Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak Görmek

Danyal Aleyhisselama göre; kapı, kadın ile tabir olunur. İster bilinsin ister bilinmesin, kapıların açıldığını görmek, rüya sahibine hayır ve nimete; eğer kapılar yol üzerinde iseler bu iyiliğin çok çabuk olmasına delalet eder. Önünde bir evin kapısının açıldığını görmek, iyi kalpli bir kimse tarafından eline mal geçeceğine ve bunu ailesi için harcayacağına işarettir. 

Rüyada evinin kapısının kapandığını, yıkıldığını veya yandığını gören büyük bir musibete düşer. Kapının halkasını vurduğunu veya çaldığını ve içerden cevap verildiğini görenin duası kabul olunup aradığını bulur. Kapıyı çaldığı zaman açılırsa, Cenab-ı Hakk (C.C.) duasını kabul eder ve onu düşmanına üstün kılar. 

Kirmani’ye göre; evin bütün kapıları, tabirde aynı manaya gelirse de sokak kapısı tabirde başka şeylere delalet eder. Bir yeni kapı yaptığını veya kilitlediğini gören, bir kadınla evlenmek ister ve evlenir. Kapıyı yerinden çıkarmak, karısını boşamaya, yerinden söküp koparmak ise karısının ölmesine delalet eder. 

Rüyada bir marangoza yeni bir kapı yapmasını emrettiğini gören, genç bir kızla evlenir. Kapıyı kapatacak bir şeyi olmadığını, bu yüzden açık bıraktığını gören, dul bir kadınla evlenir. 

Cabir’ül-Magribi’ye göre; vahşi hayvanlardan bazılarının kapısına kadar geldiklerini ve orada bağırdıklarını görmek, birtakım gençlerin karısına sarkıntılık ettiklerine işarettir.

Rüyada kapısında iki halka olduğunu görmek, karısının başka bir erkeği sevdiğine; sokak kapısının açıldığını görmek, o yer halkına hayır ve rızık kapılarının açıldığına delalet eder. 

Cafer-i Sadık (R.A.) buyurmuştur ki: Rüyada kapı görmek, üç şekilde tabir olunur: Ev sahibi, eşi, hizmetçisi. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; evinde gereğinden fazla kapıların açıldığını görmek, evinin yıkık ve işlerinin durgun olmasına; eğer kapılar gereğinden fazla değilse, geçiminin bolluğuna; ticaret ve kazanç kapılarının açılmasına; kapısının halkasının koptuğunu görmek, sapıklığa; kapısını kapatmak istediği halde, kapanmadığını görmek, aciz kaldığı bir işi işlemekten alıkonulduğuna işarettir.

Rüyada evinin kapılarının birçok taraftan açıldığını görmek, dünyalık kapılarının açılıp kendisine bolluk getireceğine; evinin kapısını gayet büyük görmek, iyi haline; evinin kapısını koparılıp bilmediği bir yere götürülmüş olduğunu görmek, evine bir musibet gelmesine delalet eder. 

Rüyada evinin kapısını yere düşmüş gören, hasta ise veya hastası varsa hemen iyileşir. Bu rüya, müjdeye ve selamete işarettir. Evinin kapısını dışa doğru eğilmiş olduğunu görmek, iyi değildir. Evinin kapısını kapanmış görmek, o ev halkına büyük bir musibet geleceğine; bir kapıyı kapatmaya çalıştığı halde bunu yapamadığını görmek, bir kadın tarafından bir işte zorluk çıkacağına delalettir.

Rüyada bir toplumun yanına bir kapıdan girdiğini görmek, isteğine kavuşmaya; kapıdan çıkıp dönmek istemediğini görmek, bir işten, bir ödevden çıkmaya; dar bir kapıdan geniş bir yere çıktığını görmek, hayır görmeye ve sıkıntıdan kurtulmaya; kapıyı aradığı halde bulamadığını görmek, bir işte gayret ettiği halde başaramamaya kapının demirlerinin çıkarılmış olduğunu görmek, karısını boşanmaya delalet eder. 

Rüyada kapısına bir eşik yaptığını görmek, rüyayı gören evlenir. Bilinen bir kapıyı açtığını gören, istediğini elde etmek için birinden yardım ister. Kapıyı açmaya çalıştığı halde bunu başaramadığını gören, zor bir işe girer ve onda fayda bulamaz.

Rüyada bir kapıyı kapatıp diğerini açtığını gören, yeni bir kadınla evlenir. Bir müddetten beri kapalı duran bir kapıyı açtığını gören, gamdan, sıkıntıdan ve darlıktan kurtulur, beklemediği bir yerden fayda görür. Bir rivayete göre, eşinden ayrılarak başka biri ile evlenir. 

Rüyada kapıyı kapatmak, karısından ayrılmaktır. Kapısını çivilediğini gören karısına ilişki kurmayacak kadar kalpten bağlıdır. Camı kapısı hakim karısı; hamam kapısı, hamamcı karısı; han kapısı hafif tabiatlı bir kadın; kale kapısı, kahraman karısı; dükkan kapısı esnaf karısı; hastane kapısı doktor karısı olarak tabir olunur. 

Rüyada bir kapının önüne gelip içeriye girmediğini, başka bir kapıdan oraya girdiğini gören, bir devlet büyüğünden bir şey ister alamaz, daha büyük bir makama başvurmaya mecbur olur ve istediğini elde eder. 

Abdulgani Nablusi’ye göre: Evin kapısı ev sahibine, oda kapısı karısına, kiler kapısı hizmetçiye, mutfak kapısı geçime ve rızka delalet eder. Rüyada açık kapılar görmek, rızık bolluğuna ve geçime işarettir. Oda kapısının yeni olması, eşinin namuslu ve ahlaklı olmasına; eski ve bozuk olması, kötü huylu olmasına; odasına yeni bir kapı yaptırması, bekar ise evleneceğine işarettir.

Rüyada eski bir kapı alıp odasının kapısına taktırması, dul bir kadınla evleneceğine; evli ise, başka bir kadınla ilişki kuracağına; oda kapısını yerinden çıkarıp atmak veya satmak, karısını boşayacağına delalet eder. Oda kapısının demirden olduğunu görenin karısı ahlâk ve namus sahibi olur. Oda kapısındaki bozukluk, eksiklik ve boyasızlık, karısının ahlakı ile kıyaslanır. Evinin kapısında bir değişiklik olduğunu görmek, ev sahibinin halindeki değişikliğe işarettir. 

Rüyada evinin kapısının düştüğünü dışa doğru kopup devrildiğini veya yandığını veya kırılıp parçalandığını görmek, ev sahibine bir musibet ve felaket geleceğine delalet eder. Evin kapısının koparıldıktan sonra yine yerinde durduğunu görmek, ev sahibinin yeniden işlerinin düzeleceğine; kapı yerinin duvarla örülmüş olduğunu görmek, rüya sahibinin karısı tarafından bir musibete uğrayacağına; sokak kapısının büyümesi, genişlemesi ve sağlamlaşması, ev sahibinin halinin iyileşeceğine; bir canavarın kapıdan içeriye girdiğini görmek, kötü kimselerin evin içine girip fenalık yapacaklarına delalet eder.

Rüyada evinin kapısını arayıpta bulamadığını görmek, eğer mahkemede bir davası varsa, kazanacağına; bildiği veya bilmediği yerlerde birtakım kapıların açıldığını görmek, dünyanın kendisine açıldığına; evinde gerektiğinden fazla kapılar varsa, o evde bereket ve idare olmayacağına; açıldığını gördüğü kapılar bir yol ve cadde üzerinde iseler, kazandığının garip ve fakir kimselere harcanacağına; eğer kapılar evin içine doğru açılmış ise kazancının ailesine harcanacağına delalet eder. 

Rüyada bir evin kapısının üzerinden atlayarak girdiğini görmek, ev sahibinin sırrını öğrendiğine işarettir. Ev kapısının öteki kapılardan daha fazla genişlediğini görmek, birtakım insanların izinsiz o eve gireceklerine; sokak kapısının yerinden çıkması, ev sahibinin ölümüne ve halinin kötüleşeceğine; dar bir kapıdan geniş bir yere çıktığını görmek, sıkıntıdan kurtulmaya, evinin iki kapısı olduğunu görmek, karısının hafifliğine işarettir.

Rüyada sokak kapısının arkasına kadar açık ve dayalı olduğunu görmek, hükümet tarafından bir zarara uğramaya veya evin yıkılacağına delalet eder. Kapının halkası, kapıcı veya haberci ile tabir olunur. Kapısında iki halka olduğunu görenin iki kimseye borcu vardır. Kapısının halkasının kırıldığını gören, sapıkça hareket eder. Sokak kapısının yanmakta olduğunu görenin karısı ölür veya geçimi daralır.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Kapı Gıcırtısı, Dış Kapı

Kapı Kapamak ve Açmak

“Rüyada Kapı Kapamak ve Açmak Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Annem rüyasında benim bir arkadaşımın annesi onu arkasından çağırıyor. Annemin ismini vermiyorum, başka bir isim kullanıyorum. “Hüsne Hüsne gel, oğlun Kenan bana evin anahtarını vermişti, al onu git, baya oldu vereli” diyor. Annem alıp anahtarı gidip kapıyı açtığını görüyormuş.

  2. Merhaba, ben bir rüya gördüm onun anlamını anlamak istiyorum. Rüyamda ölmüş dedem beni telefonla aradı dedi ki bana, “Sana kara bir kapı açılacak.” Bunun anlamı ne?

  3. Merhaba, rüyamda bir şeyden kaçıyorum ama neden kaçtığımı bilmiyorum, görmedim. Önümde kapılar var kapıyı açıp kapatıyorum yeni bir kapı aynı şekilde belki beş altı defa koridor gibi bir yerdeki art arda kapıları açıp kapatıp yeni kapıyı açtım ve güvenli bir kapıya ulaştım. O kapıdan sonra beni takip eden göremediğim o şey bana ulaşamadı, o kapıya da gelemezmiş. Kendimi güvende hissettim.

  4. Merhaba, rüyamda evdeyiz, koridordan geçerken kapı açılıyor, kapatıyorum yine açılıyor. Bunu en az 6 kez falan yapmışımdır. Anlamadım, anlamını bilen mesaj atabilir mi?

  5. Büyük bir binadayım silahlı birkaç kişi geliyor, birisi ateş ediyor ama vurulmuyorum ve bir şeyde olmuyor. Yanımda tanımadığım birisi var onunla beraber kaçmak için kapıyı açıyoruz ve art arda birkaç kapıyı açtıktan sonra merdivenlere çıkıp hızla merdivenlerden aşağıya doğru koşuyoruz. Kimse de yakalayamıyor bizi.

  6. Rüyamda kendi daire çelik kapının yan kasaları yerinden çıkmış, kapı kullanılmaz, paslanmış, çürümüş, yerinden çıkmış ve ben kapıyı takan firmayı suçluyorum. Yorumunu yazarsanız sevinirim, yanıtınızı bekliyorum.

  7. Evimin dış kapısı birileri tarafından (ben hırsız olarak yorumladım) açılıyor, açıldığını gerçekmiş gibi görürken bağırarak uyandım.

  8. Rüyamda bi apartmana girmişim brnim ev diye başka bi evin japısını anahtsr olmaksızın,birşeyle açıyoruö ve,bakıyorum içeri girmeden,benim ev değilmiş geri, kapatım,benim evin kapısını açmak için kapıya gidiyorum ne,anlama,geliyo acaba

  9. beyaz fayansla kaplı odalarda biri peşimden geliyor odada kapı yok ama kapı beliriyor ve o kapıdan çıkıyorum yeni bi odaya gidiyorum biri peşimde beni düştan akan su gibi süzgeçli bişeyle ıslatıyor ben kaçıyorum o geliyor ben gidiyorum o geliyor odaların kapısından gittikçe korkuyorum en sonunda çıkamadım zorla gidiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir