Rüyada Kertenkele Görmek

Rüyada kertenkele görmek; hilebaz, kötü karakterli, melun bir kimseye, insana güven vermeyen şüpheli kimseye ya da şüpheli kazanca işarettir.

Rüyada büyük kertenkele görmek, savaş taraftarı üst düzey bir yöneticiye ya da işsiz kimsenin iş bulmasına; küçük, alaca kertenkele görmek, insanlar arasında ihtilaf çıkaran, koğucu ve gammaz bir kimseye; fakirlik ve üzüntüye, hasta bulunan eve bu kertenkeleden girmesi onun vefat etmesine delalet eder. Üzüntünün habercisidir, gammaz bir fitneci olarak tabir edilir. Rüyada kertenkele düşmanlarınızın saldırısına uğrayacağınız anlamına gelir.

Rüyada kertenkele görmek tabiri, düşmanlarınızın saldırısına uğrayacağınız anlamına gelir. Bir kertenkele tarafından ısırılmak, uğursuzluğun ve üzüntünün işaretidir. Ne yapacağı belli olmayan insandır.

Rüyada kertenkele görmek ne demek, kötülükle emir ve iyilikten uzak, şöhretli bir kimseye işarettir. Kertenkele, insanların arasını bozan, söz götürüp getiren asi bir kimsedir. Bundan dolayı rüyada kertenkeleye rastladığını gören kimse, yukarıda vasıfları geçen bir adama rastlar.

Rüyada kertenkele etini yediğini gören kimse, bir insanı giybet eder. Bir kimse rüyada kertenkelenin kendi etinden yediğini görürse, onun gıybetini yapan bir insana işarettir. Kertenkele, yer değiştiren bir düşmandır. Rüyada kum kertenkelesi gören kimse hastalanır veya düşmana sahip olur.

Bazı tabirciler, kertenkele, kötü ve hayırsız bir kimsedir, denilmiştir. Kertenkele kendisinden vahşet duyulan korkunç bir adama işarettir. Bazen de kertenkele görmek, kazançta olan şüpheye veya şüpheli bir adama işarettir. Düşmanlarınızın saldırısına uğrayacağınız anlamına gelir. Üzüntünün habercisidir.

Kertenkele

“Rüyada Kertenkele Görmek” üzerine 16 yorum

  1. Ben Havva B. , pazar gecesi bir rüya gördüm çok korktum. Annem ve teyzem üzerime canlı kertenkeleleri attılar ama ısırmadılar sadece çok korktum ve bağırdım. Bazılarını kesip üzerim attılar sonra kertenkeleler biraz daha büyüyüp üzerime kendileri atladılar.

  2. Rüyam da araba ile giderken araç içerisine kertenkele girdi, birde yılan sonra araç park ettiğimde araba donmuştu. Başka birinin arabasıyla köy yolu gibi patika bir yol vardı, oranın sonu büyük bir şatoydu yanında da iki tane kriz vardı. Bu garip rüyayı yorumlayın, lütfen.

  3. Rüyamda kertenkeleyi boynundan tuttum, ağzı iyice açıldı sonra da bıraktım. Lütfen yorumunu bana yazar mısınız? Yakalamak için çok uğraştım, rengi sarı ve boyu normaldi.

  4. Annem rüyasında benim ağzımın içine sarı kertenkele girdiğini görmüş. Ama tam ağzıma girerken annem kertenkelenin kuyruğundan tuttuğu gibi çıkarmış. Bu rüyanın anlamı nedir?

  5. Ee ben kertenkeleyi bıçakla ortadan ikiye ayırdım. Düşmanımı öldürmüş mü oldum yani? 🙂 Tabir de böyle bir şey yazmıyor ama kertenkele düşman ise onu öldürmek galip gelmektir herhalde.

  6. Rüyamda kertenkele yatak odamın camında geziyordu sonra camı açtım dışarı çıktı. Sonra o çıkınca balkonda çay tabağı kırılmış olarak gördüm. Camı kapattım, kuş sesi duydum. Bir baktım içeride bir serçe, camı açtım o da gitti. Böyle garip bir rüya gördüm. Yorumlarsanız sevinirim.

  7. Rüyamda akrabalarımla birlikte oturmuş kahve içiyorduk. Birden elimdeki bardak döküldü ayağa kalktık sonra oradan uzaklaşıp geri geldiğim zaman herkes ayakta idi. Yerde bir kertenkele vardı kahverengi ve büyük vurmaya çalışıyorlardı ama başaramıyorlardı. Kuyruğu yoktu ama yeni kesilmiş bir hali de yoktu sonra beni fark etti ve yerden sıçrayarak boynumdan ısırmaya kalktı.

  8. Eşim rüyasında yeşil kertenkele ve siyah yılan görmüş ve yılan ısırmış. Bu neye işarettir? Teşekkürler.

    1. Rüyamda normam bir sekilde birileriyle sohbet ediyorum ve birden bugazim gidiklanir gibi oluyor. Sonra sanki balgam varmis gibi oluyorum sanki bogazimi rahatsiz eden bir balgam gibi bir his aliyor beni ve birden balgami sokmeye calisiyorum .. balgam agizima geliyor fakat cok uzun hala bugazimda bir parca varmis gibi sonra balgami cekmeye calisiyorum agzimdan ama gelmiyor. Bir gucle tekrar cektim va agizimdan bir kertenkele fiskirdi yere ve ben ve sohbet eden herkes sok geciriyor. Uyandim 😭 bu neydi lan off.

  9. Rüyamda kertenkele yakaladım ağzından ağzını açıp ısırmaya çalışıyordu fakat ben onu çok iyi yakaladım bir şey yapamadı ve onu yanmayan sobanın içine attım fakat içim acıdı. Canlı ne kadar tehlikeli olsa da hiçbir canlı yanarak ölmeyi hak etmiyor. Böyle azap verici bir acı çektirmek istemedim fakat rüyada işte sobaya attım onu fakat soba yanmıyordu. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  10. Rüyamda bir sandaldaydım elimde bir yemek vardı yemeği yerken önüme bir kertenkele düştü sonra elimi ağzıma attım sırayla 3 kertenkele ve 1 çekirge çıkardım anlamını çok merak ediyorum.

  11. Rüyamda, sırtında sarı baklava dilimleri olan kızıla yakın bir rengi olan kertenkele gördüm. Üzerime sıçradı başımda ve ensemde dolaştı. Daha sonra uykuya dalmışım ve kulağımdan vücuduma girmiş. Onun hareketleriyle uyanıyorum, sağ kulağımda kabakulak gibi büyük bir şişlik var eme canım yanmıyor. Daha sonra annem ve babam geliyor bir şekilde kulağımdan çıkartıyorlar ve çok sevimli olduğunu söyleyip seviyorlar. Bu rüyanın tabiri nedir acaba?

  12. İyi günler; ben rüyamda sağ kulağıma küçük bir kertenkele girerken yakaladım ve onu eşimle birlikte çıkarmaya çalışıyordum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir