduğu gibi de çıkabilir.

Rüyada hasta veya hastalık görmek iyi değildir. Çünkü dinde fesada işarettir. Hasta olup kısa zamanda iyileştiğini gören, hasta ise iyileşir. Hastalığı geçip hemen evinden dışarıya çıktığını gören vefat eder. Bir kişiyi hasta görmek, rüya sahibi için hayırlı değildir. 

Rüyasında başının ağrıdığını görmek, çok günahkar olduğuna; gözlerinin hasta olduğunu veya gözlerine ilaç damlattığını görmek, hayra ve iyiliğe; kulağında ağrı olduğunu görmek, zarara uğrayacağına işarettir.

Rüyada dilinde ağrı olduğunu görmek, yalan söyleyerek günaha gireceğine; dişinin ağrıdığını görmek, kötü bir haberle karşılaşacağına; yanaklarında ağrı olduğunu görmek, gönül kırıklığına delalet eder. Hastalık görmek fesada delalet eder. 

Bazı tabircilere göre; rüyada hastalığının uzadığını gören, kıyamet gününde Allahu Teala (C.C.) Hazretleri’ne fena bir halde kavuşur.

İbn-i Sirin’e göre; bir ağrı duymaksızın hasta olduğunu gören o sene vefat eder. Hasta olup da sonunda iyileştiğini gören iyileşir. 

Cabir’ül-Magribi’ye göre; zayıf ve hasta olduğunu görmek, dini vecibeleri yerine getirmekte kusur işlemek demektir. Üzerinde kul hakkı varsa sahibine vermek gerekir. Zayıf olan bir kimsenin rüyada kendisini şişmanlamış görmesi, hayra delalet eder. Bir yerinin şiştiğini görmek musibettir. 

Rüyada baş ağrısı çektiğini görmek, çok günah işlediğine, itibar ve şöhretinin noksanlığına; gözlerindeki hastalık ise rızıkta noksanlığa ve kedere delalet eder. Kulağında ağrı duyan zarara uğrar. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen hastalık ayrılığa işaret eder. Bir kimse rüyada kendisinin hasta olduğunu görse, o sene içinde o kimsenin vücudu sıhhatli, dindarlığı ise zayıflar. Bir kimse rüyada hanımının hasta olduğunu görse, o kimsenin hanımının vücudunun sıhhatte ve dininin noksan olmasına işaret eder. 

Rüyada ateşli hastalıklar geçirdiğini görmek, devlet başkanı tarafından gelecek üzüntüye, gücünün yetmeyeceği nafakaya; muhtelif hastalıklar, azaba ve ibadetlerde tembellik etmeye işaret eder. Hasta olan çocuğun şifa bulması, onun ölümüdür. Bazı tabirciler, rüyada hasta olduğunu gören kimse, düşmanını kahreder. Güzel bir şekilde yaşar ve büyük bir mala erişir, ömrü uzun ve sevince işarettir, dediler. (Bkz: Ateşlenmek (Tıp))

Rüyada sıkıntı içerisinde olan bir kimse hasta olduğunu görürse, sıkıntıdan kurtulur. Diğer kimseler için işsizliğe, zenginler için de ihtiyaca işaret eder. Yolculuk halinde bulunan hasta kimse, ihtiyaçlı ve şehvetli olduğunu görse, arzu ettiği şey güçleşir. 

Bir kimse rüyada tanıdığı bir kimsenin hasta olduğunu görse, o kimse hastalanır. Tanımadığı bir kimsenin hasta olduğunu görse, rüyayı gören hastalanır ve mal elde eder. Hastalık; tevbe, dua, niyaz ve aşk hastalığıdır. Hastalık, aşk olarak yorumlanmıştır. Bazı tabirciler, hasta olduğunu gören kimse sıhhat bulur, demektedir. 

Bir kimse rüyada iki oğlunun da hasta olduğunu görse o kimsenin gözleri hastalanır. Başka birisiyle düşmanlığı olan bir kimse kendisinin hasta olduğunu görse, düşmanı kendisine galip gelir. 

Rüyada babasının hasta olduğunu gören kimsenin başı ağrır. Bir kimsenin rüyada hasta olduğunu görmesi, o şahsın batıl ve bozuk şeylerle uğraştığına işaret eder. Bazı tabirciler, rüyada hastalığının uzadığını ve günahlardan temizlenmiş bir hasta olduğunu gören kimse, ölür ve güzel bir halle Allah (C.C.)’a kavuşur, dediler. Bazı tabirciler, hastalık o hastalığın derecesine göre rüya sahibine isabet edecek üzüntü ve kederdir, dediler. Bazı tabirciler de o kimse bir şeyden korkar ve o sene içinde arzusunun meydana gelmesini ümit ve arzu eder, dediler. 

Rüyada bir kimse devlet başkanının hastalığını görürse, dininin bozulduğuna işaret eder. Eğer böyle olmazsa, o sene içerisinde ölür. Devlet başkanının hastalığı, düşünce eksikliğine veya mağlup olmasına delildir. Alimlerin hastalığı dinen zayıflıktır. Öğretmen ve muallimin hastalığı, çocukların ondan ayrılmasıdır. Küçük çocuğun hastalığı, üzüntüye ve anne babası için de keder ve sıkıntıya işaret eder. Ölmesi arzu edilen kimsenin hastalığı, üzüntü ve kederden kurtulmaktır. 

Rüyada halkta görülen salgın hastalık, kıtlık, pahalılık ve geçimlerin durgunluğuna işaret eder. Birisine rüyada bir adamın hastalığından şikayet edilmesi, o kimseye o adam tarafından yönelecek üzüntü ve sıkıntıya işaret eder. Rüyada görülen hastalık, ayrılığa işaret eder. 

Bir kimse rüyada kendisinin hasta olduğunu görse, o sene içinde o kimsenin vücudu sıhhatli olur ama dindarlığı zayıflar. Bir kimse rüyada hanımının hasta olduğunu görse, o kimsenin hanımının vücudunun sıhhatte ve dininin noksan olmasına işaret eder. Ateşli hastalıklar, devlet başkanı tarafından gelecek üzüntüye, gücünün yetmeyeceği nafakaya; muhtelif hastalıklar, azaba ve ibadetlerde tembellik etmeye işaret eder. 

Rüyada hasta olan çocuğun şifa bulması, onun ölümüdür. Bazı tabirciler, rüyada hasta olduğunu gören kimse, düşmanını kahreder. Güzel bir şekilde yaşar ve büyük bir mala erişir, ömrü uzun ve sevince işarettir, dediler. Sıkıntı içerisinde olan bir kimse hasta olduğunu görse, sıkıntıdan kurtulur. Diğer kimseler için işsizliğe, zenginler için de ihtiyaca işaret eder. 

Rüyada yolculuk halinde bulunan hasta kimse, beklemediği bir yerden haber alır. Bir kimse rüyada tanıdığı bir kimsenin hasta olduğunu görse, o kimse hastalanır. Tanımadığı bir kimsenin hasta olduğunu görse, rüyayı gören hastalanır ve mal elde eder. Hastalık; tevbe, dua, niyaz ve aşk hastalığıdır. Hastalık aşk olarak yorumlanmıştır. Bazı tabirciler, hasta olduğunu gören kimse sıhhat bulur. 

Bir kimse rüyada iki oğlunun da hasta olduğunu görürse, o kimsenin gözleri hastalanır. Başka birisiyle düşmanlığı olan bir kimse kendisinin hasta olduğunu görse, düşmanı kendisine galip gelir. Rüyada babasının hasta olduğunu gören kişinin başı ağrır. 

Bir kimsenin rüyada hasta olduğunu görmesi, o şahsın batıl ve bozuk şeylerle uğraştığına işaret eder. Bazı tabirciler, rüyada hastalığının uzadığını ve günahlardan temizlenmiş bir hasta olduğunu gören kimse, ölür ve güzel bir halle Allah (C.C.)’a kavuşur, dediler. Bazı tabirciler, hastalık o hastalığın derecesine göre rüya sahibine isabet edecek üzüntü ve kederdir, dediler. Bazı tabirciler de o kimse bir şeyden korkar ve o sene içinde arzusunun meydana gelmesini ümit ve arzu eder, dediler. 

Rüyada bir kimse devlet başkanının hastalığını görürse, dininin bozulduğuna işaret eder. Eğer böyle olmazsa, o sene içerisinde ölür. Devlet başkanının hastalığı, düşünce eksikliğine veya mağlup olmasına delildir. Alimlerin hastalığı, dinen zayıflıktır. Öğretmenin hastalığı, çocukların ondan ayrılmasıdır. Küçük çocuğun hastalığı, üzüntüye ve anne babası için de keder ve sıkıntıya işaret eder. Ölmesi arzu edilen kimsenin hastalığı, üzüntü ve kederden kurtulmaktır. 

Rüyada salgın hastalık görmek; pahalılık ve geçimlerin durgunluğuna işaret eder. Birisine rüyada bir adamın hastalığından şikayet edilmesi, o kimseye o adam tarafından yönelecek üzüntü ve sıkıntıya işaret eder.

Hastalık

“Rüyada Hastalık Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Selam arkadaşlar ben pek rüya görmem ya da hatırlamam. Bu ara cok sıkıntı içindeyim belki bu nedenden dolayı olabilir diye düşünüyorum. Rüyamda benım evimde tanımadığım hasta birini getiriyorlar ve benim sebep olduğumu söylüyorlar pek bir anlam çıkartamadım ama hayırlısı Allah’tan .

  2. Merhabalar rüyasında teyzem beni görmüş. 5 yıl önce geçirdiğim psikolojik rahatsızlığımı tekrar yaşadığımı, arkadaşlarımın geldiğini bana baktıklarını ve “Yazık ya, yaklaşmayalım hasta” gibilerinden laflar ettiklerini ve içlerinden sadece birinin yanıma gelerek beni görmek istediğini söyledi… Rüyasında gördüğü arkadaşlarımı da tanıdığı arkadaşlarımdan olmadığını söyledi. Ve üstümü çıkarıp çıplak kalmışım. Teyzem de “Olsun oğlum yıkarım ben, bırak banyoya” gibi bir laf söylemiş. Ama kıyafetlerim kirli mi, değil mi, hatırlamıyor… Psikolojik bir hastalık görmekle ya da geçirilen bir hastalığı görmekle ilgili bir yorum bulamadım. Bu rüyanın tabiri ne olabilir, bilenler var mıdır?

  3. Merhabalar. Ben rüyamda gerçek hayatta askerde olan erkek kardeşimi gördüm. Erkek kardeşimin rüyamda askerde hastalandığını ve babamın onu gidip askerden aldığını gördüm. Kardeşim askerde olduğu için ister istemez panik oldum. Sizce nedir?

  4. Ben rüyamda annemin hasta olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini gördüm. Yardımcı olabilir misiniz?

  5. Doktorun amansız bir hastalığı yakalandığımı ve 3 gün sonra öleceğimi söyledi aileme ve ailemde bana söylediler. Her geçen gün eridim. Bizim evin 100 metre ilerisinde Hizbullahçı vardı, onun yanına gittim ve yakalanacaktı askerlere savaşacaktı “Sen var mısın?” dedi. Yanında da 19-20 yaşlarında adamları vardı, evet diyemedim, hayır da diyemedim, “Kaçmak için geliyorum” dedim Hizbullah adamına “İlk ona sık” dedi ve ben de kaçtım. Bana sıkıyordu, ben zıplaya zıplaya sağa sola koşa koşa kaçıyordum. Kurşunlar bana değiyordu ama düşmüyordum. Tam eve yetiştim ve korkudan uyandım.

  6. Rüyamda annemin hepatit b olduğunu gördüm. Merak ediyorum ama koca Google de böyle bir şey yok.

  7. Rüyamda en iyi arkadaşımla havuz kenarında takılıyorduk bir anda ayağı kaydı ve kafasını havuzun kenarındaki mermere çarptı ve kanamaya başladı hemen yanımıza bir doktor geldi ve “kafasına Dikiş atılabilir ve kafasındaki yarık iyileşebilir ancak artık hiçbir şey hatırlamayacak ve eskiden olmuş hiçbir anınızı hatırlamayacak, Alzheimer hastası olmuş anda ağlamaya başladım bağırdım ve Arkadaşımın beni unutmasını izledim. Hayatımda gördüğüm en kötü rüyaydı acaba bunun tabiri nedir?

  8. Merhaba ben çok rüya görmem. Gördüklerim de genelde hayatta karşıma bir şekilde çıkıyor. İkidir babamın hasta olduğunu görüyorum. Ama dün gece bu hastalık yüzünden tedavi için Amerika’ya gittiğimizi, 2 ay orada kaldığımızı da gördüm. Tedavi artık Türkiye’de devam edecek dendi ve eve döndük. Ancak eve geldiğimizde babamda inanılmaz ağrılar oluştu ve yüzü sapsarı oldu. Doktoru şans eseri Türkiyedeydi ve hemen hastaneye goturmemizi istedi ve sonra uyandım. Lütfen gördüklerimin anlamını ogrenebileyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir