Rüyada Karga Görmek

Rüyada karga görmek; sabırlı ve tahammüllü olmakla birlikte kaba saba, sözüne yalan katan, cimri ve sözünde durmayan kimseye, gurbete gitmeye yahut dosttan ayrılmaya işarettir.

Rüyada karga avlamak, yoksulluk ve darlık çekmeye, şüpheli kazanca işaret eder. Rüyada karganın insanla konuşması, üzüntüden sonra sevince; karga hediye edilmesi, sevinçli bir duruma delalet eder.

Rüyada karga görmek ne anlama gelir: Uzun ömre, yaşlı kadına, kazanç ve menfaatin devamına işarettir. Rüyada karga yavrusu görmek; ayrı kaldığı yakınlarına kavuşmaya, yoksulluktan kurtulup zengin olmaya delalet eder.

Rüyada karganın saldırması, çevrenizde ikiyüzlü ve kötü niyetli insanlar var demektir. Karga sesi de insanların tavsiyesi sonucu girdiğiniz bir işten kayıplarla ayrılacağınıza yorumlanır. Ayrıca bu rüya, uğursuzluğun simgesidir. Rüyanızda karga sesi duyduysanız, birtakım insanların kötü önerilerini dikkate alıp, iş yerinizde zarara uğrayabilirsiniz.

Rüyada karga görmek ne demek, fesatçı ve sözünde durmaz bir erkekle tabir olunur. Kirmani’ye göre; bayıltıcı bir şey yedirmek suretiyle bir karga avladığını görenin hile ve yalan ile eline mal geçer. Bir ağacın dalı üzerinde karga gören, gurbete gidip evinden ve ailesinden ayrılır. 

Rüyada şafak vakti bir karganın ağaç üzerinde öttüğünü görmek, musibete ve nimetin elden gideceğine delalet eder. Cabir’ül Magribi’ye göre; rüyasında bir karganın kendisi ile konuştuğunu gören, bir yabancıdan hayır görür veya iyi bir haber işitir. 

Rüyada karganın bir kere bağırdığını işitmek, iyidir; iki kere bağırdığını işitmek, fenadır. Üç kere bağırdığını duymak, çok iyi bir haberdir. Dört kere bağırdığını görmek, hüzün ve kedere işarettir. Daha çok bağırdığını duymak, hayra yorumlanır. 

Rüyada bir karga avladığını gören, batıl bir sebeple mal ve ganimet elde eder. Alaca karga gören, şaşılacak bir iş yapar. Kendisine bir alaca karga verildiğini gören sevinir. Karganın öldüğünü veya toprağı gagaladığını gören gurbette vefat eder. 

Rüyada karısının üstünde ve yatağının üzerinde karga görmek, karısının yabancı birine meylettiğine işarettir. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada alakarga haram mala delalet eder. Evinde karga görmek, karısı ile yabancı bir erkeğin münasebetine, yahut evinin biri tarafından soyulacağına delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen karga kuşu; iri, kaba yalancı, sözünde durmayan sabırlı bir adama işarettir. Rüyada karga görmek; kibirli, cimri, çok yalancı ve sözünde durmayan bir kimsedir. Rüyada karga avladığını gören kimse, fakirlik ve darlık içinde ve sıkıntı ile haram mala sahip olur. Karganın ekin ve ağaç üzerinde görülmesi iyi değildir. Karga kışın habercisidir. 

Bir kimse rüyada ev üzerinde bir karga görse, fasık bir adam o kimseye hanımı hakkında hıyanet eder. Karga dosttan ayrılmaya ve gurbete işarettir. Rüyada karga etini yediğini gören kimse, hırsızlardan eline mal geçer. Bir kimseye rüyada bir karga verilse o kimse sevince erişir.

Rüyada bir kargayı Kabe üzerine düştüğünü gören, fasık (günahkar) kimsenin, temiz bir kadınla evleneceğine işarettir. Rüyada evinde çok karga bulunduğunu gören kimse, ömrünün sonuna kadar, izzet ve yücelik ve mala erişir. Çok kargalar çok lakırdı eden birtakım insana işarettir. 

Rüyada Karga Görmek Nedir?

Hilekâr, harpçı, gaddar ve sırf nefsinin arzusu için çalışan bir adamdır. Bazen de karga, meskeninden uzak kalmaya, üzüntüye, kedere, sıkıntıya, uzun yolculuğa, aile ve akrabaları tarafından beddua ve güvenmeyi gerektiren şeyde bulunmaya ve kötü bir tedbir almaya işarettir. Karga, fasık ve çok yalancı bir insandır. 

Rüyada bir karga ile uğraştığını gören kimse, fasık ve çok yalancı bir insanla uğraşır. Bir kimse, bir kargaya rast geldiğini veya kargayı elinde tuttuğunu görse, o kimsenin kendi işinde aldanmasına ve isteğinin iptal edilmesin işarettir. 

Rüyada bir kimse bir kargayı bir ev veya bir mahallede görse, o yerde fasık bir insan bulunduğuna işarettir. Rüyada kendisi için bir karga avladığını gören kimse, batıl ve esassız bir husustan ganimete erişir.

Rüyada karga görmek tabiri; sizi sevdiklerinizden ayırmak isteyen düşmanların varlığına, sözünü yerine getirmeyen biri ile tanışmaya işarettir.

Rüyada karga ile konuştuğunu görmek, güzel bir haber almaya; kargaların bağırdığını görmek, para kaybetmeye ve kötü bir haber almaya delalet eder.

Rüyada kargayı yakaladığını görmek, kötü işlere gireceğinize; şafak vakti karganın bağırması, uğursuz ve kötü şeylerin olacağına işarettir.

Karga

“Rüyada Karga Görmek” üzerine 39 yorum

    1. Merhaba Melek, Rüyada bir karganın size saldırdığını görmek kaba saba ve kendine çok güvenen becerikli ama sözünde durmamak, cimrilik yapmak gibi kötü huyları olan birinin sizin hayatınıza müdahale edeceği anlamına gelmektedir. Bu ya iş hayatında ya arkadaşlığınızda ya da aile içinde bir kişi olabilir. Rüyada karganın saldırısından kendinizi koruduğunuz ölçüde gerçek hayatta da o kadar korunacaksınız demektir.

  1. Rüyamda her gün düzenli olarak geçtiğim bir yol varmış. Oradan geçerken karga olarak hissettiğim bir kuş ellerimi ısırıyordu. Canım yanıyordu, ne anlama gelmektedir?

  2. Evin penceresinden bakıyorum 2 tane karakarga biri iri, öbürü ondan biraz zayıf ikisi de dövüşüyor. O arada bir tane köpek gelip o zayıf kargayı ağzına alıp kaçıyor.

  3. Rüyamda evimin camından bahçedeki kargalara ceviz kırıp atıyordum, yesinler diye. Bir tanesinin tüyleri yolunmuş gibiydi galiba. Bir kaç tane karga vardı, irili ufaklı.

  4. Oldukça iri, uzun bacaklı, simsiyah kargayı evimin balkonundan bir türlü uzaklaştıramıyordum. Ailece kargayı kovalamaya çalıştık. Ne anlama gelir?

  5. Merhabalar ben bugün sabah 5:30 civarlarında yatağımın köşesine siyah bir karga konduğunu gördüm, hemen kötü bir şeyler olacak düşüncesiyle aniden uyandım. Çok merak ediyorum, ne anlama geldiğini.

  6. Rüyamda karga sağ ayak parmaklarımdan ve diz kapağımdan ısırmıştı, kanıyordu. Kargalar birbirini öldürüp, kanlarını içiyordu. Tanımadığım birisiyle orada kalmıştım ve tanımadığım bir yaşlı adam gelip arabasına aldı ve orada uyandım.

  7. Merhabalar ben selim. Rüyada birkaç tane karga uçarak, gelip benim yanıma konuyor. Sanki benimle konuşuyormuş gibi bir şeyler söylemeye çalışıyor. Sonra hafiften uykuya dalıyor.

  8. Merhaba rüyada sürü halinde kargaların ses çıkarttıklarını duyuyordum. Ne anlama geliyor?

  9. Rüyamda şu an yaşadığım evde, yatağımın kenarında bir karga gördüm. Sonra evden dışarı çıktı. Ben peşindeyim ama dışarı çıkınca, çok eskiden oturduğumuz mahalledeyiz ve karga ağzında tablet bilgisayarımı çalmış. Sonra az ilerde çöplüğün yanına bırakıyor ve ben de oradan alıyorum. Tabletin karganın gagası ile tuttuğu yerinde küçük bir hasar oluşmuş. Ne anlama geliyor acaba?

  10. Rüyamda bir karga Deniz’de boğuluyordu yanında bir tane daha karga vardı. Birde Deniz'in üstünde bir geminin içindeydim. Deniz çok berraktı ve içinde ölü erkekler vardı yüzmüştü, duruyorlardı. Ne demek yorumlarsanız sevinirim.

  11. Rüyada karga dolu bir tarlada bir köpeğin önce kargalardan birine sonra da çevredeki insan ve kargalara saldırdığını görmek ne anlama gelir?

    1. Rümeysa köpek sadık dost, bazı zamanlar da düşman görünse de sadıklığa da işarettir. Köpeğin kargalara saldırması, size dost olan birisinin sizi koruduğuna sonra insanların kargalara saldırması, gelen musibet ve dedikodulardan sizin de etkileneceğinizin ancak bundan feraha kavuşacağınız manasına gelir. İnşallah rüyanız hayır olsun.

  12. Rüyamda çocukların odasındaki halının üzerinde 1 tane karga gördüm sonra uçup ranzaya kondu, tekrar ranzadan aşağı indi. Sonra kargayı yakalayıp öldürmek istedim, öldüremeden uyandım.

  13. Merhaba, rüyamda eşim ve baldızım ile salonda oturuyordum. Elimde bir kese kağıdı içinden çekirdek çıkartıp onlara veriyordum sonra baktım ki kese kağıdında bir telefon var ve son derece pahalı, büyük ekranlı, ince ve şık bir telefon. Bu neyin nesi vs. derken telefonu açma tuşuna bastım pin kodu sordu kendi pin kodumu girdim ve açıldı. Ekranda simcell gibi bir yazı telefonun Diyarbakır’dan çalındığını yazan bir not vardı, eşim ve baldızım “Kapa şunu, hırsızlık malıymış” falan derken “Ben sim kartını çıkartırım” dedim. O arada arka kapağı açıldı. Sim kartı çıkartmaya çalışıyordum ama sanki cep telefonu değil bilgisayar ana kartı vardı karşımda, çıkartamadım. Baldızı çağırdım o da çıkartamadı hatta sim kartı yerine başka bir parça çıkarttı. “Yuh bunu nasıl çıkarttın?” derken birisi cama vurdu sanki (ev 4. kat bu arada.) Eşime seslendim “Sen mi camı tıkladın?” diye (balkona çıkmış olabilir diye düşünerek. “Hayır” dedi. Perdeyi araladım ki cam kenarında çamaşır ip üzerinde siyah pantolon, sanırım kıyafetler asılı (bizim balkon L şeklinde ve gerçekte o tarafta çamaşır ipi yok). Biraz cama yaklaştım bir karartı gördüm, iyice baktım ki karga gördüm o da bana bakıyor kaçmıyordu. Camı bu gagası ile tıkladı diye düşündüm ve baldıza “Balkonun ışığını yak” dedim. Işık yandığı anda cama doğru ileri atıldım ki karga korkup kaçtı. O şekilde uyandım saat 03.00 civarı idi. Yorumunuz için şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım hayırsız, kötü, şer bir olay değildir.

  14. Rüyamda şahsıma ait bir ortamda ailece bulunuyoruz. Uzaktan büyük siyah bir kuş gördüm kartal gibi. Yaklaştıkça beyazlaştı, kafası da orta yaşlı erkek bir adam kafasına dönüştü. Yukarıdan bana doğru geliyordu. Elimde tabanca, bana doğru gelmeye devam etti ve birkaç metre yukarımda duvarın üzerine kondu. Başını omuzlarının içine çekti. Kocaman beyaz ve tüylü kanatları vardı. Korktum. Korkutmak amaçlı “Vurayım mı şimdi seni” dedim. Kuş bana cevap verdi. Dalga geçer gibi “Vur bakalım” dedi. Kuşun konuşması beni sıçrayarak uyandırdı. Rüyamın yorumu ne olabilir? Teşekkür ederim.

  15. Rüyamda her yerde sokakta, havada sadece karganın kafasını görüyorum. Her yerde kesik karga kafası, kan yok ama hep bağırıyorlar. Ben de ürküyorum. Acaba bunun anlamı nedir?

  16. Rüyamda kocaman ay doğuyor. Birde bakıyorum ki, yere ölü bir karga düşmüş. Manası nedir? Teşekkürler.

  17. Rüyamda eskiden yasadığımız şehir İzmir’e gidiyordum ve arkadaşlarıma kavuşup mutluluktan ağlıyordum. Sonra kuzenim ve ailesi beni alıp Akdeniz’e götürdü. Orda bir başak tarlasındaydım. Herkes başak topluyordu. Yan tarafıma baktım, babamı gördüm tombul, iri bir kargayla uğraşıyordu. Karga gitmiyordu, sürekli bağırıyordu, uçmuyordu. Sonra elime bir şey aldım ve koşarak babamın yanına gittim ve kargaya elimdeki şeyi attım. Karga beni kovalamaya başladı ve babam izledi. Ne anlama geliyor?

  18. Rüyamda kaynanam ben örümcekten korktuğum için “Kızım, senin korkunu yenmen lazım” diyerekten bir ağacın toprağın üstündeki düşen karga yavrusunu alıp benim arkamdan enseme koyuyor. Sonradan ensemdeki kargayı elime alıyorum, ölmüş olduğunu görüyorum. Daha sonra da yaşayan bir kargayla arkamdan tekrar geliyor kaynanam… Bunun anlamı nedir?

  19. Merhaba, rüyamda trafik sıkışıklığı ve saatinde geç olması yüzünden İstanbul Avrupa yakasında annemle beraber kalmak zorunda kalıyorum ve apartman gibi bir yerde ya daire ya da oda gibi bir şey kiralıyorum. Daireye girerken tam eski erkek arkadaşımla karşılaşıyorum ve “Aman bu da nerden çıktı” diyorum. “Konuşmalıyız” deyip benimle ve annemle beraber daireye giriyor. Annem başka odaya geçiyor. Eski erkek arkadaşımla ne konuştuğumu hatırlamıyorum ama “Saat geç ve senin burada olman doğru değil” deyip kendisini daireden çıkarıyorum. Sonrasında annemin olduğu odaya geçiyorum. Odada bir sürü üzeri örtülü kafes görüyorum ama kafesler örtülü olduğu halde içlerinde karga olduğunu biliyorum. Bir kafesin üzerini açıyorum içeride bembeyaz bir karga yavrusu görüyorum. Kafesin hemen yanına baktığımda derisi yüzülmüş ve topraktan didiklenerek bir kısmı çıkarılmış bir ceset görüyorum. Bu ceset güya ailemden birinin öldürüp gömdüğü bir cesetmiş. “Eyvah! Kargalar cesedi gagalayıp gömüldüğü yerden çıkarmışlar, şimdi buradan ayrıldığımızda suç benim üzerime kalacak” diyorum ve uyanıyorum. Siz nasıl yorumlarsınız acaba bu rüyamı?

  20. Merhaba, rüyamda arkadaşımın olduğunu bildiğim ürkek bir muhabbet kuşunu çağırırken birden yanımdan karganın bir şahini alçaktan kovaladığını gördüm. Yorumunuz ne olabilir acaba! Teşekkür ederim.

  21. Ben rüyamda bir karganın tam uzanıp alacağım şeyi alıp kaçtığını gördüm bu neye delalettir?

  22. Rüyamda balkonda eski sarı kuşumu gördüm. Balkonda kafesteydi. Başka bir kafeste de bir karga vardı rengi bana kahverengi gibi görünüyordu, annem eğer onun karga olduğunu anlasan eve almazdın diyordu. Bu karganın kafesinde bir makas vardı ve sürekli kendi kafasını bu makasla kesmeye çalışıyordu. Bende nasıl serbest bıraksam diye düşünüyordum.

  23. Rüyamda evin dışından gelen bir sürü karga vardı, birden cam açılıp içeri girdiler. Onlar ortada dönerken birden sürdüler ve öldüler bu ne anlama geliyor?

     

  24. Bir hastanede karga bana bize ve bana geldiğini görüyorum 2 rüyadır karganın bana geldiniz görüyorum ama en son ondan kaçıyorum aldatarak ve bir üst katta buluyor ve saldırıyor bana

  25. Cinsini bilmediğim bir kuş türü gözle görebildiğim bir mesafeden masa üzerinden bir deste ot içinden bir tane alıp bana getiriyor. Onu izleyen karga ona yardım etmek amacı ile oraya gidiyor ve kuşun ağzına bana getirdiği otlardan veriyor ve her seferinde böyle devam ediyor fakat en sonunda cinsi bilinmeyen kuş kalan 3-4 otu hepsini kendisi alıp bana getiriyor. Yorumlarsanız çok sevinirim.

  26. Sabah namazından sonra evimin odasında iki tane siyah karga kovalamak istedim. Bir tanesi sağ elimin işaret parmağını çok acı bir şekilde ısırdı. Elimi ağzından çıkaramadan uyandım.

  27. Rüyamda bir duvar arkasında sürü hâlinde karga gördüm toprak üzerinde çöplüktelerdi arada bir küçük taş parçaları arıyordum bunlara anlamı nedir?

    1. Merhaba ben Ebru. Rüyamda siyah bir karga gördüm. Evdeymişim ve camın dışarısından karga cama gagasıyla vuruyormuş. Sonra dışarıda oturan bir grup varmış. Oradaki bir kız kargayı kovalamış. Bu ne anlama gelir?

  28. Rüyamda suyun içinde çırpınan bir kuş görüyorum. Kuşu sudan çıkardığında alaca bir karga olduğunu görüyorum. Onu kurutup uçması için saldığım da insan olduğunu görüyorum. Bu ne anlama gelir?

  29. Merhaba rüyamda bir evin çatısının tam köşe saçağında bir serçe var ve bir karga ona saldırıyor yemeye çalışıyor ben kovalıyorum yine onu yemeye çalışıyor bana kızıp bana saldırıyor gagasıyla canım acıyor ve birden karanlık bir yerde önümde yasin kitabı açık onu okumaya başlıyorum. Lütfen yorumlarmısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir