Rüyada Kaz Görmek

Rüyada kaz görmek; güzel ahlaklı, iffetli ve insanlar için hayır dileyen kimselere, evin hanımına işarettir. Kaz eti, komşu ve yakınlarından bir kadın eliyle rızıklanmaya; kaz ile konuşmak kadın cihetinden şeref ve yücelik bulmaya işaret eder.

Bkz: Yeşil Ördek

Rüyada bir yerden kaz sesleri işitmek, o bölgede meydana gelecek üzücü gelişmelere delalet eder. Kaz görmek, çevrenizde sizden yararlanmak isteyen kişiler var demektir. Kaz eti yemek, size zararı dokunacak birisiyle ortak hareket edeceğinize yorumlanır. Yardımsever, sözünü esirgemeyen, patavatsız dosttur. Kaz yakalamak ise iyi paradır.

Rüyada evcil kaz görmek mal ve nimettir. Evinde veya mahallesinde birçok kazların bağrıştıklarını görmek, musibet ve bela geleceğine hüzün ve kederle karşılaşacağına delalet eder. Kazın, kendisi ile konuştuğunu gören, zengin bir kadınla yolculuğa çıkar ve bu yolculukta hayır ve bereket elde eder.

Kirmani’ye göre; rüyada kaz ve ördek görmek, asil bir aileye mensup zengin ve gösterişli bir kadınla tabir olunur. Sürülerle ördek ve kaz görmek ucuzluk, bereket ve nimete; azını görmek de aileye delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Kaz eti yediğini gören kimse, komşularından zengin ve neşeli bir kadınla rızıklanır. Bazi tabirciler derler ki, kaz; kadir ve kıymetli, takva ve ibadet sahibi ve iffetli olan birtakım insanlara işarettir. Bir kimse rüyada kaz ile konuşursa, hanımı tarafından seref ve yüceliğe nail olur. Bir kimse şehirden veya bir mahalleden kaz sesleri işitse, o yerlerden musibet sesleri veya ölüm haberi işitmesine işarettir.

Kaz

“Rüyada Kaz Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Ben rüyamda köyde boş bir alan mı veya mezarlıkta mı bilemiyorum. Sade gökyüzünde bulut gibi birçok kazın uçtuğunu ve bazı sürüler bana doğru uçuyorlar. Bir kaçına elimi değiyorum. Birini yakalıyorum geri bırakıyorum. Uçuyor, adeta bulut gibi, kimi yüksekten, kimi alçaktan, kuzeyden güneye uçuyorlardı ve hepsi beyazdı.

  2. Yakılmış kaplumbağa ve ters dönmüş kabuğu ve çok sayıda balık ve cesetli hayvan, yarı çürümüş halde, katledilmişler.

  3. Çocuğun biri bana canlı bir kaz getirdi. O çocuk getirdiği kazı biraz sevdi sonra yanıma koyduğu kazın ölü olduğunu fark ettim. Bu ne olabilir?

  4. Kayınbiraderle göledin kenarında araba ile gezerken kaz sürüsünün uçup ormana doğru gittiğini gördük. Tüfek bir tane vardı ve ben motosikletle köye gidip bir tüfek daha almaya çıktım ama motosikletten hep düşecek gibi oluyordum, bu sıralarda uyandım. Allah hayırlara getirsin inşallah. Rüya tabirinden baktım anlayamadım. Bir yorum yapar mısınız? Teşekkür.

  5. Rüyamda kazdan kaçıp bir odaya saklanıyorum kaz peşimden gelip bir şekilde odaya giriyor bende korkumu yenip kaza önce tatlı veriyorum sonra onu seviyorum.

  6. Rüyamda ucan kazlara ateş ettim ve baya vurdum. Bunların yarısını kayıkla topladım. Silahın sesi çıkmadı.

  7. Yerde kuş ölüsü gibi şeyler var, onları kovaya atıyorum. Sonra içinde bir șeyin hareket ettigini görüyorum ve yerden iki tane kaz çıkıyor ve bana saldırıyor. zorla birinin kafasını kesiyorum birininki yarım kalıyor üzerime kan akıyor bolca. Uzun süredir rüya görmüyorum yorumlar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir