Rüyada Kınamak Görmek

Rüyada kınamak görmek, azabı gerektirecek iş ve amele, nefis ve şeytana uymaya; kendi kendini kınamak karışık, bir işten dolayı kınandıktan sonra bu fitneden kurtulmaya, dünya ve ahireti kazandıracak hayırlı bir iş yapmaya işarettir. Rüyada Müslüman kardeşini bir meselede kınadığını görmek, kınamaya konu olan ayıbı aynen işleyerek, kınanmayı hak etmeye delalet eder.

Bkz: Ayıplamak

Rüyasında birini kınadığını gören, uyanıkken o işi işler ve o da kınanmaya hak kazanır. Elinden kaçırdığı bir işten dolayı kendi nefsini kınadığını gören, halk tarafından kınanacak karışık bir işe girer. Daha sonra Allah ona kolaylık ihsan ederek, o karışıklıktan kurtarır. Bazılarına göre; rüyada kınamak üzüntü ile yorumlanır. Rüyada kendi kendini kınadığını görmek, fena bir iş yaparak üzüntü duyduğuna; bir başkasını kınadığını görmek, başka birisinin yaptığı bir işten dolayı yine üzüntü duyduğu delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kınamak, ateşe girmesine sebep olan pek çok işlerde şeytana tabi olmaya ve vaadinden dönmeye işarettir. Rüyada kendisini kınadığını gören kimse, bir fitneye ve o karışık bir şeye düşer. Ve ondan dolayı kınanır. Sonra Allah (C.C.) o kimseyi o fitneden kurtarıp düşmanına galip getirir ve insanların kınamasından kurtularak dünya ve ahiretçe hayırlı bir şeye erişir. 

Rüyada diğer bir kimseyi kınadığını gören kimse, o kimsenin yapmakta olduğu bir işin aynısını yapıp kınamaya müstahak olur.

Kınamak

“Rüyada Kınamak Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda biri elimi tutuyordu ve onu tüm vücudumda hissettim ve sonradan “Gitmek istiyorum” dedi ve gitti…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir