Rüyada Kebap Görmek

Rüyada kızarmış kebap görmek mala, geçim hususunda müjdeye korkudan emin olmaya çocuk bekleyen için çocuğa, üzüntüde olanın sıkıntıdan kurtulmasına işarettir.

Ayrıca Bakınız; Kebapçı, Et

Rüyada pişmemiş kebap görmek, çocuk cihetinden gelecek üzüntüye; kebap yapmada kullanılan şiş ilim ve sanat öğreten kimseye ya da hizmetçiye, delaletiyle işlerin hallolduğu kimseye; hayvanın kaburga kısmından yapılmış kebap, kadına yahut bir meseleden dolayı üzülmeye delalet eder.

Rüyada kebap yapmak, kolay yollardan para kazanacaksınız demektir. Kebap yemek önemli bir hastalık demektir. Hileli iştir.

Rüyada kebap görmek tabiri, kısmete yorumlanır. Pişmiş kebap kedere, yağlı kuzu etinden yapılmış kebap mala; zayıf kuzu etinden yapılan kebap ise zorlukla kazanılan paraya delalet eder. Rüyada kuzu kebabı yiyen, oğlunun kazancından yemiş olur. Sığır etinden yapılmış kebap yemek; erkek için emniyete kadin için hamile ise erkek çocuk doğuracağına; değilse evleneceğine delalet eder.

Rüyasında ateşte pişmiş deve eti yemek, erkek çocuğu olacağına; dişi deve eti, zulümle elde edilen mala tabir edilir. Çiğ kuş eti yemek, kadın için dedikoduya; erkek için hiddete yorumlanır. Kuş yavrusunu kebap edip yemek, zahmetle elde edilen mala delalet eder. Bir hayvanın kaburgalarından yapılmış kebap yemek, sıkıntıya yorumlanır. Bir eti yemek, sıkıntıya; eti yemek, hastalığa işarettir. Hayvanın kaburgalarından yapılmış kebap, bazı yorumculara göre, kadınla da tabir edilir. Çünkü Hz. Havva, Hz. Adem’in sol tarafından yaratılmıştır.

Rüyada bir hayvanın kol tarafından pişirilmiş kebabı yemek, bir kadının malından rızıklanacağına; kebabı pişirmeden çiğ olarak yemek, dedikodu ve arkadan söz söylemeye delalet eder. İbn-i Sirin’e göre kebap keder, üzüntü veya haram maldır.

Rüyada bir koyunu kesip kebap yaptığını görmek, ev halkından birisinin hastalanacağına delildir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görüleni kebap, geçimi hakkında müjdedir. Eğer kebap pişmemiş ise çocuğu tarafından zuhur edecek bir kederdir. Kebap edilmiş etlice yağlı kuzu, çok mala; zayıf kuzu ise, az mala ve meşakkatle edilecek rızka işarettir.

Rüyada kuzu kebabı yiyen kimse kendi çocuğunun kazancını yer. Sığır kebabı korkan kimse için emniyete;  hamile hanımı bulunan kimse için de erkek bir çocuk müjdesidir. Kebap edilmiş dana eti, pişmiş olarak yiyen kimse için, rızık ve bolluktur. Rüyada sığır eti yiyen kimse hakime götürülür. Oğlak kebabı, yiyen kimse için erkek çocuğa işarettir. Uyanıklık halinde ateşte pişmiş bir şeyi rüyada yemek, gayri meşru bir rızıktır. Kebap edilmiş sığır eti, korkudan emin olmaktır. Eğer rüya sahibi bir çocuk bekliyorsa, doğacak çocuk oğlandır ve onun sevinci kebabın etli ve yağlılığı nispetindedir. Kebap edilmiş erkek deve, erkek çocuktur. Bundan dolayı rüyada erkek deve kebabı yiyen kimse, erkek bir çocuğa nail olur.

Rüyada kebap edilmiş erkek deve, korkudan emin olmaktır. Bazı tabirciler kebap edilmiş erkek deve, iyi terbiye gören ve hiçbir ayıbı bulunamayan hür bir adamın çocuğuna işarettir. Eğer kebap pişmemiş ise, o çocuk işinde ve kazancında anlayışlı ve akıllı olmaz, dediler. Kebap edilmiş veya pişirilmiş kuşların etleri, zulüm ve hile ile bir kadın tarafından elde edilecek rızık ve maldır. Eğer kuşların eti pişmemiş ise rüya sahibi o kişinin gıybetini yapar ve ona zulm eder. Kuş yavrularından gerek kebap edilmiş ve gerekse tavada kızartılmış bir yavru veya tava kebap meşakkat ve zahmetle ıslah edilmiş maldır. Hayvanın kaburga tarafından yapılmış kebabı yemek, ağırlık ve insana isabet edecek keder ve üzüntüdür. Kaburga tarafının kebabı, kadınla da tabir edilir. Baş tarafından bedenin yarısı kadar olan kısmın kebabı, kızlar; yandan aşağı tarafı da, oğlanlar ile tabir edilir. Kol kebabı eğer pişmiş ise, kendisine hile yapılan bir kadın tarafından zuhur edecek rızka ve eğer pişmemiş ise, gıybete işarettir.

Rüyada kebaptan bir parça satın aldığını gören kimse, ücretle bir adam tutar. Rüyada kebap edilmiş veya pişirilmiş eti yediğini gören kimse, zahmet ve meşakkatle bir rızka nail olur. Bazen de kebabi yiyen kimseye, korku isabet eder. Bazı tabirciler, kebap, keder, üzüntü veya haram maldır, dediler. Bazıları da rüyada bir koç kebap ettiğini gören kimse, hasta olur veya ona bir azab erişir veyahut hapsedilir dediler. Rüyada dişi bir koyunu kebap ettiğini gören kimsenin, hanım veya anası yahut ev halkından bir kadın hastalanır. 

Rüyada bir kuzu veya bir oğlak kebap ettiğini gören kimsenin, çocuğuna bir hastalık isabet eder. Çocuk bekleyen bir kimse, rüyada bir dana kebap ettiğini görse, çocuğu olur. Eğer çocuk beklemiyorsa, o kimseye korku erişir. Bazen de kebap, sıkıntıdan kurtulmak, düşmana zafer bulmak ve erkek evladının dünyaya gelmesine işarettir.

Kebap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir