Rüyada İplik Yapmak Görmek

Rüyada deve yünü, keçi kılı ve benzerlerinden iplik yaptığını görmek, gören kişi yolculuğa gider ve bu yüzden hayır görür. Keten ve pamuk ve benzeri şeylerle iplik yaptığını gören, hakaret görür. İplik yaptığını gören kadın ise, gurbette bulunan bir kimsesi geri döner, kendisi yola gitmek niyetinde ise, gider. Yahut akrabalarından biri yolculuğa çıkar veya yaptığı bir işten fayda görür. 

Rüyada ipliği söktüğünü görmek, gören kişi yemininden döner. Eğer kadın ise kız doğurur, yahut beklemediği bir haber alır. İplik yaparken koptuğunu görenin gurbette adamı varsa gelmez, kendi yola gitmek istiyorsa gidemez. 

Ebu Sait El-Vaiz’e gören: Rüyada yünden iplik yaptığını görmek, görenin mali elinden çıkar. Keçi kılı büktüğünü gören, hayırsız bir yolculuk yapar. İplik bükmek veya kaytan gibi örmek, yolculuğa, bir işte sebata, şirket ve nikah gibi şeylere yorumlanır. 

Rüyasında iplik yapıp dokuduğunu ve bunu bitirdiğini gören, ölür. Kirmani’ye göre; bir elbiseyi dokuyup bitirdiğini gören, yolculuğa çıkar ve dilediğini elde eder. Aksini yani bitiremediğini görenin muradı olmaz.

Es-Salimi’ye göre; rüyada bir şeyi dokuduğunu görmek, düşünce, meşguliyet, ve kederle tabir olunur. Dokuduğu şeyi tamamladığını gören, bunlardan kurtulur. Evinde birkaç kişinin dokumakla meşgul olduklarını gören, akrabasından birkaç kişiyle kavga eder.

İplik Yapmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir