Rüyada Kir (Pislik) Görmek

Rüyada kir görmek genellikle üzüntü ile yorumlanır. Rüyada kirli elbiseler giydiğini görmek, büyük bir günah işlediğine delalet eder. Rüyada görülen kir, rüya sahibinin dini inancinin o nispette eksikliğine işarettir. Rüyada üzerindeki veya kullandığı eşyalardaki kirleri temizlemek için, bunları yıkayıp temizlediğini görmek, rüya sahibinin tövbe ve istiğfar etmesi gerektiğine delalet eder.

Rüyada vücudundaki uzuvların herhangi biri üzerindeki kiri görmek, şu şekillerde yorumlanır; ellerinin kirli olması veya kirlenmesini görmek, haram mal edindiğine; ayaklarındaki kir, haram mal kazanmak için kötü yollara başvurduğuna; vücut kiri, ibadetinin ve dini inancının noksanlığına; yüzündeki kir, riyakarlığına ve dalkavukluğuna; kulaklarındaki kir, hak sözünü duyamadığına; gözlerindeki çapak ve kir, hakikati ve hak yolunu göremediğine işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada insanın elbisesinde veya vücudunda ya da saçında görülen kir, sahibi için üzüntü ve kederdir. Kirli ve paslı elbiseler, günahtır. Kir dine nispet edilirse, görülen kir ve pasın miktarınca rüya sahibinin dinen bozukluğuna işarettir. Eğer kir ve pas dünyanın emtia ve eşyasına nispet edilirse, rüya sahibinin dünyasının bozulmasına işarettir. Rüyada kulağının kirini temizlediğini gören kimse, neşelenecek bir söz ve kendisine gelecek bir müjdeyi isitir.

Rüyada kulaklarının kirlerini yediğini gören kimse, erkeklere yaklaşır veya çok sinirleneceği bir işi yapar. Bir insanın kulağında çokça kir bulunduğunu görmesi, o insanın işiteceği çirkin bir söze işarettir. Ancak bu tabir, o insanın kulağında sağırlık belirtileri olmadığı takdirdedir. Eğer kulağında sağırlık varsa, üzüntü, keder, sıkıntı ve hastalığa işarettir.

Kir (Pislik)

“Rüyada Kir (Pislik) Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Arkadaşım beni rüyasında gördü. Ben kirli suya düşüyormuşum bir genç delikanlı kurtarıyormuş.

  2. Rüyamda iki ayağımdaki kirleri ovalayarak çıkarıyorum. (kir derken banyoda ovalarız da çıkar ya doğal vücut kiri) dışarıdan bulaşan kir değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir