Rüyada Kanal Görmek

Rüyada kanal görmek, bekçiye yahut devletin mali işlerine bakan kimseye; içinde su bulunan kanal kolaylığa, susuz kanal zorluk ve güçlüğe delalet eder. Eğer kanaldan akan su kirli ise hastalığa, özellikle de mide sorunlarına işarettir. Temiz su, mutlu ve rahat bir yaşam süreceğinizin habercisidir. Yani bir iş, zevk verecek bir konudur.

Bkz: Suyolu

Rüyada içinde su bulunan bir kanal görmek, hayatının önemli bir safhasında olduğuna; kanaldaki su temizse bu dönemini rahat geçireceğine; pisse buhranlı günlerin yakını olduğuna delalet eder. 

Bazılarına göre; rüyada kanal görmek ve bu kanaldan geçmek, şimdiye kadar sahip olduğu imkanların yok olduğunu görmek demektir. Kanalı baştan başa karşıya geçtiğini gören eski imkanının bir kısmını elinde bulundurur. Kanal zorluk ve engel demektir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kanal görmek, han, dükkan, sanat ve yolculuk gibi rızkın geleceği yerlere ve sebebine işarettir. Bir kimse rüyada bir şehrin dışından içine doğru bir kanalla temiz su aktığını ve halkın o sudan içerek Allah (C.C.)’a hamd ettiklerini ve kaplarını doldurduklarını görse, hastalıklardan kurtulurlar. Eğer onlar bir şiddet ve sıkıntı içinde iseler, Allah-u Teala onlara ya devamlı yağmur veya yiyecek ya da rızıklarında ucuzluk ve bolluk, genişlik, yaşayışlarında refah ihsan eder. 

Rüyada kanaldan aktığı görülen tuzlu yahut bulanık su, kanalın haricine tasar ve halka zarar verirse, salgın hastalığın halka arız olmasına, yahut yolculuk ve gurbette bulunanlardan kendilerine çirkin bir haberin gelmesine ya da haram ve habis mala işarettir. Bir kimse bir kanalın boşa veya tarlasına aktığını görse, bekar ise evlenir. Suyu kanalından çıkararak halka zarar verdiğini görmek, bir taraftan halk üzerine gelecek ve onlarda yayılacak kötü ve yaramaz haberlere işarettir. Rüyada kanal, bekçiye ve muhasebeciye işarettir. İçinden su akmıyorsa, rüya sahibinin işi güçleşir ve onun için bir fayda yoktur. Eğer su akıyor ise rüya sahibine bu kolaylıktır.

Kanal

“Rüyada Kanal Görmek” üzerine 2 yorum

  1. İçinde pırıl pırıl su akan bir kanaldaydım. Fakat kanalda bir tekne üzerinde geçmeye çalışıyordum. Önce tekne orda duruyordu ve bazı insanlar suda yüzüyordu. Ben yüzmedim. Kıyıda ki bazı insanlara yardım etmek ve onları da tekneye almak için tekneyi kıyıya yüzdürmeye çalışıyordum. Teknenin üzerinde olduğu su zaman zaman bol ve derin bazen daha az. Fakat her zaman yüzülecek kadar çok. Sonunda gidilecek kıyıya geldik. Yanımda genç bir kız olduğu halde tekneden indik ve “İleride deniz var oraya gideceğiz” diyorlar bana. Yürüyerek yola çıktığımda, yanımda eşimi göremiyorum. “Çantamı ve eşyalarımı da alıp gelir nasılsa” diyorum. Geriye bakıyorum ve eşimi yanında başka bir kadınla konuşup, gülüşerek geldiğini onunla devam edeceğini anlıyorum. Onlardan saklanmaya çalışıyorum. Ben deniz kenarına yalnız varıyorum. Kıyı kalabalık ama eşim yanımda yok.

  2. Küçük bir kulübede bekçilik yapıyordum ve az yukarıda su sesi duydum. Suyun başına vardım su göllenmiş ve o kadar temiz ki dibi görünüyor. Bu göletlerden on on beş tane vardı. Arkadaşlar içinde yüzüyorlar. Ben çalıştığım için giremedim ve gittikçe su kanalına vardım. Akşam olmuştu tam bekçilik yaptığım kulübenin yanındaymış su girdim ama çıktığımda da kulübe dubleks bir evmiş kocaman bahçesi ve ben havuzdan çıktım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir