Rüyada Hilkatin Değişmesi Görmek

Rüyada çok ihtiyar olduğunu görmek kendisi genç ve dinç, orta yaşlı ve kuvvetli olduğu halde ihtiyar olduğunu görmek; dinde iyiliğe, şerefinin ve haysiyetinin artmasına, ihtiyar olduğu halde rüyada kendisini genç görmek bu rüyanın aksiyle yorumlanır.

İbni Şirin’e göre: ihtiyar veya orta yaşlı bir kadın rüyasında kendisinin genç olduğunu görürse, dünya ona güler. Bir kadın rüyasında gayet güzel ve taze olduğunu görürse, çok geçmeden vefat eder. Erkekte de bu şekilde tabir edilir.

Boyunun uzun, vücudunun kalın olduğunu gören kimsenin ömrü uzun ve şerefi de ziyade olur. Boyunun kısaldığını veya küçüldüğünü gören, evini veya malini satar. Eğer memur ise işinden atılır.

Bir rivayete göre de iflas eder. Vücudunda herhangi bir azasında eksiklik gören, dünyasında başarılı olamaz. Eğer bir mahkemesi varsa, hasım ile anlaşır. Eğer hamile ise erkek bir çocuk doğurur. Eğer hamile değilse yakın zamanda hayırlı bir haber alabilir. Bazen bu rüya kocaya, kardeşe ve oğula da nispet olunur.

Bir kadın erkek olup kadınlarla münasebette bulunduğunu veya evlendiğini görse bir hayra, bir şerefe, rızka ve bolluğa ulaşır.

Rüyasında bir kadının erkek olup bir erkekle evlendiğini görmesi şaşılacak bir şeylerin yaşanacağına yorumlanır.

Kendisinde bir hayvan gibi bir kuyruk, boynuz veya tırnak olduğunu veya fil gibi bir hortumu bulunduğunu görmek ise hayırlıdır. Kuş gibi kanatlı ve tüylü olduğunu görmek kadrinin ve kıymetinin artacağına delalet eder.

Rüyada kuş olup uçtuğunu görmek üç şekilde tabir olunur:

  1. Yolculuk
  2. Bir işin hemen olması
  3. İbadet

Eti yenmeyen cinsten bir hayvan olduğunu görmek iyi değildir. Rüyayı gören bir iş yapıyorsa, işinden olur. Bir rivayete göre, halk arasında kötü isim yapar.

Deve, koyun, sığır ve benzeri eti yenen bir hayvana dönüştüğünü görmek, hayra delalet eder. Maymun ve benzeri gibi bir hayvan olduğunu görmek, Allah’ın (C.C) gazabına uğrayacağına işarettir.

Cafer-i Sadik (RA)’a göre: hayvanlardan herhangi birine dönüştüğünü görmek on şekilde yorumlanır:

  1. Hakaret,
  2. Küçük görme,
  3. Gazap,
  4. Musibet,
  5. İntikam,
  6. Alay,
  7. İrtikap,
  8. Fena iş,
  9. Alçaklık,
  10. Kötü görme.

Böyle bir rüyada hayır yoktur.

Danyal Aleyhisselama göre: Kendisinde fayda olan bir şeye dönüştüğünü görmek, önce sıkıntıya sonra feraha delalet eder.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre: Rüyada iyiden kötüye dönüşmek; dünyada fenalığa, işarettir. Rüyada fena şeyden iyi şeye dönüşmek ise din ve dünyada arzularının olacağına delildir.

Abdülgani Nablusi’ye göre: Rüyada erkeğin kadına dönüşmesi hayır değildir. Alçaklık, hakaret, iyi yolda olmamak, fesat, sefalet ve fakirliğe delalet eder. Aksine rüyada ihtiyarın genç, çirkinin güzel ve kadının erkek olması hayırdır. Kuvvetin artmasına, mutluluk ve sevince, dinde iyiliğe ve nihayet hayra işarettir.

Hilkatin

“Rüyada Hilkatin Değişmesi Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda bir uçağın içinde anneannem ve hamile orta yaşlarda bir de kadın gördüm. Kadına kayısı ikram ettikten sonra bindiğimiz uçağın ay ve güneşe ateş etiğini gördüm. Bunu bana açıklayabilir misiniz lütfen?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir