Rüyada Kemer Görmek

Rüyada bele takılan kemer, çeyiz ve zineti olan çocuk sahibi kadına, mal ve süs eşyasına; kendisine kemer verildiğini görmek mala, evlada ve uzun ömre; kemerin her çeşidi sevinç ve sürura, muradına ermeye, kadın için hayırlı kocaya delalet eder.

 (Ayrıca Bakınız; Bina Kemeri)

Rüyada kemer görmek, dertli duruma düşüleceğine yorumlanır. Hayatınızı etkileyecek ve size uğursuzluk getirecek biriyle tanışacaksınız. Yakında hayatınızı alt üst edecek ve size uğursuzluk getirecek biriyle karşılaşacaksınız. Kısmet ve evliliktir.

Rüyasında üzerinde altın ve gümüş gibi madenler ve elmas ve benzeri kıymetli taşlar olmayan sade bir kemer bağladığını görmek, görenin oğlu, kardeşi, veya akrabalarından biri ölür veya kendisinden yardım ister. Eğer bağladığı kemer, gerek maden ve gerek taşları bakımından kıymetli ise, halk arasında itibar kazanacağına veya ailesi içinde söz sahibi olacağına veya bu vasıfta bir evlada sahip bulunacağına delalet eder. 

Rüyada üzerinde iki veya daha ziyade kemer olduğunu görmek daha iyidir. Ağırlığını çekemeyecek kadar birçok kemerleri olduğunu gören, çok yaşar. Kendisine bir kemer verildiğini görmek, üç şekilde tabir olunur: Evlat, mal, uzun ömür. 

Rüyada beline kemer bağladığını gören, hayırlı bir yolculuğa gider ve orada şeref bulur. Rüyada görülen kemer, altın ile süslü ve üzeri nakışlı ise, eşiyle çok cinsi münasebette bulunduğuna işarettir. Bir rivayete göre, altın kemer, zulüm yapan bir memura; gümüş kemer ise adaletle muamele eden bir hakime delalet eder. Her ne şekilde olursa olsun kemer görmek hayırlıdır. Ferah ve sevince, kadın için iyi bir kocaya delalet eder.

Nablusi’ye göre; kemer görmek, çeyiz ile yorumlanır. Rüyasında beline kemer taktığını görmek, evlendireceği çocuğuna veya evlenecek kardeşine veya kendisi için çeyiz hazırladığına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kemer görmek, çeyiz veya evlat sahibi hanıma işarettir. Kemer hizmetçi sahipleri için hizmetçilere ve bunlardan başkaları için de kemerin kıymeti miktarınca zinet ve mala işarettir. Yakında size uğursuzluk getirecek ve hayatınızı etkileyecek biriyle karşılaşacaksınız.

Kemer

“Rüyada Kemer Görmek” üzerine 12 yorum

  1. Rüyamda babam kemerini çıkarıp bana hafifçe vuruyor, yanına gelmedim diye. Bunun tabirini bana yollarsanız çok sevinirim.

    1. Babanızın mevcut sıkıntılarından dolayı destek çıkın ki kolay atlatsın, sıkıntılarını. Ve size darılmasına, kalp kırgınlığı olmasına izin vermeyin.

  2. Rüyasında komşum benim belime altın kemer taktığımı görmüş. Ben de rüyamda bana çok fazla sayıda altın verildiğini gördüm. Bilezik miydi, hatırlayamıyorum ancak gerçek mi, diye şüphe ettim.

  3. Rüyamda kalabalık bir ortamdayım ve 1 kişi gelip herkesin üzerindeki kemerleri germesini söylüyor. Ben tereddüt ettim fakat açtım gibi hatırlıyorum ama vermedim.

  4. Gerçekte olan kemerimi rüyamda gördüm, sıkmaya çalışıyordum ama bir türlü sıkamıyordum. Anlamı nedir?

  5. Annem rüyasında rahmetli babam pantolonun bel kemerini sıktığını görmüş bu ne demek? Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

  6. Rüyamda birkaç ineğin belinden kemerlerle oldukça sıkılmış olduğunu gördüm. İnekler acı çekiyordu. Bu kemer sıkma işini ileride inekler daha etli olsun diye yapılıyormuş. Daha sonra bu ineklerin birkaçının zannedersem otlamak için yanımızdan uzaklaştığını gördüm. Bir tanesinin memeleri yere değiyordu. Bilinçaltımda bir hastalıktan dolayı memesinin büyük olduğunu biliyorum. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

  7. Kemerimi bir konfeksiyoncu da uzun olduğundan kısalttırıyorum. Bunun tabirini bana yollarsanız çok sevinirim.

  8. Rüyamda hiç kimseyi görmüyorum ama belimin aşırı şekilde sıkıldığını ve nefes alamayacak şekilde hissediyorum. Tam bağıracakken birden bırakıyorlar. Bu rüyayı bir kaç kez belirli aralıklarla görüyorum ne anlama gelir lütfen açıklarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir