Rüyada İlaç İçmek Görmek

Rüyasında bir hastalığından dolayı ilaç içtiğini ve bu ilacın da o hastalığa uygun olduğunu görmek, dininin iyileşmesine; eğer dinsiz ise dünyasının iyileşmesine işaret eder.

Bkz: İlaç, Su İçmek

Rüyada halka ilaç yaptığını görmek, halka iyilik yapmaya delalet eder. Kirmani’ye göre; rüyasında ilaç içtiğini gören hayır ve menfaate erişir. Bu ilaçtan dolayı kuvvetini azaltacak derecede fazla ishal olduğunu gören, zarar görür.

Rüyada ilaç içtiğini ve bunun etkisi ile aklını kaybettiğini gören, keder ve gamdan kurtulur. Ebu Sait El-Vaiz’e göre: rüyada içilen sarı şurup hastalığa; gerek sulu gerekse draje şeklinde olan her ilaç hastalıktan şifaya delalet eder.

Rüyada ilaç acı ve lezzeti fena olduğu için ondan tiksinmek ve tiksinerek içmek, çabuk geçecek bir hastalığa işarettir. Rüyasında hasta olduğunu ve doktorunun verdigi ilacı içtiğini görmek, ömrünün kısalığına; ilaç acı ise ölümünün yaklaştığına işarettir. 

Rüyada içtiği ilaç sulu ise haram paraya; komprime halinde ise haram mala delalet eder. İlaç içtikten sonra hemen iyileşip sokağa çıktığını görmek, bir iftiraya uğrayarak tutuklanacağına, sokakta tekrar hastalanıp yeniden eve gelip yatağına yattığını görmek, bütün sıkıntılarından kurtulacağına işarettir.

İlaç İçmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir