Rüyada Karın Görmek

Rüyada karın görmek; geçim, evlat, mal ve akrabaya; karnın büyümesi, rızık genişliğine, çocukların artmasına, dünyalığın bollaşmasına, akraba çevresinin genişlemesine işarettir.

Rüyada karnın küçülmesi, bu sayılanlarda azalma meydana gelmesine; karnın aşırı bir şekilde büyümesi, sıkıntı ve musibete; karnın yarılarak temizlenmesi, ilahi rahmete, dünya ve ahiret işlerinin güzelleşmesine işarettir.

Rüyada karnın üzerinde ot bitmesi, vefat etmeye; karın ağrısı, eş ve çocuklarının sevgisine; karın sancısı, geçim sıkıntısına; karında yel ve gurultu olması, haram yemeye, faizle iştigal etmeye delalet eder.

Rüyada görülen karnın içi ve karnın dışı, mal, çocuk, rızık, akraba ile yorumlanır. Karnın içini ve dişini görmek, maldır. Rüyada karnının büyüdüğünü veya güzelleştiğini görmek, malının artmasına işarettir.

İbn-i Sirin’e göre, evlatlarının çoğalmasına; Kirmani’ye göre de akrabasının fazlalığına işarettir. Rüyada karnının yarılıp yıkanarak içindeki şeylerin temizlendiğini ve tekrar eski haline getirildiğini görmek, Cenab-ı Hakk’ın (C.C.) rızası ile doğru yola girdiğine ve dünya ve ahirette her işinin şeytan şerrinden emin olacağına delalet eder. 

Rüyada karnından yarılıp bir erkek veya kız çocuk çıktığını görmek, hayırlı evladı olacağına işarettir. Rüyada karnının şiştiğini görmek, mal; bir rivayete göre, meşakkat ve başka bir rivayete göre de musibet ve beladır. 

Rüyada karnının delinmiş olduğunu gören, eşi tarafından şüphe içindedir. Karnında yenilecek bir şey olduğunu görenin eşi kendisine ihanet etmektedir. Karnının boş olduğunu görmek, üç şekilde tabir edilir; ibadet, malda noksanlık (çalınma), oruç. 

Rüyada kendi eliyle karnını yarıp içine birtakım şeyler doldurduğunu görmek, haram yemeye hevesli olduğuna; yardığı karnından birtakım şeyler çıkardığını görmek, kederi ve sıkıntısının azaldığına; birinin karnını yarıp içini temizlediğini görmek, o kimseye iyiliği dokunacağına; yardığı karnına pislik doldurduğunu görmek, haram yediğine delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada karın görmek; kişinin ehlini, malını ve sırrını ihtiva eden şeylerle, bir yerde beraber yattığı kimselere ve karnından çıkanlara işarettir. Karın; hapishane, kabir, kuyu, sıhhat, hastalık, dost ve emanet mala işaret ettiği gibi, rüyayı görenin din ve ibadeti üzerine de işarettir. Bundan dolayı, karnının yarıldığını gören kimsenin mülkü varsa, o mülkten menfaatinin kesileceğine işarettir. Eğer mülkü yoksa, ailesi için sakladığı malından onlar güçlükle geçindirmeye çalışması ile tabir edilir. Yahut sırrı meydana çıkar ya da hanımını kaybeder. Hanımı hamile ise çocuk doğurur. 

Rüyada karnından ateş çıktığını gören, yetim malı yemekten tövbe eder. Eğer bu rüyayı gören kimse, haram olan kapılardan yemek yiyorsa, bunu terk etmesine işarettir. Karnında irin ve büyük çıban çıktığını gören kimse yiyeceğinden veya hanımlardan kendisi üzerine haram olan bir şeye arzu ve isteğinin olması ile tabir edilir. 

Rüyada Karın Görmek Ne Demek?

Gizli ve aşikâre olan mal ve evlada da alamettir. Bundan dolayı, bir kimse karnının bulunduğu halden küçülmüş görse, karnının küçüldüğü miktarca mal ve evladı azalır. Aynı şekilde büyüdüğünü görse, o nispetle malı ve evladı çoğalır.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Karın Cırlaması, Karın Hastalıkları

Karın

“Rüyada Karın Görmek” üzerine 2 yorum

  1. İyi günler, rüyamda bir kız uyuyordu. Onun gördüğü rüya bir görüntü halinde gözüme yansıtıldı. Kızın rüyasında kız bir masaya oturmuş önüne bir çocuk 7-8 yaşlarında. Bir anda karnini ağzıyla parçalayıp yemeye başladı. Kızın cani çok yanıyordu uyku çekişiyordu. Çocuk sanki benim onu izlediğimi bilerek dönüp bana baktı ağzı kanlar içinde gülümsedi. Yorumlarınız için teşekkürler. İyi günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir