Rüyada İpek Görmek

Rüyada ipek ve ipekten mamül elbise görmek, kadın için dünya ve ahiret mutluluğuna, hayır ve menfaate; erkek için haram mala, takva ehli için hayır ve iyiliğe işarettir. İpek görmek makam ve mevki sahipleri için bir üst dereceye yahut menfaate, kulluk bilincinde olanlar için ahiret saadetine delalet eder.

Rüyada beyaz ve açık renkli ipekler görmek, hayra; yeşil renk ipek her türlü hayır ve iyiliğe; koyu ve özellikle siyah renk ipek, gam ve kedere; sarı renkli olanı hastalığa; kırmızı renk ipek kadın için hayra erkek için kötülüğe işaret eder.

Rüyada ipek satan birini görmek; postacıya, sevince, güç ve zorlukları aşmada yardımcı olan kimseye, sihir ve düğümleri çözen alim kimseye ve bekar için evlenmeye delalet eder. İpek kemer hayırlı eşe, makam ve mevkiye, dünyalık ve izzete; ipekböceği uzun ve meşakkatli çalışma evresine ve bunun sonucu elde edilecek parlak başarılara, sabır ve sebata yorulur.

Rüyada ipek böceğinin kozasını görmek, üzerinde titizlikle çalışılan sanat eserine delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Koza, İpek Böceği)

Rüyada ipek görmek çok iyi sayılır. İpek saflık, iyi niyet, yükselme, başarı olarak yorumlanır. Saf ipek görmek, iyi bir habere işarettir. İpek iplik, uzaktaki bir tanıdığın ziyaret olasılığına yorulur. İpek iç çamaşırı, kısa zamanda geçecek dertli günlere işarettir. Hırslı bir şekilde çalışmanızın sonunda karşılığını göreceksiniz. 

Rüyada ipek görmek tabiri, kavgalı sevgili veya eşlerin barışacağı anlamına da gelir. Saflık, iyi niyet, yükselme, başarı, dünya malıdır. Mutluluğu, kısmeti, iyiliğe işarettir. İpek elbise, rengine göre de yorumlanır.

Rüyada ipek görmek anlamı haram maldır. Kirmani diyor ki: Beyaz ipek görmek renkli ipekten, renkli ipek ise siyah renklisinden hayırlıdır. Bir rivayete göre rüya sahibi kadın ise, ipek görmek hayır ve menfaate; eğer memursa yükselmeye; eğer dindar biri ise ahiretinin iyi olacağına delalet eder. 

Bazıları demişlerdir ki: Rüyada beyaz ipek görmek hayır ve menfaate; yeşil ipek büyüklüğe; kırmızı ipek kadınlar için hayır ve erkekler için fenaya; siyah ipek kedere ve sarı ipek hastalığa delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada ipek görmek, haram maldır. Bazen de ipek, görmek kadın için hayır ve menfaata işaret eder. Siyah ipek keder ve üzüntüye, sarı ipek ise hastalığa işarettir.

Rüyada ipek görmek ne demek, çok iyi sayılır. İpek saflık, iyi niyet, yükselme, başarı vb olarak yorumlanır. Rüyasında ipek elbise giyen kadın aradığı mutluluğa kavuşacaktır. İpek giydiğini gören erkekte bir dedikodudan sonra bir kısmet alacaktır.

İpek

“Rüyada İpek Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda bir makina kurduk ve üzerinde ipek vardı onu dokumaya başladım. İpek kar gibi beyazdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir