ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Kaçmak Görmek

Yanlış ve günahlı yoldan Allah'ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye, tövbeye, emniyete; Düşmandan kaçmak güvende olmaya, Ehil olan kimselerin bir şeyden kaçması yetkili bir mevkiye geçmeye, Herhangi bir korku ve ürperti duymaksızın kaççtığını görmek vefat etmeye, Askerin cepheden kaçması galibiyete, kafirin kaçması hezimete uğramaya delalet eder.

Çok önemli bir tehlike veya kavgadan kaçmak çok korkulu ve endişeli geçecek bir sürenin sonunda hayırlı olacağına işarettir.

Rüyada kendinin kaçtığını görmek eskiden olan ve size çok sıkıntılar yaşatan bir olayın tesirinden kurtulamadığınız anlamındadır. Koşarak kaçtığını görmek aklın sayesinde bütün sorunların üstesinden geleceksiniz demektir.

Eğer bir yerden kaçmaya çalıştığınızı, fakat bunu başaramadığınızı gördüyseniz, birtakım sahtekar insanlar yüzünden sıkıntı yaşayacağınızın işaretidir.

Kişinin zekasını kullanarak, sorunlardan sıyrılacağını işaret eder. Kaçtığı yere göre de yorumlanır. Evden kaçıyorsa hayatı ile ilgili değişikliktir.

Rüyada kaçmak (firar) Cenab-i Hakka (CC) dönmek olarak yorumlanir. Rüyasinda bir düsmandan korkarak kaçtigini gören kimse, bir yerden, bir isten, bir kimseden korkusu varsa kurtulur. Bir kimsenin rüyasinda korkmadigi halde kaçtigini görmesi o kimsenin yakinda ölecegine delalet eder. Herhangi tehlikeli bir durumdan kaçtigini görmek, endiseli bir durumda bulundugunuza, hapisten kaçan bir arkadasiniza yardim etmek maksadi ile onu sakladiginizi görmek, bir tehlikenin size dogru yaklastigina isarettir. Bir baska rivayete görede: Rüyada firar. Allah (C.C.)a dönmeye isarettir. Rüyada kaçmak velayet, emniyet, tövbe ve ölüme isarettir. Rüyada korktugu bir düsmanindan kaçtigini gören kimse, korkudan emin olur. Alim bir kimsenin rüyada kaçmasi. o alimin kadi olmasina isarettir. Bir kimse rüyada kaçtigi halde korkmadigini görse; o kimsenin ölecegine isarettir. Rüyada kaçtigini ve kaçma sebebinin ne oldugunu bilmedigini gören kimse, tövbe ve istigfar eder. Rüyada askerin firari galibiyettir. Kafirlerin kaçmasi ise; firarin ta kendisidir.

Rüyasında koşarak kaçtığını gören kimse zekasından yararlanarak sorumluluklardan sıyrılacaktır. Birinin kaçtığını görmek ayrılıktır. Evinden, alıştığı yerden kaçan insan büyük bir değişiklik yaşayacak ve hayatına yeni bir yön verecektir.

Rüyasında koşarak kaçtığını gören kimse zekasından yararlanarak sorumluluklardan sıyrılacaktır. Birinin kaçtığını görmek ayrılıktır. Evinden, alıştığı yerden kaçan insan büyük bir değişiklik yaşayacak ve hayatına yeni bir yön verecektir.

Kaçmak rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

32
59
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

Yosun A.

Yengem rüyasında beni kocaya kaçmış olarak görmüş sonra da yanında oluyormuşum ve bana bağırıyormuş ama çok kötü şekilde yırtınarak acaba neye delalettir? Şimdiden teşekkür ederim.

03.07.2013 17:16:31

Tebbesüm

Bak Meryemciğim bence derste ve okulda aklında kalan birileri var. Aşıksın ya da sevdiklerini her dakika düşünüyorsun. Bence yakın zamanlarda uzaktaki sevdiklerinle görüşeceksin ve sevgilin yoksa yeni bir aşka yelken açacaksın. Tatlım bu arada ben rüyaları yorumlayabiliyorum. Başka sorun olursa yaz ben cevaplarım hayatım. Byy.

30.05.2014 13:16:15

Meryem

Rüyamda benden önce tanımadığım bir erkek birilerinden kaçıyordu. Nedenini anlayamadım ama ben ve bir arkadaşım (tanımadığım) da arkasından koştuk. Durduğumuzda ben ve yanımdakinin üzerinde okul kıyafeti gibi bir şey ve okul vardı karsımızda yanımdaki kız okula girdi. Ben de tarifsiz tanımadığım çocuğa arkadan sarıldım ve içimde bir sevinç vardı. Bu rüyanın peşine bir rüya daha gördüm dehşet verici ve gerçekçiydi. Ben rüyalara inanan biri olarak o rüyanın da, bunun da etkisindeyim. Bana azda olsa bu rüyam hakkında bir yorum yaparsanız sevinirim.

29.07.2013 07:25:49

Barış

Siyah örümcekten kaçmak.

03.08.2013 04:14:48

Didem

Ben rüyamda biri için kaçıyordum ve kardeşimi de bu işin içine sokuyordum. Ölecek miyim, ölüp kardeşimi de mi götüreceğim, açıklar mısınız?

05.08.2013 13:01:13

Oruç

Ben sevdiğim kız ile annesini rüyamda gördüm. Sevdiğim kız beni görünce arkasına bakmadan kaçtı, gitti.

26.08.2013 18:23:37

Ahmetcan

Rüyamda sevdiğim kişinin benden kaçması.

09.09.2013 15:48:20

Buket B.

Rüyada ben ve tanımadığım bir kişi “İkimizin de bir hakkı kaldı” dedi. Bir önceki rüyamda ve bugün tekrar aynı rüyada, bir hoca bizi kovalıyordu ve en sonunda içime girdi hoca.

10.09.2013 11:26:52

Osman K.

Yakınımda biri bana silah sıkıyor ama bir şey olmuyor ama ben de balkondan atlayıp korkarak kaçıyorum. Bir yorum alabilir miyim?

13.09.2013 07:46:38

Sümeyye

Selam ben Sümeyye. Rüyamda erkek arkadaşımla kaçtığımı gördüm. Kaçarken annem bizi bulmuş. Bu ne anlama gelir? Bir gün sonra da erkek arkadaşımla kavga ettiğimizi gördüm ve hamile olduğumu.

15.09.2013 05:10:47

Nur

Rüyalarımda sıklıkla kaçtığımı görüyorum. Düşmanlardan, askerlerden, ajanlardan, eli silahlı tehlikeli kişilerden falan devamlı kaçıyorum. Rüya bittiğinde ne kurtulmuş ne de yakalanmış oluyorum. O sıkıntıyla korkuyla uyanıyorum, her seferinde. Bunun anlamı nedir?

31.10.2013 15:30:40

Çetin

Bence birisinin sizi kovalaması; yanlış ve günahlı yoldan Allah'ın emirlerine ve Peygamberimizin sünnetlerine yönelmeye diye düşünüyorum. Çünkü çok günah işleyen birisiyim ve bu rüyama girdi.

08.11.2013 13:01:48

Özlem

Nasıl ya, doğrumu söylüyor bunlar?

24.11.2013 10:13:35

Hacer Mehmed

Arkadaşlar ben rüyamda mezarlıkta gördüm kendimi. Çok kalabalıktık ve birden tüm ölüler mezarlıktan uyandı. Bizi kovalamaya başladılar ama beyaz robot şeklinde gibiydiler. Ne demek bu, lütfen bana bir cevap verebilir misiniz? Saygılar.

08.12.2013 08:21:15

DİLEK

Rüyamda kayınpederim beni takip ediyor. Ben de ormana doğru koşuyorum. O sırada ormanın içinde mezarlık görüyorum. Koşmayı bırakıp, dua okuyorum. Yorumlar mısınız? Teşekkürler...

02.01.2014 10:05:29

DUYGU

Rüyamda birileri beni kaçırmaya çalışıyordu. Ben de kaçıyorum kaçıyorum fakat yakalanıyorum. Çok korkuyorum. Sonra beni bir yere götürüyorlar ama zarar vermiyorlar. Yorumlayın, lütfen.

16.01.2014 11:24:29

Kübra54

Az uzun yazdıklarım. Bugün rüyamda bir düğün gördüm. Sonra o düğün bitmişti ve ben bir oğlan arkadaşla buluşacaktım. Sonra bir yerden yukarı çıktım ve ailemi gördüm, başka bir düğünde ama dışarıda olan bir düğün. Ve sonra ben hemen ailemin yanına gittim ve burada ne yaptıklarını sordum. Sonra “Bir başka bir yere bakayım” dedim. Orada arkadaşımı gördüm, bana doğru geliyordu. Ben de ona gelme diye işaret ediyordum, ailem onu ve beni beraber görmesin diye. Sonra o arkasını döndü ve yavaş yavaş gidiyordu. Ben de o zaman ailemden izin almıştım, bir yere gideceğim diye. Sonra ben yavaş yavaş ona gidiyordum ve o bir an arkasını döndü ve beni bekliyordu. Ben yine gözlerimle oynadım, anlasın diye, az öteye gitsin diye. Sonra sinem gördü ve dedi ki “Hahhaha sanki ben görmüyorum, ona işaret ediyorsun hahaha” Annesi de onu dürdü, ailem duymasın diye. Ama sonra herkes duymuş. Sonra biz bir çarşıdaydık ve arkamızı döndüğümüzde annem vardı. Ve sonra o elimi tuttu ve koştuk ama annem bizi yakaladı. İşte böyle. Bu rüya neye işarettir?

08.02.2014 09:32:45

Kristen

Ben rüyamda doktordan kaçıyordum. O neye işaret?

18.02.2014 22:01:13

Gülüm C.

Rüyamda eski nişanlımla düğünümün olduğunu, onu çok sevdiğim halde gelinliğimle kaçtığımı gördüm. Önce asansöre binip, bodrum katında saklanıyordum. Ev düğünüydü. Müzik olup olmadığını hatırlamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

19.02.2014 16:36:11

Hatice T.

Dünyanın sular altında kaldığını bilerek oğlumla kaçıyorduk. Rüyada iki oğlumu almayı unuttum ve yüksek yere, yalı merdivenden çıktım. Küçük bir eve giderken yolda büyük yılan gördük ve yılan oğlumu ısırdı. Ben dedim ki “Allah’ım, sen verdin bana sen alırsın” dedim ve yılan gitti. Küçük eve vardık. Ev alçaktı ve üsten sular damlıyordu. Korkarak uyandım.

03.03.2014 22:20:07

İpek

Rüyalarımda sıklıkla kaçtığımı görüyorum. Düşmanlardan, askerlerden, ajanlardan, eli silahlı tehlikeli kişilerden falan devamlı kaçıyorum. Rüya bittiğinde ne kurtulmuş ne de yakalanmış oluyorum. O sıkıntıyla korkuyla uyanıyorum her seferinde. Bunun anlamı nedir?

19.05.2014 10:22:10

BANKACI

Rüyamda tanıdığım insanlar tarafından kaçırıldım. Ancak bir şekilde ellerinden kaçmayı başardım. Gece yarısı yollar kalabalık ancak kar vardı ve ben kardan yürüyemiyordum. Araba durduramadım ancak sonunda kurtuldum.

21.05.2014 09:02:23

Ahmet

Beni önden ve arkadan askerler kovalıyor. Niye kaçtığımı da bilmiyorum. Acaba neye delalettir? Teşekkürler.

24.05.2014 04:10:16

E.S.U

Ben rüyamda bir kız bir erkek çocukla yanımda yüzünü bir türlü göremediğim bir erkekle sürekli koşarak kaçtığımızı gördüm. Çocukları bir yerlere saklayıp kendimiz kaçmaya devam ediyorduk ama peşimizi bırakmıyorlardı. Onlardan saklanmak kurtulmak pahasına her yere giriyorduk, yemyeşil bahçesi olan bir çiftlik ve büyük binalara bile. En sonunda çocukları ufak birinin içine saklayıp kendimiz topraklı bir yolda koşmaya başladık. Ben yorulunca yüzünü görmediğim erkek elimi sıkıca tutup koşmamda yardımcı oldu, elimi hiç bırakmadı. Uyandım. Bunun tabiri nedir bulamadım? Sürekli kabuslar görüyordum.

29.06.2014 10:46:13

Melike

Rüyamda eski sevgilim beni aramıştı “Kaçırmak için bekliyorum, gel” diyordu. Kapıdan çıkarken annem beni görüyordu yaka paça içeri çekiyordu beni. Bu rüya neye işarettir?

06.07.2014 14:00:47


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2014 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook