Rüyada Kaymak Görmek

Rüyada kaymak görmek, alın teriyle kazanılan malın faydalı ve bereketli sonucuna, bir vesileyle gelecek toplu mala yahut ana karnındaki çocuğa işarettir. Kaymak bazen ucuzluk ve bolluğa, kâr ve kazanca; arzu edilen şeylerin gerçekleşmesine de işaret eder. Kaymak yemek, mukaddes beldeleri ziyaret etmeye delalet eder.

Bkz: Sütlü Tatlılar, Süt ve Bal Kabı

Rüyada beyaz kaymak yemek veya kaymak satın almak, gelecek rahatlığı ve mutluluğu işaret eder. Yiyecek olarak kaymak, türlü söylentiye neden olacak paradır. Kişiyi rahatsız edecek demektir.

Rüyada kaymak görmek, bebeğe delalet eder. Rüyada kaymak yediğini görmek, bol bir rızık ve berekete ve bazı yorumculara göre de Kabe’yi ziyaret etmeye yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kaymak görmek, ana karnındaki çocuktur. Görülen kaymak faydası çok, büyüyen ve lezzetli olan toplu mal ve ganimetten meydana gelecek rızıktır. Bazi tabirciler, bir kimse rüyada kaymak yese, Allah-u Teala o kimseye Beytü’l Mukaddes’i ziyaret etmeyi nasip eder, dediler. Kaymak; ucuzluk, bolluk, kazanç, fayda ve uyanıklıkta uğrattığı ve arzu ettiği şeyi kolaylıkla elde etmeye işarettir.

Kaymak

“Rüyada Kaymak Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Rüyamda lezzetli bir kaymak yediğimi hatırlıyorum, yanımda bir kişi daha vardı ama o aklıma gelmiyor. İkimiz birlikte kaymağı başkalarından gizliyoruz. Anlamı hakkında yardımcı olur musunuz lütfen?

  2. Sayın rüya tabirleri ailesi,

    Ben rüyam da kaydıraktan yukarı doğru çıktığımı gördüm ve çıktıktan sonra bulunduğum şehrin resmini çektim. Acaba bu neye yorumlanır?

    Saygılarımla.

  3. Rüyamda siyah, parlak ve yassı taşlarla kaplanmış çok dik bir yokuştan aşağı kayıyordum. Birçok insan da aynı şeyi yapıyordu ve gülerek uyandım. Eğlenceli bir rüyaydı, anlamı ne olabilir?

  4. Rüyamda beyaz bir kovanın içinde tıka basa dolu kaymaklı bal var, avuç avuç yiyorum, içinden bir parça petekli bal koparıp tekrar yiyorum. Rüyamı yorumlamama yardım ederseniz sevinirim, selamünaleyküm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir