Rüyada Kandil Görmek

Rüyada yanan kandil görmek, hamile kadın için zeki ve ilim ehli bir çocuğa; hasta için şifaya; genç kız için kocaya, gizli şeylerin açığa çıkmasına işarettir. Rüyada kandilin söndüğünü görmek vefat etmeye; gündüzün kandil yahut ışıkla yürüdüğünü görmek, din yolunda istikamete; kandil kadına, insana yol gösteren kimseye, onun fitili çocuğa yahut kendisinden faydalanılan şeye; kandil kabı insanın karakterine, hayat ve geçimine delalet eder.

Bkz: Lamba 

Rüyada kandil yakmak, elinize kısa zamanda bol para geçecek demektir. Rüyada kandili yanarken görmek, sağlık durumunuzun çok iyi olacağına yorumlanır. Rüyada kandilin söndüğünü görmek ise bir hastalığa tutulacağınıza işaret eder. Eğer yanıyorsa çok iyidir.

Rüyada kandil görmek, bilgiyle tabir olunur. Rüyada yanan bir kandil görmek, hamile bir kadın için erkek çocuk doğuracağına; hasta bir kadın için öleceğine işarettir. Hasta bir kişi rüyasında kandilinin söndüğünü görünce ölür.

Rüyasında yanan kandilin ışığını artırmak için, onu düzelttiğini görmek, hastası varsa iyileşeceğine; ışığı az ve zayıf bir kandil görmek, hamile bir kadın için bir kız çocuğu doğuracağına delalet eder. 

İbn-i Sirin’e göre; yanan kandil görmek, gizli sırların meydana çıkması demektir.

Rüyada kendi evinin çok ışıklı yandığını görmek, o evde düzenli bir hayatın sürdüğüne işarettir. Evinin kandilinin ışıksız ve isli bir halde yandığını görmek, o evi idare eden kişinin iradesinin ve idaresinin zayıf olduğuna delalet eder.

Rüyada evindeki yanan kandilin söndüğünü görmek, o evi yöneten kimsenin işinin bozulduğuna, bazı yorumculara göre de bu kişinin veya evde bulunanlardan birisinin ölümüne işarettir. 

Rüyasında üfleyerek bir kandili söndürdüğünü görmek, hak sahibi bir kişinin işini bozmaya çalıştığına; gündüz bir kandille dolaştığını görmek, dininin kuvvetli olduğuna; geceleyin elinde bir kandil olduğu halde, yürüdüğünü görmek, ibadetine devam edeceğine delalet eder.

Rüyasında vücudundan ışık çıktığını ve her tarafı aydınlattığını görmek, gizli bir sırrının meydana çıkmasına delildir. Elindeki kandilin söndüğünü görmek, memursa işinden atılacağına; tüccarsa zarar edeceğine, hasta ise hastalığının artacağına delalet eder.

Rüyada kandili yandığı halde ışık vermediğini görmek, keder ve sıkıntıya işarettir. Bazı yorumcular kandili kadın, kandil fitilini de çocukla tabir ederler. Kirmaniye göre; rüyada kandil görmek, eğer şişeden veya billurdan ve yanıyor ise ibadete ve dünya nimetlerine ve ahiret sevabına nail olmaya delalet eder. Yanıyor ise, bunun aksine yorumlanır. Rüya sahibi eğer evli değilse, zengin, dindar ve güzel bir kimse ile evlenir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen minare kandili, oranın hizmetçisidir. Rüyada minarenin kandilinde görülen eksikliği ve fazlalığı, evin hizmetçisine nispet edilir. Bazen de minare zevceye işarettir.

Kandil

“Rüyada Kandil Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda her yerde çok sayıda kandil vardı, alakalı alakasız her yerde, yanar vaziyette hepsi… Yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir